Рецепт Соус «Кубанський» на зиму
Будь-томатний соус, приготований в домашніх умовах, завжди смачніше і корисніше, купленого в магазині. У ньому немає барвників, загусники і підсилювачів смаку. Готуємо соус "; Кубанський" на зиму.
опис приготування:
Готується "; Кубанський" соус дуже просто, а за смаком схожий на кетчуп, тільки менш гострий. Додавати його можна в супи, borshti, щі, піцу, макарони, рагу. Подавати до смаженого м'яса, котлет, смаженої риби. Якщо ви хочете, щоб соус був зовсім однорідним, протріть томат через сито. Обов'язково соус пробуйте і кладіть інгредієнти за смаком. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить одна баночка об'ємом 750 мл. і одна баночка об'ємом 500 мл.
- помідори— 1,5 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- часник— 4 зубчики
- гвоздика— 5-6 штук
- Перець чорний горошком— 7-8 штук
- сіль— 2 чайних ложки
- цукор— 3 чайних ложки
- кориця мелена— 0,5 чайних ложки
- оцет 9% — 2 Ст. ложки
Помідори викладіть в каструлю з киплячою водою, потримайте хвилину-дві, після перекладіть в миску з холодною водою. Шкурка зніметься дуже просто і швидко.
Помідори без шкірки пропустіть через м'ясорубку.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і теж подрібніть в м'ясорубці. Додайте в томат.
Всипте сіль за смаком.
І цукор за смаком.
часник очистіть, подрібніть і також додайте в соус.
Додайте перець чорний горошком.
А також гвоздику.
І мелену корицю.
Перемішайте всі інгредієнти для соусу і варіть томат зі спеціями і часником 15-20 хвилин. В кінці додайте 9% оцет і знову перемішайте.
Гарячий соус розлийте в стерилізовані банки і закатати кришками. Банки переверните, накрийте ковдрою і тримайте до повного охолодження банок.
Соус "; Кубанський" на зиму готовий. Зберігайте його в прохолодному приміщенні.
Подібні рецепти
Персиковий вітамінний напій
З яблук можна приготувати різні заготовки, які буде відрізняться відмінним смаком і малою ціною. Соус з яблук на зиму готується з цибулею, червоним перцем, родзинками, спеціями. А зваріть ви його за годину! опис приготування: Кожен раз при приготуванні обіду або вечері я б'юся над завданням, я...
Соус на зиму з помідорів
Як хочеться часом в зимовий час приправити улюблене блюдо смачним соусом. Пропоную класичний рецепт соусу на зиму з помідорів, який ідеально підійде до м'ясних страв. опис приготування: Приготувати соус на зиму з помідорів в домашніх умовах ви можете менше, чим за 2 годину. Підготуйте заздалег...
Соус сальса на зиму
Пікантний соус сальса на зиму можна легко приготувати в домашніх умовах. На це у вас піде близько години і мінімум три дня, щоб заготовка настоялась. опис приготування: Соус сальса на зиму дуже корисний. це, думаю, не секрет. Коли настають холоди і атакують хвороби, необхідно наповнювати орган...
Соус «ткемалі» з аличі на зиму
Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...
Соус «ткемалі» з агрусу на зиму
Якщо ви коли-небудь пробували "; Ткемалі ";, то знаєте його фішку: це кислинка з пряним присмаком. Спочатку його варили з сливи, так як в ній є необхідний смак. Але є й інші варіанти. опис приготування: головне, щоб головний інгредієнт був злегка недозрілі, мав тверду структуру і був кисло-сол...