Рецепт Хала з яблуками і медом
Рецепт приготування дріжджового хліба з медом і шматочками яблук.
опис приготування:
Hala — традиційний єврейський святковий хліб з дріжджового тіста.
- сухих дріжджів— 2 1/4 чайних ложки(1 стандартний пакет)
- великих яєць— 2 штуки(плюс 1 великий жовток)
- солі— 1 1/2 чайних ложки
- середніх яблук— 2 штуки(начинка)
- лимонний сік— За смаком(начинка)
- велике яйце— 1 штука(мастило)
- цукор— За смаком(мастило (по бажанню)
2. яблука очистити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати скибочками. Скропити яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли. Викласти тісто на посипану борошном і надати довгасту форму. Викласти на половину тіста 2/3 яблук.
3. Скласти тісто навпіл, викласти залишилися яблука і знову скласти тісто навпіл, вдавлюючи яблука в тісто. Сформувати кулю і ставити тісто на 30 хвилин.
4. Розділити тісто на 4 частини, сформувавши з кожної частини довгі джгути довжиною близько 30 см. Якщо шматочки яблук випадають з тіста, втикайте їх назад пальцями. Розмістити два джгута
перпендикулярно один одному, щоб вийшов знак «плюс». З'єднати з такою ж фігурою з двох, що залишилися джгутів, як на фото.
5. З'єднати між собою 8 решт, як показано на фото.
6. Сховати кінчики під нижню частину хліба.
7. Викласти хліб на деко, застелене пергаментом. Збити яйце і змастити ним хліб за допомогою кисті. Дати тісту піднятися протягом 1 годину.
8. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити хліб ще раз яйцем. При бажанні посипати цукром. Випікати в середині духовки протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Подібні рецепти
Салат з курки з виноградом
Рецепт приготування яловичини з гірчичним медом, сиром і запеченою картоплею. опис приготування: Розігріти духовку до 230 градусів. Мазати маслом лист для випічки. У невеликій мисці змішати 2 столові ложки гірчиці та кетчупу. У середній мисці змішати яловичину, яйце, панірувальні сухарі, 1 / 2...
Мюслі з медом
Любителям натуральних і корисних солодощів хочу запропонувати зробити в домашніх умовах гранола без випічки. Це неймовірно корисно, досить просто і завжди по-справжньому смачно. обов'язково пробуйте. опис приготування: Це дивовижний варіант, як приготувати гранола з медом і шоколадом. Що стосу...
Холодний чай з гібіскусом і медом
Цей освіжаючий чай червоного кольору з гібіскусом і медом добре подавати під час званого обіду. опис приготування: У великому жароміцних глечику об'єднайте чай в пакетиках, мідь і 5 склянок окропу. настояти 10 хвилин. Прибрати чайні пакетики. Додати сік лайма, ром (по бажанню) і 3 склянки холо...
Солоні огірки з медом
Солоні огірки з медом — національна білоруська закуска. Закушують ними зазвичай самогон. Все просто: потрібен тільки мед та солоні огірки. Якщо ви вже виросли і ще не пробували — раджу! опис приготування: Описати смак солоних огірків з медом непросто. може, Бунін або інший російський класик і ...
Соус для курки з медом
Хочу розповісти вам рецепт соусу для курки. він універсальний. У ньому можна маринувати курку або його приготувати окремо і подати до столу, як доповнення до готового блюда. опис приготування: Не можна додавати в маринад для м'яса мед. При запіканні він горить. Ваше м'ясо обвуглиться зверху, а...