Рецепт Фокачча з оливками

Рецепт Фокачча з оливками
Кількість порцій: 16 Час приготування: 45 хв.
Рецепт приготування італійської піци з маслинами.

опис приготування:

В Італії фокаччею вважається старою універсальною формою піци, яка була звичайною їжею для селян і воїнів старовини.

  • сухих дріжджів— 1 Чайна ложка
  • теплої води— 1 Склянка
  • борошна— 4 склянки
  • солі— 1 Чайна ложка
Фокачча з оливками - фото крок 1 1. Насипати дріжджі в 1/2 чашки теплої води. Дати постояти кілька хвилин. Змішати борошно і сіль. Додати оливкове масло і збити міксером на низькій швидкості.

Фокачча з оливками - фото крок 2 2. Влити дріжджову суміш в тісто і перемішати.

Фокачча з оливками - фото крок 3 3. Беремо теплу металеву миску (в холодну класти не можна). Злегка скропити оливковою олією. Надати тесту форму кулі. Обмазати тісто оливковою олією, щільно накрити поліетиленовою плівкою і
відкласти в сторону від 1 до 2 годин або помістити в холодильник до використання. Викласти маслини на паперовому рушнику для видалення зайвої вологи.

Фокачча з оливками - фото крок 4 4. Викласти тісто на злегка посипаною борошном поверхні. Покласти нарізані оливки зверху, потім дуже акуратно вимісити оливки з тестом.

Фокачча з оливками - фото крок 5 5. Розділити тісто навпіл і з кожної половини розкачати великий тонкий овал або прямокутник. Помістити тісто на окремих листах, змазаних оливковою олією. Полити тісто зверху оливковою олією і накрити поліетиленовою плівкою. Покласти в тепле місце на 1 час.

Фокачча з оливками - фото крок 6 6. Розігріти духовку до 200 градусів. Видалить плівку і подушечками пальців зробити заглибленнями по всій поверхні тіста. Полити поверхню оливковою олією і посипати сіллю.

Фокачча з оливками - фото крок 7 7. запікати від 30 до 40 хвилин, до а золотисто-коричневого кольору. Розрізати на шматки і відразу ж подавати.

Подібні рецепти

Фокачча з розмарином і фокачча з оливками і томатами

Фокачча з цибулею і оливками

Два рецепта приготування фокаччи в одному кількість порцій: 10-12 сухих дріжджів— 2,5 чайних ложки теплої води— 310 мілілітрів оливкова олія— 6 Ст. ложок сіль— 2 чайних ложки крупної солі— 1 Ст. ложка свіже листя розмарину— 2,5 Ст. ложки борошна— 450 грам помідори— 100 грам(порізані кубиками, д...

Фокачча з цибулею

Фокачча з цибулею

Проста і смачна закуска. Класичне італійська страва. кількість порцій: 4 мука— 1 кілограм(інгредієнти основи:) сіль— 30 грам оливкова олія— 100 грам цукор— 15 грам дріжджі— 35 грам вода— 500 грам цибуля— 250 грам(інгредієнти для начинки:) оливкова олія— 50 грам сир форте— 30 грам помідори черрі...

Фокачча з маслинами і розмарином

Фокачча з маслинами і розмарином

Хочете знати рецепт, як приготувати фокаччу з маслинами і розмарином, щоб побалувати себе справжнім італійським частуванням? Вибирайте тільки якісні продукти, щоб відчути весь смак Італії. опис приготування: Традиційну дріжджову корж можна приготувати не тільки з маслинами - це одна з варіацій...

Фокачча з лимоном і травами

Фокачча з лимоном і травами

Фокачча - це популярна італійська випічка. Вже багато разів говорив, що її можна зробити з різними овочами або зеленню. На підтвердження цього - рецепт, як приготувати фокаччу з лимоном і травами. опис приготування: В оригінальному рецепті використовується традиційний італійський сир, але його...

Фокачча з сиром і базиліком

Фокачча з сиром і базиліком

Фокачча з сиром і базиліком — ще один спосіб приготування традиційного італійського хліба. м'який, хрусткий, ароматний, тільки що іспекшійся хліб фокачча — неодмінний атрибут гарної трапези. опис приготування: Описаний мною рецепт приготування фокаччи з сиром і базиліком зайвий раз доводить, щ...