Рецепт Соус «Якинику»

Рецепт Соус «Якинику»
Кількість порцій: 10 Час приготування: 30 хв.
Соус "Якинику" - можна сказати, універсальний, дуже смачний японський соус для м'ясних і рибних страв. Використовується він також для маринування свинини і яловичини. Спробуйте, готується він досить просто.

опис приготування:

Соус «якініку», Останнім часом, став одним з найпопулярніших соусів японської кухні. Його обов'язково оцінять м'ясоїди, т.к. цей чудовий соус надає неповторний смак практично будь-якого м'яса.

А зараз я розповім вам, як приготувати соус «якініку» в домашніх умовах.

У орігінеле замість курячого бульйону і соєвого соусу використовується соус «кікоман» і вода, Замість вина - Сак. Також в оригінальному рецепті немає перцю, зате є соус-приправа «Кімчібейз». Якщо вам вдасться знайти ці інгредієнти, можете спробувати приготувати соус «якініку» і з ними.

З даної кількості інгредієнтів виходить близько 1 літра соусу. Зберігається він досить довго, але обов'язково в холодильнику, в закритій скляній тарі.


  • бульйон курячий— 300 мілілітрів
  • Вино столове біле 11%  — 80 мілілітрів
  • імбир свіжий— 10 грам
  • лимон— 10 грам
  • Перець мелений чорний— 5 грам
  • цукор— 160 грам
  • часник— 5 грам
  • Цибуля ріпчаста— 30 грам
  • яблуко— 30 грам
  • Соєвий соус— 300 мілілітрів
  • Соус «Мирин»— 80 мілілітрів
  • мед натуральний— 20 грам
1 Попередньо зваріть курячий бульйон, штам его.

2 імбир, часник, цибуля і яблуко подрібніть (якомога дрібніше), за допомогою терки, блендера або іншим зручним для вас способом.

3 У відповідній за обсягом каструльці змішайте бульйон, соєвий соус, цукор, імбир, часник, цибуля, соус «Мирин» і перець.

4 Доведіть отриману суміш до кипіння, млоїте на дуже повільному вогні кілька хвилин.

5 Потім додайте вино, мідь, яблука і вичавити сік лимона. Знову доведіть до кипіння, покіпятіть буквально хвилину і вимкніть. Соус «якініку» готовий! Залишилося його тільки охолодити.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Салат з квасолею і печінкою

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...