Рецепт Грибний борщ
борщ — одне з найпопулярніших перших страв. А якщо зварити його з сушеними грибами, вийде він неймовірно ароматним, смачним і ситним, незважаючи на те, Варити його будемо без м'яса. готуємо!
опис приготування:
Дуже смачний, насичений і дуже ароматний борщ можна зварити і без м'яса. Використовуйте для приготування сухі гриби — і смак такого борщу підкорить вас і ваших рідних. Можна зварити грибний борщ і зі свіжими грибами, але аромат буде зовсім іншим, повірте. А готується грибний борщ дуже навіть просто. Я детально розповів і показав, як. Для тих хто постить: подавайте борщ зі свіжою зеленню, а взагалі він дуже смачний зі сметаною.
- гриби сушені— 100 грам
- Картопля— 3-4 штук
- Буряк— 2 штуки(невеликих)
- морква— 1 штука
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- Капуста білокачанна— 200 грам
- Рослинна олія— 3-4 Ст. ложок
- Томатна паста— 1-2 Ст. ложок(за смаком)
- оцет— 1 Чайна ложка(або лимонний сік)
- сіль— 1 Чайна ложка(за смаком)
- Перець чорний мелений— 2 щіпки
- цукор— 1 щіпка
Потім гриби нарізаємо на шматочки по своєму смаку: можна подрібніше, можна побільше, і відправляємо в каструлю з водою. ставимо відварюватися.
Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці або середньої.
очищаємо буряк, натираємо її на тертці або нарізаємо тонкими смужками і відправляємо обсмажувати на рослинній олії на невеликому вогні. Збризкаємо буряк оцтом або лимонним соком.
Додаємо до обсмаженої буряках цибулю і моркву, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати хвилин 5. Можна додати дрібку солі і дрібку цукру. Потім додамо трохи води і протушкувати на маленькому вогні.
Дрібно шаткуємо капусту, додаємо її в каструлю з грибним бульйоном.
очистимо картопля, наріжемо його кубиками, брусочками — як подобається. Додаємо в каструлю, коли закипить.
До обсмаженою овочам додамо томатну пасту, перемішаємо і згасимо буквально хвилини 2.
Відправляємо обсмажені овочі в каструлю. додаємо сіль, мелений перець, варимо хвилин 10. Потім дайте борщу настоятися, подавайте його до столу.
Подібні рецепти
Грибний суп із заморожених підберезників
Рецептів борщу безліч. Я хочу запропонувати вам рецепт борщу холодного з м'ясом — один з найпопулярніших в нашій родині. опис приготування: Борщ холодний з м'ясом готується дуже швидко і просто. Влітку на обід борщ холодний з м'ясом відмінне повноцінне блюдо, яке втамує голод і зовсім не важки...
Борщ з листям буряка
Борщ з листям буряка готується зазвичай на початку літа, коли на базарі з'являється буряк з бадиллям. Це дуже смачний, свіжий і корисний супчик. опис приготування: Борщ з листям буряка — це пісний борщ, але від цього він не менш смачний, ніж наваристі борщі. Борщ з листям буряка готується з мо...
Буряковий борщ
Існує безліч варіантів приготування борщу з буряка. Суп виходить дуже наваристим, з легким солодкуватим присмаком. Подається до столу гарячим зі сметанкою і чорним хлібом. Пробуйте і ви! опис приготування: Я варю борщ в мультварке, але, звичайно ж, можна і в звичайній каструлі. Попередньо відв...
Флотський борщ
Головна відмінність флотського борщу від звичайного українського полягає в тому, що він готується не з звичайного м'яса, а з копченого або солоного бекону. Тому він виходить особливо наваристим. опис приготування: Більшість вважає, що борщ стає смачніше на наступний день. Це пов'язано з тим, щ...
Гарячий борщ
Борщ може бути і холодним, і гарячим. Сьогодні я вам розповім, як приготувати класичний гарячий борщ. Ця версія першого страви схожа на борщ, але менш калорійна і простіше готується. опис приготування: Назвати цей суп борщем мені не дозволяє моя кулінарна совість — все-таки борщ набагато склад...