Рецепт Фарширована курка в мультиварці

Рецепт Фарширована курка в мультиварці
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ця страва завжди викликав захоплення у тих, хто його пробував і, напевно, багато господинь готували його не раз в духовці, ну а я хочу розповісти вам, як зробити фаршировану курку в мультиварці.

опис приготування:

Ніхто не стане заперечувати, що таке блюдо завжди виглядає святково і радує нас не тільки зовнішнім виглядом, але і приголомшливим смаком, але що ж робити тим, у кого погано працює або взагалі зламалася духовка. В цьому випадку я пропоную скористатися послугами сучасної техніки і приготувати фаршировану курку в мультиварці в домашніх умовах. У багатьох на кухні зараз можна зустріти таку чудову машину, а особисто для мене вона замінила і плиту, і духовку разом. Готувати в ній набагато простіше, а ось результат завжди виходить відмінний, і цей простий рецепт фаршированої курки в мультиварці відмінне тому доказ. повірте, таку смачну курочку ще пошукати треба.

1) Для початку нам необхідно ретельно промити курку і висушити її за допомогою паперових рушників. Чисту тушку кладемо грудкою вниз і розрізаємо по спині, витягаємо їх курки хребет і всі кісточки, крім кісток в ногах і крилах. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб не пошкодити м'ясо.

2) Тепер беремо мисочку і змішуємо в ній соєвий соус, вустерский соус, подрібнений часник і спеції, додаємо сіль за смаком. Змащуємо тушку курки з усіх боків приготовленим маринадом і акуратно зшиваємо її, починаючи від шиї, і йдемо до хвостової частини, але зшиваємо не до кінця, а так, щоб залишилося невеликий отвір для начинки. Поки отставляем курку в сторону, щоб вона трохи промаринувалося.

3) А самі тим часом займемося начинкою, для неї ми чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями, гриби промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Тепер наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинного масла і включаємо режим "; Випічка" хвилин 20. Викладаємо в чашу гриби і цибулю і смажимо їх до тих піт, поки з печериць не випарується зайва волога.

4) Далі промиваємо в декількох водах гречану крупу і викладаємо її в мультиварку до грибів і цибулі, наливаємо воду (співвідношення гречки і води 1:2), додаємо сіль. Вибираємо режим "; Гречка" і готуємо на ньому кашу до закінчення режиму під кришкою.

5) Коли гречка з грибами та цибулею трохи охолоне, плотненько фаршируємо їй промаринуватися тушку і зашиваємо отвір в курці нитками. Чисту чашу мультивак змащуємо рослинним маслом, викладаємо в неї курку і поливаємо зверху маринадом.

6) Закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим "; Випічка" і встановлюємо час 1,5 годину. Протягом цього часу тушку слід рази 3-4 перевернути і полити соком і маринадом з дна.

Кінцевий результат, безсумнівно, здивує і порадує вас, а що ще приємніше, вам не потрібно після цього мити всю плиту і духовку від жирних бризок. Приємного всім апетиту!


  • курка— 1 штука(некрупная тушка)
  • печериці— 200 грам
  • Гречана крупа— 150 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • часник— 4-5 зубчиків
  • соус соєвий— 5 Ст. ложок
  • вустерський соус— 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне— За смаком(для смаження)
  • спеції— За смаком(перець чорний мелений, перець чилі, сушеные травы прованса)
  • сіль— За смаком
Ніхто не стане заперечувати, що таке блюдо завжди виглядає святково і радує нас не тільки зовнішнім виглядом, але і приголомшливим смаком, але що ж робити тим, у кого погано працює або взагалі зламалася духовка. В цьому випадку я пропоную скористатися послугами сучасної техніки і приготувати фаршировану курку в мультиварці в домашніх умовах. У багатьох на кухні зараз можна зустріти таку чудову машину, а особисто для мене вона замінила і плиту, і духовку разом. Готувати в ній набагато простіше, а ось результат завжди виходить відмінний, і цей простий рецепт фаршированої курки в мультиварці відмінне тому доказ. повірте, таку смачну курочку ще пошукати треба.

