Рецепт Фокачча з розмарином і фокачча з оливками і томатами
Два рецепта приготування фокаччи в одному
кількість порцій: 10-12
- сухих дріжджів— 2,5 чайних ложки
- теплої води— 310 мілілітрів
- оливкова олія— 6 Ст. ложок
- сіль— 2 чайних ложки
- крупної солі— 1 Ст. ложка
- свіже листя розмарину— 2,5 Ст. ложки
- борошна— 450 грам
- помідори— 100 грам(порізані кубиками, додатково)
- оливки без кісточок— 100 грам(додатково)
- листя базиліка— 8-10 штук(додатково)
Пересипьте борошно в велику миску і додайте 2 чайні ложки солі, перемішайте.
додайте дріжджі
гарненько перемішайте.
Замісити рука до отримання м'якого тіста
Закрийте плівкою і помістіть миску в тепле місце. Дайте тесту піднятися, приблизно 1 годину або до збільшення в два рази.
Змастіть оливковою олією форму для випічки (30 х 40 см). Акуратно викладіть тісто у форму.
Розподіліть тісто пальцями по поверхні дека, залишивши по краях відстані в розрахунку на те, що тісто підніметься ще.
Накрийте тісто плівкою і відставте настоюватися ще годину. Розігрійте духовку до 230 ° С. Розподіліть рівномірно по поверхні пирога листя розмарину (злегка вдавлюючи), велику сіль. Побризкайте залишилися оливковою олією і відправте в духовку.
Для приготування фокаччи з маслинами і помідорами: помідори порізати кубиками. Розподілити маслини і помідори, маслини і базилік по тесту рівномірно.
Випікайте фокаччу на нижній полиці приблизно 25 хвилин, поки поверхня не стане золотистого кольору, а низ світло-коричневого. Піднімайте куточок пирога щоб перевірити готовність, перед витяганням.
Подібні рецепти
Фокачча з цибулею і оливками
Рецепт приготування італійської піци з маслинами. опис приготування: В Італії фокаччею вважається старою універсальною формою піци, яка була звичайною їжею для селян і воїнів старовини. сухих дріжджів— 1 Чайна ложка теплої води— 1 Склянка борошна— 4 склянки солі— 1 Чайна ложка 1. Насип...
Фокачча з томатами черрі, кропом і сиром маасдам
Отже, маючи вдома хороше оливкова олія, чері та бажання поїсти свіжих хлібобулочних виробів, просто нерозумно було б не спекти фокаччу. Поїхали в Італію!!! опис приготування: — змішуємо в мисці борошно, сіль, прянощі — дріжджі з водою і цукром, дати постояти 10 хв — змішати борошняну суміш з д...
Фокачча з маслинами і розмарином
Хочете знати рецепт, як приготувати фокаччу з маслинами і розмарином, щоб побалувати себе справжнім італійським частуванням? Вибирайте тільки якісні продукти, щоб відчути весь смак Італії. опис приготування: Традиційну дріжджову корж можна приготувати не тільки з маслинами - це одна з варіацій...
Спагеті з томатами та оливками в маслини соусі
На ваш суд — рецепт приготування спагетті з томатами та оливками в маслини соусі. Одна з моїх найулюбленіших варіацій пасти. опис приготування: Розповідаю і показую, як приготувати спагетті з томатами та оливками в маслини соусі. Блюдо готується дуже швидко і просто, однак якщо використовувати...
Фокачча з цибулею
Проста і смачна закуска. Класичне італійська страва. кількість порцій: 4 мука— 1 кілограм(інгредієнти основи:) сіль— 30 грам оливкова олія— 100 грам цукор— 15 грам дріжджі— 35 грам вода— 500 грам цибуля— 250 грам(інгредієнти для начинки:) оливкова олія— 50 грам сир форте— 30 грам помідори черрі...