Рецепт Фарширована курка в мультиварці
Ця страва завжди викликав захоплення у тих, хто його пробував і, напевно, багато господинь готували його не раз в духовці, ну а я хочу розповісти вам, як зробити фаршировану курку в мультиварці.
опис приготування:
Ніхто не стане заперечувати, що таке блюдо завжди виглядає святково і радує нас не тільки зовнішнім виглядом, але і приголомшливим смаком, але що ж робити тим, у кого погано працює або взагалі зламалася духовка. В цьому випадку я пропоную скористатися послугами сучасної техніки і приготувати фаршировану курку в мультиварці в домашніх умовах. У багатьох на кухні зараз можна зустріти таку чудову машину, а особисто для мене вона замінила і плиту, і духовку разом. Готувати в ній набагато простіше, а ось результат завжди виходить відмінний, і цей простий рецепт фаршированої курки в мультиварці відмінне тому доказ. повірте, таку смачну курочку ще пошукати треба.
1) Для початку нам необхідно ретельно промити курку і висушити її за допомогою паперових рушників. Чисту тушку кладемо грудкою вниз і розрізаємо по спині, витягаємо їх курки хребет і всі кісточки, крім кісток в ногах і крилах. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб не пошкодити м'ясо.
2) Тепер беремо мисочку і змішуємо в ній соєвий соус, вустерский соус, подрібнений часник і спеції, додаємо сіль за смаком. Змащуємо тушку курки з усіх боків приготовленим маринадом і акуратно зшиваємо її, починаючи від шиї, і йдемо до хвостової частини, але зшиваємо не до кінця, а так, щоб залишилося невеликий отвір для начинки. Поки отставляем курку в сторону, щоб вона трохи промаринувалося.
3) А самі тим часом займемося начинкою, для неї ми чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями, гриби промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Тепер наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинного масла і включаємо режим "; Випічка" хвилин 20. Викладаємо в чашу гриби і цибулю і смажимо їх до тих піт, поки з печериць не випарується зайва волога.
4) Далі промиваємо в декількох водах гречану крупу і викладаємо її в мультиварку до грибів і цибулі, наливаємо воду (співвідношення гречки і води 1:2), додаємо сіль. Вибираємо режим "; Гречка" і готуємо на ньому кашу до закінчення режиму під кришкою.
5) Коли гречка з грибами та цибулею трохи охолоне, плотненько фаршируємо їй промаринуватися тушку і зашиваємо отвір в курці нитками. Чисту чашу мультивак змащуємо рослинним маслом, викладаємо в неї курку і поливаємо зверху маринадом.
6) Закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим "; Випічка" і встановлюємо час 1,5 годину. Протягом цього часу тушку слід рази 3-4 перевернути і полити соком і маринадом з дна.
Кінцевий результат, безсумнівно, здивує і порадує вас, а що ще приємніше, вам не потрібно після цього мити всю плиту і духовку від жирних бризок. Приємного всім апетиту!
- курка— 1 штука(некрупная тушка)
- печериці— 200 грам
- Гречана крупа— 150 грам
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- часник— 4-5 зубчиків
- соус соєвий— 5 Ст. ложок
- вустерський соус— 1 Чайна ложка
- Масло рослинне— За смаком(для смаження)
- спеції— За смаком(перець чорний мелений, перець чилі, сушеные травы прованса)
- сіль— За смаком
1) Для початку нам необхідно ретельно промити курку і висушити її за допомогою паперових рушників. Чисту тушку кладемо грудкою вниз і розрізаємо по спині, витягаємо їх курки хребет і всі кісточки, крім кісток в ногах і крилах. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб не пошкодити м'ясо.
2) Тепер беремо мисочку і змішуємо в ній соєвий соус, вустерский соус, подрібнений часник і спеції, додаємо сіль за смаком. Змащуємо тушку курки з усіх боків приготовленим маринадом і акуратно зшиваємо її, починаючи від шиї, і йдемо до хвостової частини, але зшиваємо не до кінця, а так, щоб залишилося невеликий отвір для начинки. Поки отставляем курку в сторону, щоб вона трохи промаринувалося.
3) А самі тим часом займемося начинкою, для неї ми чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями, гриби промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Тепер наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинного масла і включаємо режим "; Випічка" хвилин 20. Викладаємо в чашу гриби і цибулю і смажимо їх до тих піт, поки з печериць не випарується зайва волога.
4) Далі промиваємо в декількох водах гречану крупу і викладаємо її в мультиварку до грибів і цибулі, наливаємо воду (співвідношення гречки і води 1:2), додаємо сіль. Вибираємо режим "; Гречка" і готуємо на ньому кашу до закінчення режиму під кришкою.
5) Коли гречка з грибами та цибулею трохи охолоне, плотненько фаршируємо їй промаринуватися тушку і зашиваємо отвір в курці нитками. Чисту чашу мультивак змащуємо рослинним маслом, викладаємо в неї курку і поливаємо зверху маринадом.
6) Закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим "; Випічка" і встановлюємо час 1,5 годину. Протягом цього часу тушку слід рази 3-4 перевернути і полити соком і маринадом з дна.
Кінцевий результат, безсумнівно, здивує і порадує вас, а що ще приємніше, вам не потрібно після цього мити всю плиту і духовку від жирних бризок. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Курка фарширована (в духовці)
Рецепт приготування оригінального індійського страви з курки фаршированої абрикосами. опис приготування: 1. Процідити тайський соус через сито. Промити курячу грудку, підсушити і зробити отвори в вигляді кишені (для фарширування). Заповнити отвори овочами (на свій розсуд) і соусом. Закріпити в...
Фарширована курка грибами та гречкою
Цей простий рецепт фаршированої курки грибами і гречкою можна вважати класичним, адже така начинка у нас найпопулярніша, її використовують частіше за інших, давайте і ми приготуємо це відмінне блюдо. опис приготування: Не всі господині знають, як зробити фаршировану курку грибами та гречкою, а...
Фарширована курка по-італійськи
яскрава, соковита, шалено ароматна курка виходить за цим рецептом! Сонячна і пряна, як сама Італія! Якщо ви чекаєте гостей, неодмінно приготуйте таку курку, і море захоплення і захоплення вам гарантовано! опис приготування: В Італії прийнято додавати в фарш для птиці окіст або шинку, пряні ко...
Фарширована курка рисом з чорносливом
Поєднання рису і чорносливу вже можна вважати класичним, саме його багато господинь використовують для наповнення курки, особливого, коли таке чудове блюдо готується на святковий стіл. опис приготування: У моєї мами таке блюдо було коронним, адже вона готувала фаршировану курку рисом з чорносл...
Фарширована курка в духовці
Важливо освоїти базовий рецепт фаршированої курки в духовці, а вже далі — політ вашої фантазії. Експериментуйте з начинкою скільки завгодно, головне — НЕ "; накосячіть" в фундаментальні речі. опис приготування: Я люблю фарширувати курку, тому що виходить і гарнір, і основне блюдо одночасно. см...