Рецепт Шварцброт з квасом і висівками

Рецепт Шварцброт з квасом і висівками
Кількість порцій: 15 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Це фантастично смачний хліб! Насичений і суперароматний! Він смачний і з молоком, і з шинкою, і з копченим салом, і з сіллю і зеленою цибулею, і ... Він смачний сам по собі, його можна просто із задоволенням їсти шматками. Зовсім не сухий, зовсім не вологий, дуже приємний м'якуш і чумна хрустка скоринка. Спечіть і насолоджуйтеся!


опис приготування:

добавки квасу, какао і кави надають хлібу не тільки чудовий аромат, але і красивий глибокий насичений колір. Випікайте такий хліб в духовці, неодмінно з парою спочатку - просто хлюпніть гарячої води на дно духовки на температурі близько 70 градусів і дайте хліба підійти ще. А потім збільшіть нагрів до 220 і печіть до рум'янцю і дзвінкою скоринки. І буде чудово.


  • квас— 150 мілілітрів
  • вода— 100 мілілітрів
  • мед— 2 Ст. ложки(лучше брать темный мед с ярким вкусом)
  • Какао-порошок— 1 Ст. ложка
  • Розчинна кава— 2 Ст. ложки
  • Висівки житні— 2 Ст. ложки
  • Хлібні крихти— 2 Ст. ложки(от черного хлеба)
  • Масло рослинне— 3 Ст. ложки
  • Борошно пшеничне 1 сорт— 1  склянок(обсяг 250 мл
    немного с горочкой)
  • борошно цільнозернове— 3 Ст. ложки
  • борошно житнє— 100 грам
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка(повна)
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • Koriandr— 1 Чайна ложка(товчений)
  • кмин— 1 Чайна ложка
  • насіння соняшнику— 1 Склянка(якнайменше, але з ними смачніше)
Шварцброт з квасом і висівками - фото крок 1 Хлеб я предпочитаю замешивать с помощью хлебопечки. Особенно ржаной, он всегда немного липкий и руками его вымешивать сложнее. Смешайте просеянную муку трех видов, хлебные крошки и ржаные отруби.

Шварцброт з квасом і висівками - фото крок 2 Отмеряйте в кружку теплую воду и растворите в ней кофе, мед і какао.

Шварцброт з квасом і висівками - фото крок 3 Выложите продукты в ведерко хлебопечки согласно инструкции к вашей модели. Добавьте масло, пряности и подсолнечные семечки.

Шварцброт з квасом і висівками - фото крок 4 В последнюю очередь добавьте дрожжи и влейте квас. Увімкніть заміс тесту. Дайте тесту подойти вдвое и снова включите замес на несколько минут, чтобы осадить тесто и дать ему возможность подняться еще раз.

Шварцброт з квасом і висівками - фото крок 5 Подошедшее тесто слегка обомните и сформуйте буханку или каравай. Я предпочитаю печь круглый хлеб, мені здається, так более по-домашнему – уютнее и вкуснее.

Шварцброт з квасом і висівками - фото крок 6 Переложите хлеб на лист с пергаментом или ковриком и притрусите его сверху мукой. Дайте еще немного подойти.

Шварцброт з квасом і висівками - фото крок 7 Затем очень острым ножом или бритвой сделайте несколько надрезов. Интереснее смотрится попытка сделать узор. До речі, удобно делать надрезы канцелярским резаком для бумаги.

Шварцброт з квасом і висівками - фото крок 8 Поставьте хлеб в духовку, прогретую до 70 градусів, плесните полстакана горячей воды и дайте хлебу подойти с паром еще раза в полтора. Затем увеличивайте нагрев до 220-240 градусів і печіть, пока хлеб не схватится корочкой, еще мягкой. Потім зменшіть нагрів до 200 градусів і печіть до готовності. Выпечка займет около получаса. Готовый хлеб свободно укройте полотенцем и дайте ему остыть и вызреть хотя бы несколько часов, а краще ніч.

Шварцброт з квасом і висівками - фото крок 9 Тогда вкус хлеба раскроется полностью.

Подібні рецепти

Холодець з квасом

Окрошка з квасом і ковбасою

Несподіване рішення холодцю. Як приготувати холодець з квасом знають не всі, але кожен, хто спробує його хоча б раз — не може відірватися. Для багатьох холодець з квасом є традиційною стравою. опис приготування: Як приготувати холодець з квасом? Дуже просто: змішайте нарізаний холодець з редис...

Хліб сірий з висівками

Хліб сірий з висівками

Домашній хліб вражає різноманітністю смаків і ароматів. Добавки борошна різних видів, висівок і прянощів пропонують широкий простір для створення власних рецептів. опис приготування: Висівки багаті харчовими волокнами і клітковиною. Хліб з висівками відрізняється пишним м'якушем і відмінним с...

Смузі з пшеничними висівками

Смузі з пшеничними висівками

Смузі з пшеничними висівками - це ідеальний вибір для сніданку, полудня або легкого вечері. У ньому повно корисних речовин і вітамінів. Такі страви вибирають ті, хто піклується про своїх фігурі і здоров'я. опис приготування: Приготуйте смачний і корисний сніданок для своєї сім'ї, використавши ...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...