Рецепт Флотський борщ

Рецепт Флотський борщ
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Головна відмінність флотського борщу від звичайного українського полягає в тому, що він готується не з звичайного м'яса, а з копченого або солоного бекону. Тому він виходить особливо наваристим.

опис приготування:

Більшість вважає, що борщ стає смачніше на наступний день. Це пов'язано з тим, що блюдо встигає гарненько настоятися за добу. Тому борщ краще не подавати відразу ж після приготування, а дати постояти йому на плиті хоча б пару годин. Щоб дізнатися, як приготувати флотський борщ, прочитайте цей рецепт.

  • бекон солоний— 500 грам
  • капуста свіжа— 200 грам
  • Буряк— 300 грам
  • Картопля— 200 грам
  • морква— 80 грам
  • Цибуля ріпчаста— 100 грам
  • Томат-паста— 2 Ст. ложки
  • Масло рослинне— 1 Ст. ложка
  • оцет столовий 9%  — 1 Ст. ложка
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • сіль— За смаком
флотський борщ - фото крок 1 Шматок солоного бекону покладіть в каструлю цілком і залийте холодною питною водою. Потім поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння і варіть півтори години.

флотський борщ - фото крок 2 Буряк почистіть і вимийте. Покладіть її в окрему каструльку і залийте водою. Варіть на слабкому вогні буряк до повної готовності.

флотський борщ - фото крок 3 У сковороду влийте рослинне масло і розігрійте його на плиті. Цибулю і моркву почистіть і вимийте. Наріжте цибулю і натріть на тертці моркву. Пасеруйте їх на рослинній олії, в кінці додайте томатну пасту.

флотський борщ - фото крок 4 У капустини зніміть верхні листки, наріжте її на кубики однакового розміру. Викладіть їх в бульйон і варіть п'ятнадцяти хвилин.

флотський борщ - фото крок 5 Очистіть і вимийте бульби картоплі. Наріжте їх кубиками і відправте в борщ разом з обсмаженими в томаті овочами. Варіть суп до готовності.

флотський борщ - фото крок 6 У самому кінці приготування додайте в борщ нарізану кубиками або соломкою буряк, заправте оцтом і цукром, посоліть і поперчіть за смаком. Дайте борщу настоятися і подавайте до столу.

Подібні рецепти

Борщ холодний з м'ясом

Борщ на зиму без капусти

Рецептів борщу безліч. Я хочу запропонувати вам рецепт борщу холодного з м'ясом — один з найпопулярніших в нашій родині. опис приготування: Борщ холодний з м'ясом готується дуже швидко і просто. Влітку на обід борщ холодний з м'ясом відмінне повноцінне блюдо, яке втамує голод і зовсім не важки...

Борщ з листям буряка

Борщ з листям буряка

Борщ з листям буряка готується зазвичай на початку літа, коли на базарі з'являється буряк з бадиллям. Це дуже смачний, свіжий і корисний супчик. опис приготування: Борщ з листям буряка — це пісний борщ, але від цього він не менш смачний, ніж наваристі борщі. Борщ з листям буряка готується з мо...

Буряковий борщ

Буряковий борщ

Існує безліч варіантів приготування борщу з буряка. Суп виходить дуже наваристим, з легким солодкуватим присмаком. Подається до столу гарячим зі сметанкою і чорним хлібом. Пробуйте і ви! опис приготування: Я варю борщ в мультварке, але, звичайно ж, можна і в звичайній каструлі. Попередньо відв...

Гарячий борщ

Гарячий борщ

Борщ може бути і холодним, і гарячим. Сьогодні я вам розповім, як приготувати класичний гарячий борщ. Ця версія першого страви схожа на борщ, але менш калорійна і простіше готується. опис приготування: Назвати цей суп борщем мені не дозволяє моя кулінарна совість — все-таки борщ набагато склад...

Грибний борщ

Грибний борщ

борщ — одне з найпопулярніших перших страв. А якщо зварити його з сушеними грибами, вийде він неймовірно ароматним, смачним і ситним, незважаючи на те, Варити його будемо без м'яса. готуємо! опис приготування: Дуже смачний, насичений і дуже ароматний борщ можна зварити і без м'яса. Використову...