Рецепт Гусак смажений з яблуками

Рецепт Гусак смажений з яблуками
Кількість порцій: 10-13 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Рецепт приготування смаженого гусака з яблуками — прекрасного страви, яке гідно стати головним на вашому новорічному або різдвяному столі.

опис приготування:

Смажений гусак з яблуками - прекрасне святкове блюдо до Різдва або Нового року. Для приготування гусака краще брати яблука сорту Антонівка. На гарнір до гусака подайте картопля або гречану кашу.

Рецепт смаженого гусака з яблуками наступний:

1. Спершу необхідно добре промити нашого гусака, обсушити, відрізати кінчики крил, зрізати зайвий жир.

2. Приготуємо маринад для нашого гусака, змішавши майонез, мідь, гірчицю, сіль і перець.

3. Вийшла сумішшю гарненько натираємо гусака.

4. Загортаємо гусака в харчову плівку або целофановий пакет — і відправляємо в холодильник на ніч. нехай маринується.

5. Через годину дістаємо гусака з холодильника, гарненько скроплюємо свіжовичавленим соком лимона.

6. Тепер приготуємо начинку для гусака: яблука очистимо від серцевин і наріжемо великими часточками, чорнослив просто промиємо і обсушити.

7. Начиняємо черевце гусака чорносливом і яблуками. Занадто щільно утрамбовувати не потрібно — скільки влізе, стільки влізе.

8. Скріплюємо черевце зубочистками або зшиваємо харчовими нитками. Ніжки теж стягуємо нитками — щоб качка була більш компактною і не розвалювалася при запіканні.

9. власне, гусак готовий до запікання — тепер його необхідно помістити в рукав для запікання спинкою вниз (швом вгору).

10. Кладемо гусака в духовку, розігріту до 200 градусів (на середню полицю). запікаємо 30 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо ще 2-2,5 годину (в залежності від того, наскільки великий у вас гусак).

11. Готового гусака витягаємо з рукава для запікання, виділився жир зливаємо, а гусака викладаємо на велику тарілку і подаємо до столу разом з запеченими яблуками і чорносливом.

Смачного!


  • Потрошеный и ощипанный гусь— 3 кілограма
  • майонез— 4-5 Ст. ложок
  • Мелений перець і сіль— — За смаком
  • мед— 1 Ст. ложка
  • гірчичний— 1 Ст. ложка
  • чорнослив— 100-150 грам
  • яблука— 3-5 штук
  • лимон— 1 штука
Смажений гусак з яблуками - прекрасне святкове блюдо до Різдва або Нового року. Для приготування гусака краще брати яблука сорту Антонівка. На гарнір до гусака подайте картопля або гречану кашу.

Рецепт смаженого гусака з яблуками наступний:

1. Спершу необхідно добре промити нашого гусака, обсушити, відрізати кінчики крил, зрізати зайвий жир.

2. Приготуємо маринад для нашого гусака, змішавши майонез, мідь, гірчицю, сіль і перець.

3. Вийшла сумішшю гарненько натираємо гусака.

4. Загортаємо гусака в харчову плівку або целофановий пакет — і відправляємо в холодильник на ніч. нехай маринується.

5. Через годину дістаємо гусака з холодильника, гарненько скроплюємо свіжовичавленим соком лимона.

6. Тепер приготуємо начинку для гусака: яблука очистимо від серцевин і наріжемо великими часточками, чорнослив просто промиємо і обсушити.

7. Начиняємо черевце гусака чорносливом і яблуками. Занадто щільно утрамбовувати не потрібно — скільки влізе, стільки влізе.

8. Скріплюємо черевце зубочистками або зшиваємо харчовими нитками. Ніжки теж стягуємо нитками — щоб качка була більш компактною і не розвалювалася при запіканні.

9. власне, гусак готовий до запікання — тепер його необхідно помістити в рукав для запікання спинкою вниз (швом вгору).

10. Кладемо гусака в духовку, розігріту до 200 градусів (на середню полицю). запікаємо 30 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо ще 2-2,5 годину (в залежності від того, наскільки великий у вас гусак).

11. Готового гусака витягаємо з рукава для запікання, виділився жир зливаємо, а гусака викладаємо на велику тарілку і подаємо до столу разом з запеченими яблуками і чорносливом.

Смачного!


Подібні рецепти

Форель з яблуками

Гусак смажений по-берлінськи

Рецепт приготування запеченої форелі з яблуками і соусом з гірчиці і каперсів. опис приготування: Розігріти духовку до 190 градусів. У маленькій мисці змішайте цибулю, чебрець і панірувальні сухарі, приправити сіллю і перцем. Додати масло і перемішати. Викласти яблука розрізаною стороною вго...

Крихти з grushami, яблуками і родзинками

Крихти з grushami, яблуками і родзинками

Давайте приготуємо галету! Це зовсім не складно, а результат чудовий! Чудово розсипчасте ніжне тісто і соковита фруктова начинка з яскравою лимонної ноткою. опис приготування: обожнюю галети! Мало того, що смачно, так ще й робиться просто. Який ще пиріг може бути кривобоким, залишаючись при ц...

Хала з яблуками і медом

Хала з яблуками і медом

Рецепт приготування дріжджового хліба з медом і шматочками яблук. опис приготування: Hala — традиційний єврейський святковий хліб з дріжджового тіста. сухих дріжджів— 2 1/4 чайних ложки(1 стандартний пакет) великих яєць— 2 штуки(плюс 1 великий жовток) солі— 1 1/2 чайних ложки середніх яблук...

Шарлотка на сирному тісті з яблуками

Шарлотка на сирному тісті з яблуками

Шарлотка на сирному тісті з яблуками буде вашим улюбленим блюдом, тому що готується вона вкрай просто, швидко і безтурботним. Вам не доведеться стояти цілий день біля плити, щоб приготувати пиріг. опис приготування: Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати шарлотку на сирному тісті з яблуками,...

Французькі тости з яблуками і ковбасою

Французькі тости з яблуками і ковбасою

Рецепт приготування французьких тостів з пшеничного хліба з корицею у вигляді чашок з начинкою з яблук, ковбаси, кориці і мускатного горіха. опис приготування: Цей незвичайний сніданок обов'язково оцінять ваші домашні. пшеничного хлеба— 6 скибочок яйця— 3 штуки коричневого сахара— 1 Ст. ложк...