Рецепт Голубці ідеальні
голубці — класичне блюдо української кухні. Голубці можна приготувати як в будні, так і на святковий стіл. Мені це блюдо подобається тим, що його можна подати під різними соусами. Вкуснятина!
опис приготування:
Голубці часто готую, т.к. це блюдо залишається смачним на другий день і його дуже зручно розігрівати в соусі. Найчастіше голубці подають зі сметаною або грибним соусом з вареною картоплею або картопляним пюре. Залежно від величини капусти, голубці можуть вийти маленькими або дуже великими. Майте на увазі, що великі голубці треба гасити довше. Можна готувати голубці і зі свіжої молодої капусти, її варити не доведеться, просто залити окропом. В якості начинки для голубців використовується суміш з фаршу і вареного білого рису. Удачі в приготуванні!
- Капуста середньої величини— 2 штуки
- Мал— 2,5 склянки
- свинячий фарш— 1,8-2 кілограма
- яйця— 2 штуки
- морква— 6 штук(4 — в начинку, 2 — для підливи)
- оцет— 4 Ст. ложки
- сіль— За смаком
- Масло рослинне— 4 Ст. ложки
- Вершкове масло— 20 грам
- Томатна паста— 1-2 Ст. ложок
- Вегета— 1 Чайна ложка(або: сіль і спеції (сушені пастернак, цибуля, селера, петрушка))
- крем— 1 Ст. ложка
- томатне пюре— 1 Склянка(протерті консервовані помідори у власному соку разом з соком)
2. Наповніть велику супову каструлю водою на три чверті, додайте в неї половину столової ложки солі і 4 ст. ложки оцту. Доведіть до кипіння. Вкладіть качан отвором вниз, через 5 хвилин переверніть. Обривайте верхні листки у міру їх розм'якшення. Вони стануть жовтуваті і м'які. Те ж повторіть з другим качаном. збережіть 3 склянки води, в якій варили капусту.
3. Поки капуста вариться, приготуйте начинку для голубців. Для цього нам треба почистити 4 морквини і натерти їх на тертці. Потім обсмажте моркву на суміші з рослинного і вершкового масла до м'якості. Потім додайте томатну пасту, перемішайте і прогрійте. У мисці змішайте фарш, смажену морква з томатом, варений рис, 1 ст. ложку солі, vbeyte 2 яйця і ще раз перемішайте. Виріжте щільну частину у зварених великих капустяного листя.
4. А тепер почнемо скручувати наші голубці. Є два способи їх закручувати — конвертиком (традиційно) або в ріжок. покажу, як виглядає ріжок. Викладіть ложку фаршу ближче до краю листа.
5. загорніть лист, починаючи від краю з начинкою в конус.
6. Краї пальчиками застроміть всередину.
7. Ось як це мило вийшла!
8. Залишилося тільки загасити голубці. Їх можна готувати в духовці або на плиті. Отже, викладіть голубці у велику товстостінну каструлю. Приготуйте підливу. Для цього обсмажте залишилися 2 морквини (натріть їх на тертці) на маслі з вегетой до м'якості, додайте сметану і близько склянки томатного пюре, перемішайте. Вилийте підливу в каструлю, додайте воду від вареної капусти. На плиті доведіть до повільного кипіння і тушкуйте під прочиненими кришкою протягом 40 хвилин. У духовці запікайте при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин, потім знизьте до 175 і запікайте ще годину.
Подібні рецепти
Лобі в multivarki Полярної
Якщо ви хочете схуднути або просто стежте за фігурою, то голубці без рису вам обов'язково припадуть до смаку. Цей рецепт створений спеціально для тих, хто звик вважати калорії. опис приготування: Про те, як приготувати голубці без рису, можна прочитати в цьому рецепті. Якщо ви любите це блюдо,...
Голубці з квашеної капусти
Голубці з квашеної капусти в домашніх умовах ще називають сарма. Це ароматне і соковите блюдо, яке так популярно на угорській кухні, але у кожної господині є свій секрет приготування. опис приготування: Незвичайне рішення — голубці з квашеної капусти в домашніх умовах. Це істинно угорську стра...
Голубці з овочів
Якщо ви шукаєте, як приготувати вегетаріанські голубці, тоді ви за адресою! Рецепт досить традиційний, ось тільки м'ясо необхідно замінити овочами і грибами. Виходять такі голубці дуже смачними! опис приготування: Традиційний рецепт приготування голубців знаком всім, але сьогодні я розповім ва...
Голубці з бурякової гички
Голубці з бурякової гички — корисний, смачний і дуже красивий гарнір до багатьох м'ясних страв. опис приготування: Голубці з бурякової гички — незвичайне блюдо, яке рідко можна зустріти на наших столах. Однак, це не означає, що страва не смачне або не корисна. навпаки. Дуже корисне і дуже смач...
Голубці з виноградного листя
Чули про голубці з виноградного листя? Саме час їх спробувати! З простим поетапні рецептом приготування з цією стравою впораються навіть недосвідчені кулінари. Так що дивіться і записуйте! опис приготування: багато, напевно, чули про долма. Це традиційні голубці родом із Середньої Азії, які г...