Рецепт Шварцброт з квасом і висівками
Це фантастично смачний хліб! Насичений і суперароматний! Він смачний і з молоком, і з шинкою, і з копченим салом, і з сіллю і зеленою цибулею, і ... Він смачний сам по собі, його можна просто із задоволенням їсти шматками. Зовсім не сухий, зовсім не вологий, дуже приємний м'якуш і чумна хрустка скоринка. Спечіть і насолоджуйтеся!
опис приготування:
добавки квасу, какао і кави надають хлібу не тільки чудовий аромат, але і красивий глибокий насичений колір. Випікайте такий хліб в духовці, неодмінно з парою спочатку - просто хлюпніть гарячої води на дно духовки на температурі близько 70 градусів і дайте хліба підійти ще. А потім збільшіть нагрів до 220 і печіть до рум'янцю і дзвінкою скоринки. І буде чудово.
- квас— 150 мілілітрів
- вода— 100 мілілітрів
- мед— 2 Ст. ложки(лучше брать темный мед с ярким вкусом)
- Какао-порошок— 1 Ст. ложка
- Розчинна кава— 2 Ст. ложки
- Висівки житні— 2 Ст. ложки
- Хлібні крихти— 2 Ст. ложки(от черного хлеба)
- Масло рослинне— 3 Ст. ложки
- Борошно пшеничне 1 сорт— 1 склянок(обсяг 250 мл
немного с горочкой) - борошно цільнозернове— 3 Ст. ложки
- борошно житнє— 100 грам
- дріжджі сухі— 1 Чайна ложка(повна)
- сіль— 1 Чайна ложка
- Koriandr— 1 Чайна ложка(товчений)
- кмин— 1 Чайна ложка
- насіння соняшнику— 1 Склянка(якнайменше, але з ними смачніше)
Отмеряйте в кружку теплую воду и растворите в ней кофе, мед і какао.
Выложите продукты в ведерко хлебопечки согласно инструкции к вашей модели. Добавьте масло, пряности и подсолнечные семечки.
В последнюю очередь добавьте дрожжи и влейте квас. Увімкніть заміс тесту. Дайте тесту подойти вдвое и снова включите замес на несколько минут, чтобы осадить тесто и дать ему возможность подняться еще раз.
Подошедшее тесто слегка обомните и сформуйте буханку или каравай. Я предпочитаю печь круглый хлеб, мені здається, так более по-домашнему – уютнее и вкуснее.
Переложите хлеб на лист с пергаментом или ковриком и притрусите его сверху мукой. Дайте еще немного подойти.
Затем очень острым ножом или бритвой сделайте несколько надрезов. Интереснее смотрится попытка сделать узор. До речі, удобно делать надрезы канцелярским резаком для бумаги.
Поставьте хлеб в духовку, прогретую до 70 градусів, плесните полстакана горячей воды и дайте хлебу подойти с паром еще раза в полтора. Затем увеличивайте нагрев до 220-240 градусів і печіть, пока хлеб не схватится корочкой, еще мягкой. Потім зменшіть нагрів до 200 градусів і печіть до готовності. Выпечка займет около получаса. Готовый хлеб свободно укройте полотенцем и дайте ему остыть и вызреть хотя бы несколько часов, а краще ніч.
Тогда вкус хлеба раскроется полностью.
Подібні рецепти
Окрошка з квасом і ковбасою
Несподіване рішення холодцю. Як приготувати холодець з квасом знають не всі, але кожен, хто спробує його хоча б раз — не може відірватися. Для багатьох холодець з квасом є традиційною стравою. опис приготування: Як приготувати холодець з квасом? Дуже просто: змішайте нарізаний холодець з редис...
Хліб сірий з висівками
Домашній хліб вражає різноманітністю смаків і ароматів. Добавки борошна різних видів, висівок і прянощів пропонують широкий простір для створення власних рецептів. опис приготування: Висівки багаті харчовими волокнами і клітковиною. Хліб з висівками відрізняється пишним м'якушем і відмінним с...
Смузі з пшеничними висівками
Смузі з пшеничними висівками - це ідеальний вибір для сніданку, полудня або легкого вечері. У ньому повно корисних речовин і вітамінів. Такі страви вибирають ті, хто піклується про своїх фігурі і здоров'я. опис приготування: Приготуйте смачний і корисний сніданок для своєї сім'ї, використавши ...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...