Рецепт Шоколадний пиріг з чорносливом

Рецепт Шоколадний пиріг з чорносливом
Кількість порцій: 10 Час приготування: 1 г. 25 хв.
Неперевершений пиріг з чорносливом, який після випічки обов'язково просочують цукровим сиропом (алкогольним або безалкогольним). розповідаю, як приготувати шоколадний пиріг з чорносливом.

опис приготування:

Для приготування цього пирога чорнослив ми будемо класти як в подрібненому, так і в цілісному вигляді, тому смак сухофруктів буде відмінно відчуватиметься. Пиріг виглядає «липким» за рахунок того, що після запікання його просочують сиропом. Відмінний варіант для посиденьок за чашкою чаю в холодний день!

  • сушений чорнослив— 230 грам
  • коньяк— 80 мілілітрів
  • йогурт— 120 мілілітрів
  • яйце— 1 штука
  • цукор— 125 грам
  • Кленовий сироп— 3 Ст. ложки
  • борошно— 1 Склянка
  • розпушувач— 0,5 чайних ложки
  • Сода харчова— 0,5 чайних ложки
  • Морська сіль— 1 щіпка
  • какао порошок— 3 Ст. ложки
  • Чорний шоколад— 150 грам
1 Покладіть в невелику каструлю половину чорносливу, влийте коньяк і нагрійте до 35-40 градусів, зніміть з вогню.

2 Покладіть залишився чорнослив в чашу блендера, влийте йогурт і перемішайте до отримання однорідної маси, перелийте в більшу миску.

3 У цю ж миску вбийте яйце, цукор (75 грам) і злиття klenovиy сироп, ретельно перемішуючи після додавання кожного інгредієнта.

4 В окремій ємності змішайте віночком до однорідності борошно, розпушувач, соду, сіль і какао-порошок.

5 Вийміть чорнослив з каструлі з коньяком і розріжте на навпіл. коньяк відставте. Наріжте великими шматками чорний шоколад.

6 Змішайте сухі і рідкі інгредієнти до отримання однорідної маси, додайте нарізаний шоколад.

7 Перелийте масу в заздалегідь підготовлену ємність для запікання, яка застелена пергаментним папером. Викладіть зверху порізаний чорнослив і трохи втисніть його в тісто.

8 Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 30 хвилин.

9 Поки випікається пиріг приготуйте сироп. Для цього насипте в каструлю з коньяком 50 грам цукру і влийте 1/3 склянки води, доведіть до кипіння на середньому вогні і відразу ж відставте.

10 Як тільки пиріг буде готовий, вийміть його з духовки, проткніть в декількох місцях і просочіть сиропом.

11 Подавайте пиріг тільки після повного охолодження, як раз за цей час він просочиться.

12 Приємного чаювання!

Подібні рецепти

Глазурований шоколадний пиріг

Шоколадний торт з чорносливом і горіхами

Ніхто не зможе відмовитися від шматочка цього неймовірно смачного пирога! опис приготування: Розігріти духовку до 160 градусів. Змастити маслом форму для випікання і посипати дно і стінки форми какао. струсити зайве. Просіяти разом з какао борошно, розпушувач і сіль. Електричним міксером на в...

Шоколадний пиріг «Ерл Грей»

Шоколадний пиріг «Ерл Грей»

Шоколадний пиріг Ерл Грей — дуже незвичайний шоколадний пиріг з додаванням чаю. Смак дуже свіжий, насичений і нетиповий, тому рекомендую спробувати хоча б з міркувань різноманітності. опис приготування: Якщо стандартні і класичні пироги вам порядком набридли, рекомендую приготувати шоколадний ...

Шоколадний пиріг з арахісовим кремом

Шоколадний пиріг з арахісовим кремом

Рецепт приготування тришарового шоколадного пирога з арахісовим кремом і шоколадною глазур'ю. опис приготування: Пиріг добре подавати зі склянкою молока. соди— 2 чайних ложки солі— 1 Чайна ложка рослинної олії— 1 Склянка сметани— 1 Склянка білого оцту— 2 Ст. ложки ванільного екстракту— 1 Чай...

Шоколадний пиріг з глазур'ю

Шоколадний пиріг з глазур'ю

Рецепт приготування пирога з гірким шоколадом, кава і глазур'ю з шоколаду, жирних вершків і кукурудзяного сиропу. опис приготування: Неймовірний десерт для справжніх любителів шоколаду. великих яєць— 5 штук гіркого шоколаду— 270 грам несолоного вершкового масла— 5 Ст. ложок кави або води— 2 ...

Шоколадний пиріг з маскарпоне

Шоколадний пиріг з маскарпоне

Рецепт приготування пирога з червоним вином, какао, корицею і кремом із сиру маскарпоне, вершків, цукру і ванільного екстракту. опис приготування: Цей чудовий шоколадний пиріг готується в найкоротші терміни. несолоного вершкового масла кімнатної температури— 6 Ст. ложок велике яйце— 1 штука...