Рецепт Яловичина з чорносливом

Рецепт Яловичина з чорносливом
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Яловичина з чорносливом — прекрасне святкове блюдо, яке готується цілком просто, але виходить гідним прикрашати ваш новорічний або різдвяний стіл. смачно, ситно і незвично.

опис приготування:

Якщо ви, як і багато інших жителів нашої країни, не знаю, що приготувати на новий рік — спробуйте приготувати яловичину з чорносливом за цим рецептом. Блюдо готується досить просто і з доступних інгредієнтів, проте за смаком і зовнішнім виглядом воно цілком тягне на святковий. Як на мене, куди смачніше, оригінальніше і ефектніше, ніж набридла запечена курка або м'ясо по-французьки.

Втім, приготувати яловичину з чорносливом можна не тільки на якесь свято, але і на звичайний вечеря — адже готується вона не дуже довго. Удачі в приготуванні!


  • яловичина безкісткова— 1400 грам
  • Цибуля ріпчаста— 540 грам
  • Чорнослив без кісточок— 150 грам
  • кориця мелена— 1/2 чайних ложки
  • гвоздика мелена— 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх— — За смаком
  • сіль, перець— — За смаком
  • борошно— 2 Ст. ложки
  • Масло рослинне— 50 мілілітрів
Яловичина з чорносливом - фото крок 1 як вид, ингредиентов используется немноготолько самое нужное, нічого зайвого.

Яловичина з чорносливом - фото крок 2 Чорнослив добре промиваємо, замачиваем в холодной воде минут на 20, после чего шинкуем на небольшие кусочки.

Яловичина з чорносливом - фото крок 3 В казане или гусятнице разогреваем масло, бросаем туда лук и на медленном огне, помішуючи, тушим его минут 10-15. що, довго — но благодаря этому лук остается мягким и вкусным.

Яловичина з чорносливом - фото крок 4 Когда лук станет мягким и будет вкусно пахнуть, добавляем к нему муку и примерно 1 літр води. Перемешиваем и доводим луковый соус до кипения.

Яловичина з чорносливом - фото крок 5 Параллельно этому разогреваем в другой посуде еще немного масла и обжариваем в нем кусочки говядины размером примерно 3 з 3 см. Обсмажуємо на дуже швидкому вогні — нам потрібно, щоб м'ясо покрилося скоринкою. Чтобы мясо именно жарилось, а не тушкувалось у власному соку, обжаривать нужно небольшими партиями — у мене було 3 заходу.

Яловичина з чорносливом - фото крок 6 Покрывшееся корочкой мясо добавляем к соусу (вместе с выделившимся жиром и небольшим количеством воды, в якій замачивался чорнослив, или обычной холодной воды), снижаем огонь до среднего и тушим. Через полчаса добавляем к мясу чернослив, тушкуємо ще 20 хвилин, после чего добавляем необходимые специи и тушим до готовности — ще хвилин 10-15.

Яловичина з чорносливом - фото крок 7 Даем блюду немного постоять под крышкой, після чого його можна подавати до столу. Добре поєднується з гарніром з рису. Смачного!

Подібні рецепти

Шоколадні «монетки» з чорносливом і горіхами

Яловичина з чорносливом і картоплею

У домашніх умовах можна без праці приготувати багато різних солодощів і цукерок, які зазвичай привертають нашу увагу у великих супермаркетах. Навіщо витрачатися, адже домашнє - завжди смачніше! опис приготування: Багатьом господаркам здається, що створення смачних домашніх цукерок - справа скл...

Шоколадний пиріг з чорносливом

Шоколадний пиріг з чорносливом

Неперевершений пиріг з чорносливом, який після випічки обов'язково просочують цукровим сиропом (алкогольним або безалкогольним). розповідаю, як приготувати шоколадний пиріг з чорносливом. опис приготування: Для приготування цього пирога чорнослив ми будемо класти як в подрібненому, так і в ціл...

Суп «Xarco» з чорносливом

Суп «Xarco» з чорносливом

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати суп "; Харчо" з чорносливом. Вперше я спробувала його в ресторані. враження незабутнє! Це незвичайне блюдо є дуже смачним варіантом обіду. опис приготування: Даний супчик готується з м'ясом. Як правило, я використовую для приготування свіжу яловичи...

Фарширована курка рисом з чорносливом

Фарширована курка рисом з чорносливом

Поєднання рису і чорносливу вже можна вважати класичним, саме його багато господинь використовують для наповнення курки, особливого, коли таке чудове блюдо готується на святковий стіл. опис приготування: У моєї мами таке блюдо було коронним, адже вона готувала фаршировану курку рисом з чорносл...

Шоколадне печиво з чорносливом

Шоколадне печиво з чорносливом

Рецепт приготування шоколадного печива з вівсяної муки і пюре з чорносливу. опис приготування: Розігріти духовку до 170 градусів. Вистелити квадратну форму фольгою, залишаючи навіс по краях. Змішати шоколад і масло в жароміцної мисці. Встановити миску на каструлею з киплячою водою. помішувати,...