Рецепт Соус ткемалі з червоної смородини
В оригіналі соус ткемалі готують з аличі або однойменного сорту слив. Існує маса інших варіацій приготування цієї соусу, наприклад - з червоної смородини. Пікантний і дуже смачний соус!
опис приготування:
Відразу варто відзначити, що із зазначеної кількості інгредієнтів виходить одна банка об'ємом 700 грам. Такий банки вистачає десь на 1 місяць. Соус чудово підходить до м'ясних страв, а також до простих гарнірів на кшталт макаронів чи відвареної картоплі. Ділюся з вами простим рецептом приготування соусу ткемалі з червоної смородини. хай щастить!
- Сік червоної смородини— 0,5 L
- часник— 4 зубчики
- цукор— 130 грам
- сіль— 0,5 Ст. ложки
- перець— 0,5 чайних ложки
Кладемо смородину в блендер і подрібнюємо, потім проціджуємо через марлю сік. Потрібна така кількість смородини, щоб на виході вийшло 0,5 літра соку. Додаємо в сік подрібнений часник, цукор, сіль і перець. перемішуємо, щоб цукор і сіль розчинилися.
Розкладаємо ткемалі по стерилізованих банках, зберігаємо в холодильнику. Через тиждень можна їсти!
Смачного!
Подібні рецепти
Спаржа з грибами
Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...
Соус «ткемалі» класичний
У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...
Соус «ткемалі» з базиліком
Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...
Соус ткемалі з абрикосів
Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...
Соус «ткемалі» з аличі на зиму
Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...