Рецепт Французький багет на заквасці
Серед усього розмаїття хлібобулочних виробів слід приділити особливу увагу багет, м'яким і хрустким. розповім вам, як приготувати французький багет на заквасці, найпопулярніший.
опис приготування:
Багет можна використовувати замість хліба: в якості основи для бутербродів, подавати до перших страв або для приготування крутонов. Найкраще їсти багет, коли він тільки охолов, так він залишається хрустким і повітряним. Ви можете посипати багет тертим сиром, щоб надати йому додатковий смак і аромат. Крім того, не забудьте зробити характерні для цієї випічки надрізи, вони відкривають красу структури багета. повірте, багет, приготований за цим рецептом, дуже сподобається вашим близьким і гостям!
- пшеничний стартер— 50 грам
- Пшеничне борошно в / с— 375 грам(75 г в закваску, 300 г в тісто)
- дріжджі (опара) — 200 грам
- сіль— 8 грам
- цукор— 1 Чайна ложка
- Вода кімнатної температури— 215 мілілітрів(140 мл в тісто, 75 мл в закваску)
2. Розведіть закваску водою кімнатної температури, перемішайте і додайте цукор, сіль. Вилийте розведену закваску в миску тістоміса, додайте просіяне борошно і місіть протягом п'яти хвилин на третій швидкості.
3.Округлите готове тісто і перекладіть в миску, змащену олією. Накрийте тісто мискою і залиште при кімнатній температурі на три години.
4. Щогодини тісто розтягуйте в мисці, підхопивши один край тіста, максимально його витягнувши і склавши до середини. Знову округлятимете тісто, переверніть швом вниз і накрийте до наступної обминання.
5. Робочу поверхню злегка присипте борошном, викладіть тісто і розділіть на дві частини. Кожну частину тіста округлятимете, покладіть швом вгору і накрийте кришкою. Залиште на 15-20 хвилин, після чого акуратно розтягніть тісто в корж.
6. сформуйте батон, опрацьовуючи кожен шов. Розкачайте батон в багет і викладіть на лист паперу для випічки. Накрийте харчової плівкою і залиште на 2-3 годину. Зробіть надсечкі на багетах і збризніть їх водою.
7. Духовку разом з каменем для хліба розігрійте до 230 градусів. випікайте багети 15 хвилин при 230 градусах, після чого відкрийте духовку, знову збризніть багети водою і печіть ще 20 хвилин при 200 градусах. Багети повністю остудіть на решітці. Смачного!
Подібні рецепти
Французький багет
Хочу вам сьогодні розповісти, як приготувати фарширований багет з курочкою, сиром і печерицями. Смачно і ситно, а виглядає так красиво, що можна легко піднести це блюдо як вечері! опис приготування: розповім вам, як приготувати фарширований багет з курочкою, сиром і печерицями. Взагалі це не н...
Французький крекер з кунжутом
розповім вам, як приготувати французький крекер з кунжутом в домашніх умовах. Вийде проста і смачна випічка, яка вам обов'язково припаде до душі! Спробуйте і переконайтеся самі! опис приготування: Взагалі я таку випічку навіть можу назвати корисною. Завдяки насінню і насінню в ній багато клітк...
Французький мигдальний пиріг
Мигдаль випромінює неймовірний аромат, переплутати його з іншим горіхом складно! Дуже часто його використовують у випічці і сьогоднішній рецепт тому підтвердження. Пропоную рецепт французького пирога! опис приготування: Мигдаль можна замінити борошном, проте, аромат і текстура будуть вже не та...
Французький паштет
Іноді так хочеться чогось смачненького, не буденна! А коли в гості приїжджають довгоочікувані близькі, ламаєш голову, чим би таким їх здивувати. А приготуйте їм французький паштет! Це смачно. опис приготування: Французький паштет можна готувати різними способами. Що його відрізняє від нашого т...
Французький рибний суп
Буйабес або французький рибний суп в Росії часто називають марсельської юшкою, причому варіацій приготування такої страви — незліченну безліч, але всі сходяться в одному — суп готується з морської риби. опис приготування: Неймовірно ароматний і наваристий французький суп доведеться вам і вашим...