1) Для початку нам необхідно ретельно промити курку і висушити її за допомогою паперових рушників. Чисту тушку кладемо грудкою вниз і розрізаємо по спині, витягаємо їх курки хребет і всі кісточки, крім кісток в ногах і крилах. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб не пошкодити м'ясо.

2) Тепер беремо мисочку і змішуємо в ній соєвий соус, вустерский соус, подрібнений часник і спеції, додаємо сіль за смаком. Змащуємо тушку курки з усіх боків приготовленим маринадом і акуратно зшиваємо її, починаючи від шиї, і йдемо до хвостової частини, але зшиваємо не до кінця, а так, щоб залишилося невеликий отвір для начинки. Поки отставляем курку в сторону, щоб вона трохи промаринувалося.

3) А самі тим часом займемося начинкою, для неї ми чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями, гриби промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Тепер наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинного масла і включаємо режим "; Випічка" хвилин 20. Викладаємо в чашу гриби і цибулю і смажимо їх до тих піт, поки з печериць не випарується зайва волога.

4) Далі промиваємо в декількох водах гречану крупу і викладаємо її в мультиварку до грибів і цибулі, наливаємо воду (співвідношення гречки і води 1:2), додаємо сіль. Вибираємо режим "; Гречка" і готуємо на ньому кашу до закінчення режиму під кришкою.

5) Коли гречка з грибами та цибулею трохи охолоне, плотненько фаршируємо їй промаринуватися тушку і зашиваємо отвір в курці нитками. Чисту чашу мультивак змащуємо рослинним маслом, викладаємо в неї курку і поливаємо зверху маринадом.

6) Закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим "; Випічка" і встановлюємо час 1,5 годину. Протягом цього часу тушку слід рази 3-4 перевернути і полити соком і маринадом з дна.

Кінцевий результат, безсумнівно, здивує і порадує вас, а що ще приємніше, вам не потрібно після цього мити всю плиту і духовку від жирних бризок. Приємного всім апетиту!


Подібні рецепти

Фарширована абрикосами курка «індус»

Курка фарширована (в духовці)

Рецепт приготування оригінального індійського страви з курки фаршированої абрикосами. опис приготування: 1. Процідити тайський соус через сито. Промити курячу грудку, підсушити і зробити отвори в вигляді кишені (для фарширування). Заповнити отвори овочами (на свій розсуд) і соусом. Закріпити в...

Фарширована курка грибами та гречкою

Фарширована курка грибами та гречкою

Цей простий рецепт фаршированої курки грибами і гречкою можна вважати класичним, адже така начинка у нас найпопулярніша, її використовують частіше за інших, давайте і ми приготуємо це відмінне блюдо. опис приготування: Не всі господині знають, як зробити фаршировану курку грибами та гречкою, а...

Фарширована курка по-італійськи

Фарширована курка по-італійськи

яскрава, соковита, шалено ароматна курка виходить за цим рецептом! Сонячна і пряна, як сама Італія! Якщо ви чекаєте гостей, неодмінно приготуйте таку курку, і море захоплення і захоплення вам гарантовано! опис приготування: В Італії прийнято додавати в фарш для птиці окіст або шинку, пряні ко...

Фарширована курка рисом з чорносливом

Фарширована курка рисом з чорносливом

Поєднання рису і чорносливу вже можна вважати класичним, саме його багато господинь використовують для наповнення курки, особливого, коли таке чудове блюдо готується на святковий стіл. опис приготування: У моєї мами таке блюдо було коронним, адже вона готувала фаршировану курку рисом з чорносл...

Фарширована курка в духовці

Фарширована курка в духовці

Важливо освоїти базовий рецепт фаршированої курки в духовці, а вже далі — політ вашої фантазії. Експериментуйте з начинкою скільки завгодно, головне — НЕ "; накосячіть" в фундаментальні речі. опис приготування: Я люблю фарширувати курку, тому що виходить і гарнір, і основне блюдо одночасно. см...