Рецепт Соус ткемалі з червоної смородини

Рецепт Соус ткемалі з червоної смородини
Кількість порцій: 1 Час приготування: 30 хв.
В оригіналі соус ткемалі готують з аличі або однойменного сорту слив. Існує маса інших варіацій приготування цієї соусу, наприклад - з червоної смородини. Пікантний і дуже смачний соус!

опис приготування:

Відразу варто відзначити, що із зазначеної кількості інгредієнтів виходить одна банка об'ємом 700 грам. Такий банки вистачає десь на 1 місяць. Соус чудово підходить до м'ясних страв, а також до простих гарнірів на кшталт макаронів чи відвареної картоплі. Ділюся з вами простим рецептом приготування соусу ткемалі з червоної смородини. хай щастить!

  • Сік червоної смородини— 0,5 L
  • часник— 4 зубчики
  • цукор— 130 грам
  • сіль— 0,5 Ст. ложки
  • перець— 0,5 чайних ложки
Соус ткемалі з червоної смородини - фото крок 1 Червону смородину перебираємо і ретельно промиваємо.

Соус ткемалі з червоної смородини - фото крок 2 Кладемо смородину в блендер і подрібнюємо, потім проціджуємо через марлю сік. Потрібна така кількість смородини, щоб на виході вийшло 0,5 літра соку. Додаємо в сік подрібнений часник, цукор, сіль і перець. перемішуємо, щоб цукор і сіль розчинилися.

Соус ткемалі з червоної смородини - фото крок 3 Розкладаємо ткемалі по стерилізованих банках, зберігаємо в холодильнику. Через тиждень можна їсти!

Соус ткемалі з червоної смородини - фото крок 4 Смачного!

Подібні рецепти

Соус ткемалі грузинський

Спаржа з ​​грибами

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...