Рецепт Солона червона риба

Рецепт Солона червона риба
Кількість порцій: 10-20 Час приготування: 2 дн. 2 г. 0 хв.
Хіба може бути закуска смачніше, ніж солона червона риба? Якщо правильно засолити червону рибу, вона виходить божественно смачною і завжди є найбільш затребуваною на будь-якому святковому столі.

опис приготування:

Я добре засолену червону рибу люблю більше будь-яких м'ясних виробів і делікатесів. Більш того, солона червона риба мені подобається більше, ніж, наприклад, запечена в духовці або приготовлена ​​чи якимось іншим способом. Тому, як тільки в руки попадається хороша свіжа червона риба — відразу солю її. За багато років кулінарної практики я вже гарненько набив руку в засолюванні червоної риби, і хочу поділитися з вами своїм досвідом.

озброюйтеся рецептом, хапайте червону рибу — і на кухню Удачі в приготуванні!


  • Червона риба (вагою 3-4 кг)  — 1 штука
  • сіль велика— 10 Ст. ложок
  • цукор— 5 Ст. ложок
  • перець— 1 Ст. ложка
  • Лавровий лист— 3 штуки
  • лимон— 1 штука
Солона червона риба - фото крок 1 Потрошим рыбу (если покупаете не выпотрошенную).

Солона червона риба - фото крок 2 Острым ножом делаем глубокий разрез по позвоночнику (для наочності дивіться фото). Отрезаем верхнюю филейную часть рыбы вместе с ребрами.

Солона червона риба - фото крок 3 Затем ножиком аккуратно поддеваем позвоночники срезаем нижнюю часть филе.

Солона червона риба - фото крок 4 хвіст, хребет и обрезки идут в суповой набор. А мы продолжаем заниматься рыбкой.

Солона червона риба - фото крок 5 Аккуратно срезаем пленку с брюшка.

Солона червона риба - фото крок 6 Руками нащупываем торчащие из филе косточки, щипчиками их вытаскиваем. власне, Усе — мы имеем рыбное филе.

Солона червона риба - фото крок 7 змішуємо цукор, сіль, перец и руками покрошенный лавровый лист.

Солона червона риба - фото крок 8 Берем удобную форму для засолки, на дно высыпаем небольшой слой получившейся смеси специй. На этот слой выкладываем одну часть филе рыбы шкурой вниз.

Солона червона риба - фото крок 9 Сверху натираем филейную часть рыбы смесью специй.

Солона червона риба - фото крок 10 Далее выкладываем слой ломтиков лимона.

Солона червона риба - фото крок 11 Второй филейный кусок изнутри хорошенько натираем смесью специй, накрываем им лимоны.

Солона червона риба - фото крок 12 І, нарешті, покрываем рыбу сверху оставшейся смесью специй.

Солона червона риба - фото крок 13 Оставляем рыбу солиться на двое суток. Спустя двое суток промываем нашу рыбу в холодной воде от остатков соли, и замачиваем в воде минут на 10-15.

Солона червона риба - фото крок 14 Достаем рыбу из воды, даємо їй обсохнути.

Солона червона риба - фото крок 15 Выкладываем кусок филе на ровную поверхность, делаем косой надрез и, максимально прижимая лезвие ножа к шкуре рыбы, отделяем филе от шкуры.

Солона червона риба - фото крок 16 Аналогично срезаем остальное филе со шкуры.

Солона червона риба - фото крок 17 власне, рибка готова — ее можно нарезать и подавать к столу, а можно отправить в холодильник на дальнейшее хранение. Смачного!

Подібні рецепти

Солона коса з сиром і беконом

Червона риба під сиром

Перед вами рецепт італійської косички з ковбасним копченим сиром і беконом. випічка ніжна, м'яка, з яскравим ароматом і смаком, обов'язково спробуйте! І, звичайно, запам'ятовуйте рецепт. опис приготування: Як приготувати солону косу з сиром і беконом? Я розповім вам, як зробити смачне і ніжне ...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...