Рецепт Хала з яблуками і медом

Рецепт Хала з яблуками і медом
Кількість порцій: 10 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Рецепт приготування дріжджового хліба з медом і шматочками яблук.

опис приготування:

Hala — традиційний єврейський святковий хліб з дріжджового тіста.

  • сухих дріжджів— 2 1/4 чайних ложки(1 стандартний пакет)
  • великих яєць— 2 штуки(плюс 1 великий жовток)
  • солі— 1 1/2 чайних ложки
  • середніх яблук— 2 штуки(начинка)
  • лимонний сік— За смаком(начинка)
  • велике яйце— 1 штука(мастило)
  • цукор— За смаком(мастило (по бажанню)
Хала з яблуками і медом - фото крок 1 1. зробити тісто. Збити дріжджі і 1 чайну ложку меду в 2/3 склянки теплої води і дати постояти кілька хвилин. У великій мисці збити суміш дріжджів, олія, залишився мед (1/3 склянки), яйця і жовток. Додати борошна і розмішати дерев'яною ложкою. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і замішувати приблизно від 5 до 8 хвилин, поки у вас не вийде пружне тісто. Помістити тестів миску, змащену маслом, накрити поліетиленовою плівкою і відставити на 1 час, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі.

Хала з яблуками і медом - фото крок 2 2. яблука очистити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати скибочками. Скропити яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли. Викласти тісто на посипану борошном і надати довгасту форму. Викласти на половину тіста 2/3 яблук.

Хала з яблуками і медом - фото крок 3 3. Скласти тісто навпіл, викласти залишилися яблука і знову скласти тісто навпіл, вдавлюючи яблука в тісто. Сформувати кулю і ставити тісто на 30 хвилин.

Хала з яблуками і медом - фото крок 4 4. Розділити тісто на 4 частини, сформувавши з кожної частини довгі джгути довжиною близько 30 см. Якщо шматочки яблук випадають з тіста, втикайте їх назад пальцями. Розмістити два джгута
перпендикулярно один одному, щоб вийшов знак «плюс». З'єднати з такою ж фігурою з двох, що залишилися джгутів, як на фото.

Хала з яблуками і медом - фото крок 5 5. З'єднати між собою 8 решт, як показано на фото.

Хала з яблуками і медом - фото крок 6 6. Сховати кінчики під нижню частину хліба.

Хала з яблуками і медом - фото крок 7 7. Викласти хліб на деко, застелене пергаментом. Збити яйце і змастити ним хліб за допомогою кисті. Дати тісту піднятися протягом 1 годину.

Хала з яблуками і медом - фото крок 8 8. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити хліб ще раз яйцем. При бажанні посипати цукром. Випікати в середині духовки протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.

Подібні рецепти

Яловичина з гірчичним медом і картоплею

Салат з курки з виноградом

Рецепт приготування яловичини з гірчичним медом, сиром і запеченою картоплею. опис приготування: Розігріти духовку до 230 градусів. Мазати маслом лист для випічки. У невеликій мисці змішати 2 столові ложки гірчиці та кетчупу. У середній мисці змішати яловичину, яйце, панірувальні сухарі, 1 / 2...

Мюслі з медом

Мюслі з медом

Любителям натуральних і корисних солодощів хочу запропонувати зробити в домашніх умовах гранола без випічки. Це неймовірно корисно, досить просто і завжди по-справжньому смачно. обов'язково пробуйте. опис приготування: Це дивовижний варіант, як приготувати гранола з медом і шоколадом. Що стосу...

Холодний чай з гібіскусом і медом

Холодний чай з гібіскусом і медом

Цей освіжаючий чай червоного кольору з гібіскусом і медом добре подавати під час званого обіду. опис приготування: У великому жароміцних глечику об'єднайте чай в пакетиках, мідь і 5 склянок окропу. настояти 10 хвилин. Прибрати чайні пакетики. Додати сік лайма, ром (по бажанню) і 3 склянки холо...

Солоні огірки з медом

Солоні огірки з медом

Солоні огірки з медом — національна білоруська закуска. Закушують ними зазвичай самогон. Все просто: потрібен тільки мед та солоні огірки. Якщо ви вже виросли і ще не пробували — раджу! опис приготування: Описати смак солоних огірків з медом непросто. може, Бунін або інший російський класик і ...

Соус для курки з медом

Соус для курки з медом

Хочу розповісти вам рецепт соусу для курки. він універсальний. У ньому можна маринувати курку або його приготувати окремо і подати до столу, як доповнення до готового блюда. опис приготування: Не можна додавати в маринад для м'яса мед. При запіканні він горить. Ваше м'ясо обвуглиться зверху, а...