Рецепт Французький рибний суп
Буйабес або французький рибний суп в Росії часто називають марсельської юшкою, причому варіацій приготування такої страви — незліченну безліч, але всі сходяться в одному — суп готується з морської риби.
опис приготування:
Неймовірно ароматний і наваристий французький суп доведеться вам і вашим рідним по душі. Він виходить не тільки дуже смачним, але ще і корисним, адже морська риба і морепродукти містять йод. Готується суп протягом 1-1,5 годин, але результат того вартий!
- Морська риба— 2 штуки
- мідії— 10 штук
- креветки великі— 150 грам
- креветки дрібні— 100 грам(для бульйону)
- помідори— 1 штука
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- Масло рослинне— 40 мілілітрів
- вода— 2 L
- сіль— 0,5 чайних ложки
- Чорний перець— 3 щіпки(мелений)
- паприка мелена— 4 щіпки
- Цибуля зелена— 2 штуки(стебла)
- часник— 2-3 штук
Промийте дрібні креветки в воді, викладіть їх в каструлю. Обробити морську рибу. Зріжте голови і хвости, попатраєте і ретельно промийте всередині і зовні. Викладіть разом з головами і хвостами в ємність.
Якщо рибу потрібно очистити від луски, зробіть це в воді, щоб луска не розлітаються в усі сторони.
Залийте гарячою водою і помістіть ємність на плиту. Відваріть все з моменту закипання близько 40-50 хвилин на середньому нагріві, щоб бульйон максимально увібрав в себе всі смаки і аромати риби і креветок.
З готового бульйону вийміть великі частини риби, викладаючи їх в іншу ємність.
Штам бульйон через sitečko, макуха видаліть — він більше не буде потрібно.
Наваристий рибний бульйон перелийте в іншу каструлю, помістіть її на плиту і доведіть вміст ємності до кипіння.
Ретельно промийте великі креветки і мідії, викладіть їх в бульйон.
Очистіть від лушпиння цибулю і часник, подрібніть і отпассеруйте на рослинному маслі протягом 2-3 хвилин.
Помідор промийте і дрібно наріжте, викладіть на сковороду і тушкуйте близько 3-4 хвилин. За бажанням в цей момент можна влити трохи білого вина — 50 мл.
Викладіть піджарку в каструлю і відварити протягом 2-3 хвилин. Якщо креветки і мідії не придбавалися замороженими, тоді відваріть протягом 5-8 хвилин.
Приправити сіллю і poperčite. Подрібніть промиті стебла зеленої цибулі або іншої зелені, додайте в суп, протомитися хвилину і вимкніть нагрів.
Спробуйте перше на смак, при необхідності подкорректируйте.
Викладіть в глибокі тарілки шматки відвареної риби, мідії і креветки, залийте бульйоном і подавайте до столу. Смачного!
Подібні рецепти
Французький часниковий суп
страва, про який я розповім вам сьогодні, прийшло до нас з чудової французької кухні. Хочу розповісти свій рецепт і далі про те, як приготувати французький суп з каштанами. опис приготування: Суп з каштанів, безсумнівно, вразить вас своїм ніжним смаком, вишуканим ароматом і простотою приготува...
Французький часниковий суп з сирними грінками
Як відомо, російські варять суп із сокири. Винахідливі французи не відстають і варять суп із цибулі або ось, будь ласка - з часнику! Здавалося б, що це за дурниця - суп з часнику? Але ж ні, вкуснятина! опис приготування: Ароматний оксамитовий супчик-пюре, да з хрусткими сирними грінками - це в...
Французький суп з цибулею
Забудьте про своїх уявленнях про супах! Цей рецепт переверне ваше кулінарне свідомість, якщо до цього ви, звичайно, його не пробували. Головний інгредієнт рідко дає явний смак, але тут це зіграло. опис приготування: Ця страва ми будемо гасити, варити, та ще й запікати під сиром. Часто даний ре...
Французький багет на заквасці
Серед усього розмаїття хлібобулочних виробів слід приділити особливу увагу багет, м'яким і хрустким. розповім вам, як приготувати французький багет на заквасці, найпопулярніший. опис приготування: Багет можна використовувати замість хліба: в якості основи для бутербродів, подавати до перших ст...
Французький хліб
Здивуйте своїх рідних на сніданок свіжоспеченим теплим хлібом. У французького хліба виходить досить товста скоринка. опис приготування: приготування: перемішати сироватку, теплу воду, дріжджі і цукор. Дати постояти до утворення піни. Додати борошно, сіль і замісити пружне тісто. Накрити тісто ...