Рецепт Шурпа по-таджицькому
Шурпа по-таджицькому готується на природі, можна готувати в казані або в відрі. Суп виходить наваристим, адже вариться з баранини з додаванням безлічі овочів і ароматними спеціями!
опис приготування:
Це класичний рецепт приготування шурпи по-таджицькому. Шурпа варилася на багатті, замість казана було використано звичайне 12 літрове відро. З таким обсягом можна спокійно нагодувати 9-10 людина. готову шурпу, зазвичай вживають наступним чином: на початку з тарілки виловлюють картопля, баранину і овочі. Потім їдять наваристий бульйон. хай щастить!
- баранина— 1,5 кілограма
- морква— 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста— 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста червоний— 1 кілограм
- Картопля— 1 кілограм
- помідори— 1 кілограм
- Перець болгарський— 2 штуки
- зелень— За смаком(петрушка, Braai, базилік, кріп)
- спеції— За смаком(хміль-сунелі — 2 немає. ложки, koriandr — 2 немає. ложки, чорний перець — 1 немає. ложка, zirra — 2 немає. ложки, сухий часник — 2 ст. ложки)
- сіль— За смаком
Для початку промийте баранину, видаліть зайві прожилки і плівки, м'якоть зріжте.
розведіть вогнище, над ним встановіть відро 12 літрів, заповнений водою (в кінцевому результаті не доливати 10 см). У холодну воду опустіть баранячі кісточки.
через 20 хвилин додаємо нарізану шматочками м'якоть баранини.
Варіть м'ясо ще 20 хвилин, знімаючи піну і помішуючи. Потім додайте нарізаний півкільцями цибулю ріпчасту червоний. варимо 15 хвилин.
Тим часом, поріжте на чотири частини помідори, ножем зніміть з них шкірку.
Морква очищаємо і ріжемо брусочками.
Білий цибулю ріжемо півкільцями.
Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо кільцями, товщиною 1 см.
Закладаємо в відро з бараниною і цибулею морква, варимо 15 хвилин.
Слідом кладемо білий лук.
…і помідори. варимо 10 хвилин
через 10 хвилин додаємо болгарський перець.
Також кладемо очищену картоплю цілком. Якщо занадто великий — ріжемо навпіл.
через 10 хвилин після картоплі кладемо в шурпу половину нарізаної зелені: базиліка, петрушки, кінзи і кропу.
потім зелений — чергу спецій!
Після того як ви поклали спеції, суп вариться до готовності картоплі, приблизно 20 хвилин. Потім шурпа знімається з вогню і настоюється 15 хвилин.
Розливаємо шурпу по тарілках і присипаємо залишилася зеленню.
Смачного!
Подібні рецепти
Печиво сирне пісочне
Приготувати шурпу зі свинини на багатті не так складно. Для приготування шурпи знадобиться казан, дрова і м'ясо з овочами. Şurpa — це наваристий суп з м'яса з овочами. Овочі для шурпи розрізані. опис приготування: Шурпа з свинини на багатті готується приблизно 2-3 годину. Якщо сказати точніше,...
Шурпа з свинини в казані
Шурпа з свинини в казані — ароматний і наваристий суп. Варити його слід протягом 2-3 годин, а овочі в шурпу розрізані. Свинину для шурпи можна попередньо обсмажити. ділюся рецептом! опис приготування: Приготувати шурпу зі свинини в казані в домашніх умовах зовсім неважко. У шурпу під час варі...
Шурпа з свинячих реберець
Поживна і калорійне блюдо дуже актуально в холодну пору. Цей жирний суп чудово зігріває, особливо до смаку він доведеться чоловікам. опис приготування: Хочу розповісти, як приготувати шурпу зі свинячих реберець. Смачне східне блюдо припаде до смаку буквально кожному. правда, ми замінили м'ясо ...
Шурпа з телятини
Surp, як правило, готують з баранини, але є і виключення. Ось одне з них! По перше, я готував в мультиварці, по-друге, не з баранини, а з телятини. Вийшло дуже навіть непогано! опис приготування: Перед вами майже класичний рецепт приготування шурпи з телятини. Я використовував телячі реберця, ...
Шурпа по-вірменськи
Приготувати шурпу по-вірменськи можна і вдома, для цього потрібен казан. Для приготування шурпи знадобиться також багато овочів, кладуть їх цілком, щоб за довгий час варіння вони не зварилися. опис приготування: Для приготування шурпи по-вірменськи потрібна баранина. Спочатку обсмажуються шмат...