Рецепт Фокачча з сиром і базиліком
Фокачча з сиром і базиліком — ще один спосіб приготування традиційного італійського хліба. м'який, хрусткий, ароматний, тільки що іспекшійся хліб фокачча — неодмінний атрибут гарної трапези.
опис приготування:
Описаний мною рецепт приготування фокаччи з сиром і базиліком зайвий раз доводить, що приготування хліба в домашніх умовах — досить просте завдання. Ви тільки подивіться на кількість інгредієнтів — для приготування фокаччи практично нічого не потрібно Так, за часом приготування виходить тривалим, проте більшу частину часу займає расстойка тесту.
Коротше кажучи, домашня фокаччею — це досить просто. А вже наскільки смачно — повірте мені
- Борошно пшеничне— 500 грам
- Дріжджі сухі швидкодіючі— 5 грам
- Базилік свіжий зелений— 20 грам
- пармезан— 150 грам
- сіль морська— 1/2 чайних ложки
- Оливкова олія— 70 мілілітрів
Отдельно смешиваем оливковое масло с 320 мл теплої кип'яченої води. Смешиваем сухую смесь и жидкую, месим из нее тесто около 5 хвилин. Затем оставляем тесто примерно на 40-50 хвилин, оно увеличится в объеме почти вдвое. Далее необходимо еще раз слегка обмять тесто и оставить еще на полчасика.
пармезан — очень твердый сыр, поэтому натереть его на терке — задача не найпростіша. Я для измельчения пармезана использовал блендер.
У вас получится очень красивая сырная крошка.
Дважды обмятое нами тесто разделяем на две части почти одинакового размера (одна должна быть немножко больше другой).
Меньший кусок теста раскатываем в лепешку, выкладываем ее на присыпанный мукой противень. Посыпаем лепешку тертым сыром и крупно нарубленными листьями базилика.
Тот кусок теста, що побільше, тоже раскатываем в лепешку, и накрываем ей первую лепешку. Аккуратненько заворачиваем края — начинка должна быть плотно закрытой, иначе вытечет.
тепер — главный фокус. Делаем в фокачче небольшие углубления, як на фото, и наливаем в них немного оливкового масла. Даем так фокачче постоять минут 10.
випікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах.
приємного!
Подібні рецепти
Фокачча (рецепт)
Два рецепта приготування фокаччи в одному кількість порцій: 10-12 сухих дріжджів— 2,5 чайних ложки теплої води— 310 мілілітрів оливкова олія— 6 Ст. ложок сіль— 2 чайних ложки крупної солі— 1 Ст. ложка свіже листя розмарину— 2,5 Ст. ложки борошна— 450 грам помідори— 100 грам(порізані кубиками, д...
Фокачча з томатами черрі, кропом і сиром маасдам
Отже, маючи вдома хороше оливкова олія, чері та бажання поїсти свіжих хлібобулочних виробів, просто нерозумно було б не спекти фокаччу. Поїхали в Італію!!! опис приготування: — змішуємо в мисці борошно, сіль, прянощі — дріжджі з водою і цукром, дати постояти 10 хв — змішати борошняну суміш з д...
Фокачча з цибулею
Проста і смачна закуска. Класичне італійська страва. кількість порцій: 4 мука— 1 кілограм(інгредієнти основи:) сіль— 30 грам оливкова олія— 100 грам цукор— 15 грам дріжджі— 35 грам вода— 500 грам цибуля— 250 грам(інгредієнти для начинки:) оливкова олія— 50 грам сир форте— 30 грам помідори черрі...
Фокачча з маслинами і розмарином
Хочете знати рецепт, як приготувати фокаччу з маслинами і розмарином, щоб побалувати себе справжнім італійським частуванням? Вибирайте тільки якісні продукти, щоб відчути весь смак Італії. опис приготування: Традиційну дріжджову корж можна приготувати не тільки з маслинами - це одна з варіацій...
Фокачча з лимоном і травами
Фокачча - це популярна італійська випічка. Вже багато разів говорив, що її можна зробити з різними овочами або зеленню. На підтвердження цього - рецепт, як приготувати фокаччу з лимоном і травами. опис приготування: В оригінальному рецепті використовується традиційний італійський сир, але його...