Рецепт Солона червона риба
Хіба може бути закуска смачніше, ніж солона червона риба? Якщо правильно засолити червону рибу, вона виходить божественно смачною і завжди є найбільш затребуваною на будь-якому святковому столі.
опис приготування:
Я добре засолену червону рибу люблю більше будь-яких м'ясних виробів і делікатесів. Більш того, солона червона риба мені подобається більше, ніж, наприклад, запечена в духовці або приготовлена чи якимось іншим способом. Тому, як тільки в руки попадається хороша свіжа червона риба — відразу солю її. За багато років кулінарної практики я вже гарненько набив руку в засолюванні червоної риби, і хочу поділитися з вами своїм досвідом.
озброюйтеся рецептом, хапайте червону рибу — і на кухню Удачі в приготуванні!
- Червона риба (вагою 3-4 кг) — 1 штука
- сіль велика— 10 Ст. ложок
- цукор— 5 Ст. ложок
- перець— 1 Ст. ложка
- Лавровий лист— 3 штуки
- лимон— 1 штука
Острым ножом делаем глубокий разрез по позвоночнику (для наочності дивіться фото). Отрезаем верхнюю филейную часть рыбы вместе с ребрами.
Затем ножиком аккуратно поддеваем позвоночник — и срезаем нижнюю часть филе.
хвіст, хребет и обрезки идут в суповой набор. А мы продолжаем заниматься рыбкой.
Аккуратно срезаем пленку с брюшка.
Руками нащупываем торчащие из филе косточки, щипчиками их вытаскиваем. власне, Усе — мы имеем рыбное филе.
змішуємо цукор, сіль, перец и руками покрошенный лавровый лист.
Берем удобную форму для засолки, на дно высыпаем небольшой слой получившейся смеси специй. На этот слой выкладываем одну часть филе рыбы шкурой вниз.
Сверху натираем филейную часть рыбы смесью специй.
Далее выкладываем слой ломтиков лимона.
Второй филейный кусок изнутри хорошенько натираем смесью специй, накрываем им лимоны.
І, нарешті, покрываем рыбу сверху оставшейся смесью специй.
Оставляем рыбу солиться на двое суток. Спустя двое суток промываем нашу рыбу в холодной воде от остатков соли, и замачиваем в воде минут на 10-15.
Достаем рыбу из воды, даємо їй обсохнути.
Выкладываем кусок филе на ровную поверхность, делаем косой надрез и, максимально прижимая лезвие ножа к шкуре рыбы, отделяем филе от шкуры.
Аналогично срезаем остальное филе со шкуры.
власне, рибка готова — ее можно нарезать и подавать к столу, а можно отправить в холодильник на дальнейшее хранение. Смачного!
Подібні рецепти
Червона риба під сиром
Перед вами рецепт італійської косички з ковбасним копченим сиром і беконом. випічка ніжна, м'яка, з яскравим ароматом і смаком, обов'язково спробуйте! І, звичайно, запам'ятовуйте рецепт. опис приготування: Як приготувати солону косу з сиром і беконом? Я розповім вам, як зробити смачне і ніжне ...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...