Рецепт Соус ткемалі з червоною аличі

Рецепт Соус ткемалі з червоною аличі
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 40 хв.
Хочу з вами поділитися класичним рецептом соусу ткемалі з червоною аличі! Виходить кислуватий і пряний соус: відмінне доповнення до шашлику, м'ясних і рибних страв. Спробуйте!

опис приготування:

Такий соус ткемалі з червоною аличі в домашніх умовах може бути і рідким, майже як сироп, і густим і насиченим, схожим на желе. Я вибрала другий варіант, для цього просто довго тримала підготовлене пюре на плиті. Важливо постійно помішувати соус, адже він дуже легко може пригорати до стінок каструлі. Бажаю вам успіху!

  • Червона алича— 2 склянки
  • вода— 0.5 склянки
  • цукор— 0.3 склянки
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • Перець чилі— 0.5 Ст. ложки(мелений)
  • коріандр сушений— 1 Ст. ложка
  • базилік сушений— 0.5 Ст. ложки
  • струшуючи sushenaya— 0.5 Ст. ложки
  • Braai— За смаком
  • часник— 1 штука(1 середня головка)
Соус ткемалі з червоною аличі - фото крок 1 1. підготуємо інгредієнти. ягоди моєму, заливаємо водою і на маленькому вогні доводимо до кипіння. Коли ягоди розм'якнуть, видаляємо кісточки.

Соус ткемалі з червоною аличі - фото крок 2 2. Ягоди без кісточок перемелює в блендері разом з часником і спеціями. Потім повертаємо в каструлю з сиропом і уварюємо до потрібної консистенції.

Соус ткемалі з червоною аличі - фото крок 3 3. Я люблю густий і насичений соус. Можна остудити і подавати, а можна закрити в стерильні банки на зиму. Готово!

Подібні рецепти

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Морква для схуднення

Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...

Соус ткемалі з жовтої аличі

Соус ткемалі з жовтої аличі

Пропоную зробити відомий кавказький соус для м'яса. Він дуже смачний, гострий і пряний. Раджу приготувати на пробу, дотримуючись усіх пропорції спецій, а потім вже відрегулювати їх на свій смак. опис приготування: Ось простий рецепт, як приготувати смачний соус ткемалі з жовтої аличі. З даної ...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус ткемалі грузинський

Соус ткемалі грузинський

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...