Рецепт Соус з яблук на зиму

Рецепт Соус з яблук на зиму
Кількість порцій: 5-8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
З яблук можна приготувати різні заготовки, які буде відрізняться відмінним смаком і малою ціною. Соус з яблук на зиму готується з цибулею, червоним перцем, родзинками, спеціями. А зваріть ви його за годину!

опис приготування:

Кожен раз при приготуванні обіду або вечері я б'юся над завданням, який же соус приготувати і подати. До м'яса, рибі, птиці. Доводиться вигадувати чогось з майонезу і підручних засобів. Зрештою вихід знайшовся, вірніше, на нього мені вказала сусідка (спасибі їй!). Поставити на зиму кілька різних соусів. благо, під рукою виявився ящик яблук. Тепер печену курочку або яловичину будемо їсти з гостреньким соусом з яблук. До речі, гостроту соусу можете регулювати на сові розсуд, тобто. гострий перець можна додавати чи ні. Я ж вирішила додати в соус цілий чилі. З кісточками!

Отже, як приготувати соус з яблук на зиму?

1. Ізюм замочіть у воді. через 10-15 хвилин відкиньте на друшляк і просушіть.

2. яблука промийте, очистіть від шкірки, насіннєвий коробки і плодоніжки. Наріжте дрібними кубиками.

3. Викладіть нарізані яблука і приготований родзинки в каструлю, залийте 0,5 склянки води. Доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи. Потім варите на повільному вогні, іноді помішуючи, до густої кашки.

4. Як тільки яблучна суміш стане кашкою, додайте сіль, гострий і чорний перець, мелену гвоздику. Влийте оцет і перемішайте. варіть ще 15-20 хвилин на повільному вогні.

5. Поки соус з яблук вариться, приготуйте банки і кришки. Простерилизуйте і висушіть їх.

6. Готовий гарячий соус з яблук на зиму розлийте по теплих банкам і закатати.

Зберігайте соус з яблук в темному прохолодному місці.

Смачного!

  • яблука (кислі)  — 1,5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста— 500 грам
  • цукор— 500 грам
  • Ізюм— 5 Ст. ложок
  • оцет винний— 1,5 склянки(Можна замінити столовим.)
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • Перець гострий мелений— 0,5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений— 0,25 чайних ложки
  • гвоздика мелена— 0,25 чайних ложки
Кожен раз при приготуванні обіду або вечері я б'юся над завданням, який же соус приготувати і подати. До м'яса, рибі, птиці. Доводиться вигадувати чогось з майонезу і підручних засобів. Зрештою вихід знайшовся, вірніше, на нього мені вказала сусідка (спасибі їй!). Поставити на зиму кілька різних соусів. благо, під рукою виявився ящик яблук. Тепер печену курочку або яловичину будемо їсти з гостреньким соусом з яблук. До речі, гостроту соусу можете регулювати на сові розсуд, тобто. гострий перець можна додавати чи ні. Я ж вирішила додати в соус цілий чилі. З кісточками!

Отже, як приготувати соус з яблук на зиму?

1. Ізюм замочіть у воді. через 10-15 хвилин відкиньте на друшляк і просушіть.

2. яблука промийте, очистіть від шкірки, насіннєвий коробки і плодоніжки. Наріжте дрібними кубиками.

3. Викладіть нарізані яблука і приготований родзинки в каструлю, залийте 0,5 склянки води. Доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи. Потім варите на повільному вогні, іноді помішуючи, до густої кашки.

4. Як тільки яблучна суміш стане кашкою, додайте сіль, гострий і чорний перець, мелену гвоздику. Влийте оцет і перемішайте. варіть ще 15-20 хвилин на повільному вогні.

5. Поки соус з яблук вариться, приготуйте банки і кришки. Простерилизуйте і висушіть їх.

6. Готовий гарячий соус з яблук на зиму розлийте по теплих банкам і закатати.

Зберігайте соус з яблук в темному прохолодному місці.

Смачного!

Подібні рецепти

Соус з абрикосів і яблук

Рецепт салату з селери і яблук

Уявляю хіт сезону — пікантний солодко-пряний фруктовий соус. Його можна сміливо подати на додаток до м'яса, птиці, рибі або морепродуктів. цікаво? Тоді запрошую до приготування опис приготування: Спробуйте подати вишуканий абрикосовий соус до м'ясних або рибних страв, він значно збагатить смак...

Сік з гарбуза і яблук на зиму

Сік з гарбуза і яблук на зиму

Заготівля соків на зиму дуже популярна, пропоную заготовити гарбузовий сік. Напій виходить дуже насиченим і смачним, а головне — корисним. Гарбузовий сік подобається і дорослим, і дітям. опис приготування: Відразу варто відзначити, що кількість цукру в соку — питання суто індивідуальний. Хтось...

Сік з яблук на зиму

Сік з яблук на зиму

Сік з яблук на зиму — дуже популярний, простий у приготуванні, смачний і бюджетний. Різні сорти яблук дозволяють приготувати яблучний сік різного смаку. Крім яблук, ще знадобиться цукор. опис приготування: Яблучний сік не тільки відмінно втамовує спрагу, але, кажуть, допомагає боротися із зайв...

Шарлотка з сушених яблук

Шарлотка з сушених яблук

Оригінальний рецепт шарлотки з сушених яблук я взяла у знайомої. На дитяче свято матусі приносили свою випічку і один пиріг мені сподобався особливо. Це був різновид шарлотки, ось рецепт! опис приготування: Рецепт шарлотки з сушених яблук трохи відрізняється від класичного рецепту, тому, що в ...

Шашлик барбекю зі свинини і яблук

Шашлик барбекю зі свинини і яблук

Свинина, солодкий червоний лук і кислі зелені яблука - дуже виграшна комбінація для шашлику. поєднання абрикоса, яблучного оцту і томатної пасти робить соус для цих шашликів неймовірно смачним. опис приготування: Нагріти гриль до середньої температури. зробити соус. У великій мисці змішати дже...