Рецепт Гурьевскаякаша

Рецепт Гурьевскаякаша
Кількість порцій: 4 Час приготування: 35 хв.
Рецепт гурьевская каша — приготування каші з манної крупи з горіхами, варенням, лимонною цедрою і корицею. Каша гурьевская з'явилася на початку 19 століття і зараз вважається традиційним російським блюдом.

опис приготування:

Очистити горіхи, викласти в миску. Залити горіхи окропом, дати постояти 2-3 хвилини. Очистити від тонкої шкірки, висушити і подрібнити в кухонному комбайні, додавши по 1 чайній ложці води на кожну 1 столову ложку горіхів. Викласти горіхову масу в миску.

розігріти духовку. Вилити вершки в чавунну емальовану сковороду, поставити в духовку і знімати утворюються рум'яні пінки в окрему миску. Вам необхідно зібрати близько 12-15 пінок.

На що залишилися вершках зварити манну кашу. Додати в кашу товчені горіхи, цукор, вершкове масло, кардамон, лимонну цедру і корицю. перемішати.

Помістити манну кашу в жароміцний посуд шаром 0,5-1 см. Викласти зверху пінки. Потім знову налити тонкий шар каші і знову викласти зверху пінку. В передостанній шар каші додати трохи варення і бадьян. випікати близько 10 хвилин в духовці на слабкому вогні.

Вийняти гурьевскую кашу з духовки, поверх додати, що залишився варення і відразу ж подавати.


  • вершків— 1,25 L
  • манної крупи— 1/2 склянки
  • горіхів— 500 грам
  • миндальной эссенции— 4-5 капель
  • цукру— 1/2 склянки
  • варення— 1/2 склянки
  • вершкового масла— 2 Ст. ложки
  • кардамону— 1 щіпка
  • лимонної цедри— 3-4 чайних ложок
  • кориці— 2 чайних ложки
  • молотого бадьяна— 1/4 чайних ложки
Очистити горіхи, викласти в миску. Залити горіхи окропом, дати постояти 2-3 хвилини. Очистити від тонкої шкірки, висушити і подрібнити в кухонному комбайні, додавши по 1 чайній ложці води на кожну 1 столову ложку горіхів. Викласти горіхову масу в миску.

розігріти духовку. Вилити вершки в чавунну емальовану сковороду, поставити в духовку і знімати утворюються рум'яні пінки в окрему миску. Вам необхідно зібрати близько 12-15 пінок.

На що залишилися вершках зварити манну кашу. Додати в кашу товчені горіхи, цукор, вершкове масло, кардамон, лимонну цедру і корицю. перемішати.

Помістити манну кашу в жароміцний посуд шаром 0,5-1 см. Викласти зверху пінки. Потім знову налити тонкий шар каші і знову викласти зверху пінку. В передостанній шар каші додати трохи варення і бадьян. випікати близько 10 хвилин в духовці на слабкому вогні.

Вийняти гурьевскую кашу з духовки, поверх додати, що залишився варення і відразу ж подавати.


Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Сирний чізкейк без випічки

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...