Рецепт Shorgogalи азербайджанські
Деякі назви страв по-справжньому лякають. Але багато хто з них в результаті робляться знайомим нам способом, та ще й з доступних продуктів. Саме такий рецепт випічки мені і попався.
опис приготування:
Поділюся з вами тим, як приготувати шоргогали по-азербайджанські або шор-Гога. Насправді, це листкові несолодкі булочки. Я не вибрала готове тісто, а вирішила зробити його сама. Тому приготуйтеся, що часу на випічку буде витрачено досить багато, як і сил.
- дріжджі швидкодіючі— 1 Ст. ложка
- яйце— 1 штука
- молоко— 1,5 склянки
- борошно— 1400 грам(1 кг — в тісто, 400 г — в начинку)
- Вершкове масло— 700 грам(200 г — в тісто, 400 г — для змазування, 100 г — в начинку)
- сіль— 2,5 Ст. ложки(0,5 ст. ложки — в тісто, 2 ст. ложки — в начинку)
- цукор— 1 Чайна ложка
- насіння фенхелю— 2 Ст. ложки
- насіння кмину— 2 Ст. ложки
- куркума— 2 Ст. ложки
- Чорний мелений перець— 1 Ст. ложка
- шафран— За смаком
- крем— 200 грам
- мак— За смаком
Тепер займіться начинкою. З'єднайте борошно з куркумою, кмином, фенхелем, сіллю і перцем. Розтопити масло. Weld шафран. Все з'єднайте в єдину масу.
Як тісто підніметься в 2 рази, його треба вкласти на поверхню, присипану борошном.
розділити тісто 9 рівних частин. Кожну розкачати в тонкий коло.
Розтопити масло для змазування. Розподіліть його на коржі, які складайте один на одного, промащуючи маслом. Верхній колах не змащуйте.
Наріжте шари тесту шириною в 2 пальця.
Утворені стрічки потрібно скрутити спіраллю досить щільно.
Серединку продавите пальцем, щоб туди укласти начинку.
Покладіть начинку і закрийте тісто, защіпнув його по краях. Трохи притисніть виріб.
Булочки укладіть на деко. Змастіть їх збитим яйцем, а також присипте маком.
Випікайте шоргогали при 170 градусах протягом 20 хвилин. Потім підвищить температуру до 180. готуйте ще 5 хвилин. приємною дегустації!
Подібні рецепти
Азербайджанські чебуреки з зеленню
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...