Рецепт Голубці у виноградному листі

Рецепт Голубці у виноградному листі
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Долма - східний варіант голубців, але замість капусти використовуються виноградне листя. Виходить дуже смачно за рахунок незвичайного присмаку від винограду. Обов'язково спробуйте приготувати!

опис приготування:

Виноградні листи потрібно брати молоді, розміром з долоню.

М'ясо для фаршу краще брати жирне, щоб долма вийшла соковитіше.

Для заправки замість води використовуйте бульйон, якщо у вас є готовий.

Ось таким нескладним рецептом, як приготувати голубці у виноградному листі, тепер ви володієте


  • фарш— 1 кілограм
  • Мал— 0,5 склянки
  • вода— 0,5 склянки
  • помідори— 1 кілограм
  • капуста— 100 грам
  • крем— 100 грам
  • сіль— За смаком
  • перець— За смаком
  • базилік— 1 щіпка
  • кмин— 1 щіпка
  • Лавровий лист— 1 штука
  • листя винограду— 35-40 штук
  • Перецьь болгарський— 2 штуки
  • часник— 2 зубчики
Голубці у виноградному листі - фото крок 1 1. Сделайте на помидорах крестообразные надрезы, залийте окропом на 2 хвилини. Затем снимите с помидоров кожицу и натрите овощи на мелкой терке. Добавьте в томатную пасту щепотку базилика и тмина.

Голубці у виноградному листі - фото крок 2 2. В разогретое масло отправьте порезанный чеснок. Когда он даст аромат, додайте цибулю, порезанный тонкими полукольцами или кубиками, і поперчіть.

Голубці у виноградному листі - фото крок 3 3. Болгарский перец нарежьте кубиками и добавьте в сковороду с луком, коли він почне золотитися. Пусть томится на среднем огне.

Голубці у виноградному листі - фото крок 4 4. На вторую сковороду добавьте немного масла, а затем отправьте туда нашинкованную капусту, чтобы она немного потушилась.

Голубці у виноградному листі - фото крок 5 5. 3 ст. ложки жареного лука и перца переложите в отдельную миску. У сковороду, где они готовились, додайте капусту, а через пару минут — томатную пасту. Также положите лавровый лист и 1 красный перец-огонек.

Голубці у виноградному листі - фото крок 6 6. Промийте рис під проточною водою, а затем добавьте его в сковородку, залийте 0,5 склянки води. Посолите и тушите на медленном огне до готовности риса.

Голубці у виноградному листі - фото крок 7 7. От виноградных листьев отрежьте черенки, сложите листья в посуду и залейте их крутым кипятком, подержите от 1 до 5 хвилин. Лист должен поменять цвет и стать мягким. воду злийте.

Голубці у виноградному листі - фото крок 8 8. Перемешайте фарш с подливой, приправити сіллю.

Голубці у виноградному листі - фото крок 9 9. Виноградный лист положите вниз блестящей стороной. В каждый голубец понадобится ложка фарша. Заверните лист так же, как и при готовке обычных голубцов.

Голубці у виноградному листі - фото крок 10 10. Несколько капустных листов положите на сковороду и поджарьте, чтобы они стали чуточку мягче. Выложите их на дно посуды, в якій будуть гаситися голубці. Це можуть бути: горщик, утятница, глубокая сковорода. Сложите голубцы в эту посуду.

Голубці у виноградному листі - фото крок 11 11. Для приготовления заправки возьмите стакан воды, подсолите ее и добавьте в зажарку, которую ранее оставили. додайте сметани (будь-якої жирності), все перемешайте и залейте в горшок с голубцами.

Голубці у виноградному листі - фото крок 12 12. Тушить голубцы можно в духовке под закрытой крышкой, а можно на среднем огне на плите (до готовності м'яса). Виходить дуже смачно, ситно і ароматно!

Подібні рецепти

Голубці без рису

Долма у виноградному листі

Якщо ви хочете схуднути або просто стежте за фігурою, то голубці без рису вам обов'язково припадуть до смаку. Цей рецепт створений спеціально для тих, хто звик вважати калорії. опис приготування: Про те, як приготувати голубці без рису, можна прочитати в цьому рецепті. Якщо ви любите це блюдо,...

Голубці ідеальні

Голубці ідеальні

голубці — класичне блюдо української кухні. Голубці можна приготувати як в будні, так і на святковий стіл. Мені це блюдо подобається тим, що його можна подати під різними соусами. Вкуснятина! опис приготування: Голубці часто готую, т.к. це блюдо залишається смачним на другий день і його дуже з...

Голубці з квашеної капусти

Голубці з квашеної капусти

Голубці з квашеної капусти в домашніх умовах ще називають сарма. Це ароматне і соковите блюдо, яке так популярно на угорській кухні, але у кожної господині є свій секрет приготування. опис приготування: Незвичайне рішення — голубці з квашеної капусти в домашніх умовах. Це істинно угорську стра...

Голубці з овочів

Голубці з овочів

Якщо ви шукаєте, як приготувати вегетаріанські голубці, тоді ви за адресою! Рецепт досить традиційний, ось тільки м'ясо необхідно замінити овочами і грибами. Виходять такі голубці дуже смачними! опис приготування: Традиційний рецепт приготування голубців знаком всім, але сьогодні я розповім ва...

Голубці з бурякової гички

Голубці з бурякової гички

Голубці з бурякової гички — корисний, смачний і дуже красивий гарнір до багатьох м'ясних страв. опис приготування: Голубці з бурякової гички — незвичайне блюдо, яке рідко можна зустріти на наших столах. Однак, це не означає, що страва не смачне або не корисна. навпаки. Дуже корисне і дуже смач...