Рецепт Соус «Якинику»
Соус "Якинику" - можна сказати, універсальний, дуже смачний японський соус для м'ясних і рибних страв. Використовується він також для маринування свинини і яловичини. Спробуйте, готується він досить просто.
опис приготування:
Соус «якініку», Останнім часом, став одним з найпопулярніших соусів японської кухні. Його обов'язково оцінять м'ясоїди, т.к. цей чудовий соус надає неповторний смак практично будь-якого м'яса.
А зараз я розповім вам, як приготувати соус «якініку» в домашніх умовах.
У орігінеле замість курячого бульйону і соєвого соусу використовується соус «кікоман» і вода, Замість вина - Сак. Також в оригінальному рецепті немає перцю, зате є соус-приправа «Кімчібейз». Якщо вам вдасться знайти ці інгредієнти, можете спробувати приготувати соус «якініку» і з ними.
З даної кількості інгредієнтів виходить близько 1 літра соусу. Зберігається він досить довго, але обов'язково в холодильнику, в закритій скляній тарі.
- бульйон курячий— 300 мілілітрів
- Вино столове біле 11% — 80 мілілітрів
- імбир свіжий— 10 грам
- лимон— 10 грам
- Перець мелений чорний— 5 грам
- цукор— 160 грам
- часник— 5 грам
- Цибуля ріпчаста— 30 грам
- яблуко— 30 грам
- Соєвий соус— 300 мілілітрів
- Соус «Мирин»— 80 мілілітрів
- мед натуральний— 20 грам
2 імбир, часник, цибуля і яблуко подрібніть (якомога дрібніше), за допомогою терки, блендера або іншим зручним для вас способом.
3 У відповідній за обсягом каструльці змішайте бульйон, соєвий соус, цукор, імбир, часник, цибуля, соус «Мирин» і перець.
4 Доведіть отриману суміш до кипіння, млоїте на дуже повільному вогні кілька хвилин.
5 Потім додайте вино, мідь, яблука і вичавити сік лимона. Знову доведіть до кипіння, покіпятіть буквально хвилину і вимкніть. Соус «якініку» готовий! Залишилося його тільки охолодити.
Подібні рецепти
Салат з квасолею і печінкою
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...