Рецепт Грибний соус до будь-якого гарніру

Рецепт Грибний соус до будь-якого гарніру
Кількість порцій: 5 Час приготування: 30 хв.
Хочу поділитися з вами одним з моїх улюблених рецептів і розповісти, як приготувати грибний соус до будь-якого гарніру - універсальну підливу з апетитним ароматом грибів. Просто пальчики оближеш!


опис приготування:

У цьому соусі немає нічого особливого (куряче філе, печериці, сметана та спеції), але він виходить настільки ніжним, ароматним і апетитним, що відірватися немає сил! Будь-яка каша, спагетті або макарони стануть тільки смачніше з таким соусом. Зверніть увагу, що лісові гриби готуються трохи довше, ніж печериці, тому правильно розрахуйте час. Такий соус навіть можна подати як самостійне блюдо: ситно, смачно, запашний.

  • гриби— 300 грам
  • Куряче філе— 3 штуки
  • Цибуля— 2 штуки
  • морква— 1 штука
  • часник— 3-4 зубчиків
  • крем— 3-4 Ст. ложок
  • Лавровий лист— 1 За смаком
  • перець— 1 За смаком
  • сіль— 1 За смаком
  • італійські трави— 1 За смаком
Грибний соус до будь-якого гарніру - фото крок 1 1. У холодну воду покладіть філе, цибуля, морква, часник, лавровий лист і суміш перців. Посоліть і варіть до готовності м'яса - 15 хвилин. Вийміть готове м'ясо, дайте йому злегка охолонути і наріжте великими шматочками.

Грибний соус до будь-якого гарніру - фото крок 2 2. Гриби наріжте пластинками і обсмажити на олії до золотистого кольору з обох сторін. Перекладіть гриби в окрему ємність так, щоб з них скло зайве масло.

Грибний соус до будь-якого гарніру - фото крок 3 3. У тій же сковороді обсмажте нарізаний великим кубиком цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додайте до нього нарізане філе, перець, італійські трави і перемішайте.

Грибний соус до будь-якого гарніру - фото крок 4 4. Додайте трохи подрібненого часнику і перемішайте. додайте гриби, сметану, кілька половников бульйону. На невеликому вогні протушкувати протягом 5 хвилин. Зніміть соус з вогню, остудіть. Смачного!

Подібні рецепти

Грибний білий соус

Швидке тісто для пиріжків з будь-якою начинкою

Цей соус найкраще підходить до рибних страв, тонко підкреслюючи їх аромат і смак. Білий соус подається до столу в холодному вигляді, попередньо настоявшись в холодильнику. опис приготування: Пропоную Вашій увазі простий рецепт приготування грибного білого соусу. Для соусу найкраще використовув...

Грибний соус з печериць з вершками

Грибний соус з печериць з вершками

Для приготування грибного соусу з печериць з вершками не потрібні особливі продукти. Блюдо легко готується господинею без особливих кулінарних здібностей за невеликий проміжок часу. опис приготування: Грибний соус з печериць з вершками може бути прекрасним доповненням до основної страви на свя...

Грибний соус з шампіньйонів

Грибний соус з шампіньйонів

Ніжний грибний соус стане кращим супроводом до м'яса, птиці, пасти або риба. спробуємо приготувати? опис приготування: Правильно підібраний і підготовлений соус допоможе розкрити смак будь-якої страви і скрасити будь-які недоліки. Один з найпопулярніших соусів — грибний соус з шампіньйонів. Це...

Грибний соус із сушених грибів

Грибний соус із сушених грибів

Сушені гриби надають будь-якої страви неповторну родзинку. А соус з них виходить більш ароматним і насиченим, ніж зі свіжих. Якщо ви заготовили на зиму сушених грибів, тоді цей рецепт для вас! опис приготування: грибний соус — це можливість навіть просту гречану кашу зробити смачною і не такий...

Грибний соус із заморожених грибів

Грибний соус із заморожених грибів

Справжній грибник завжди залишить грибочків і на зиму, добре їх не тільки замаринувати, але і заморозити. З смачних і ароматних заморожених білих грибів завжди можна приготувати чудовий соус! опис приготування: Готувати за цим рецептом можна і з свіжих грибів. До речі, якщо ви заморозили не бi...