Рецепт Холодець зі свинини

Рецепт Холодець зі свинини
Кількість порцій: 7-8 Час приготування: 10 г. 0 хв.
На моєму святковому столі завжди є місце холодцю зі свинини. Зазвичай я заливаю холодець в одну велику форму і кілька формочок для кексів. Прикрашаю горошком і морквою і подаю з вареною картоплею.

опис приготування:

Рекомендую варити холодець в скороварці, так ви заощадите час.

Отже, як приготувати холодець зі свинини?

1. Свинячу рульку і ніжки перед приготуванням очистіть, зріжте копита з ніжок і вимочіть у воді протягом 1,5 час. Потім зріжте м'ясо з кістки рульки великими шматками. шкіру залиште. Свинячі ніжки розріжте.

2. Вимочену свинину викладіть в каструлю, залийте 2-2,5 л води. Викладіть в воду очищені цибулини. Зніміть накип, додайте солі, перцю і лавровий лист. Як тільки закипить, понизьте вогонь до повільного.

3. Варіть свинину під кришкою на повільному вогні протягом 5-6 годин. Бульйон готового холодцю буде липким (разотрите в руках), а м'ясо відійде від кістки.

4. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.

5. Готову свинину відкиньте на друшляк (бульйон збережіть!). Відокремте м'ясо від кістки і шкурки, подрібніть за допомогою ножа або м'ясорубки. Змішайте з часником і викладіть в миску або форми.

6. Бульйон процідіть через подвійну марлю.

7. Залийте приготовлену свинину бульйоном.

9. Охолодіть холодець при кімнатній температурі, потім поставте його в холодильник або на балкон до застигання.

Холодець зі свинини готовий!

Смачного!


  • рулька свиняча, ніжки свинячі— 2 кілограма
  • цибулина— 3-4 штук
  • часник— 3-4 зубчиків
  • Чорний перець горошком— 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист— 4-5 штук
  • сіль— 2 чайних ложки
Рекомендую варити холодець в скороварці, так ви заощадите час.

Отже, як приготувати холодець зі свинини?

1. Свинячу рульку і ніжки перед приготуванням очистіть, зріжте копита з ніжок і вимочіть у воді протягом 1,5 час. Потім зріжте м'ясо з кістки рульки великими шматками. шкіру залиште. Свинячі ніжки розріжте.

2. Вимочену свинину викладіть в каструлю, залийте 2-2,5 л води. Викладіть в воду очищені цибулини. Зніміть накип, додайте солі, перцю і лавровий лист. Як тільки закипить, понизьте вогонь до повільного.

3. Варіть свинину під кришкою на повільному вогні протягом 5-6 годин. Бульйон готового холодцю буде липким (разотрите в руках), а м'ясо відійде від кістки.

4. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.

5. Готову свинину відкиньте на друшляк (бульйон збережіть!). Відокремте м'ясо від кістки і шкурки, подрібніть за допомогою ножа або м'ясорубки. Змішайте з часником і викладіть в миску або форми.

6. Бульйон процідіть через подвійну марлю.

7. Залийте приготовлену свинину бульйоном.

9. Охолодіть холодець при кімнатній температурі, потім поставте його в холодильник або на балкон до застигання.

Холодець зі свинини готовий!

Смачного!


Подібні рецепти

Холодець зі свинини і курки

Холодець зі свинини і яловичини

Холодець зі свинини і курки я роблю з морквою. Виходить дуже смачно, холодець готується легко. опис приготування: 1. Для початку замочіть свинячі ніжки і курку в холодній воді. звичайно, в різних чашках. Потримайте їх у холодній воді близько однієї години. 2. Потім поставити варитися в різні к...

Холодець (швидкий рецепт)

Холодець (швидкий рецепт)

Культ холодцю на наших столах - це не міф, а реальність, яка перестала носити винятково святковий характер. Сьогодні я розповім вам, як приготувати холодець і догодити своїй свекрусі. опис приготування: Готовий холодець подавайте в гірчицею або хріном. Якщо вам не подобається м'ясо свинячих ні...

Холодець домашній

Холодець домашній

Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом. опис приготування: Простий рецепт холодцю домашнього: 1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тіл...

Холодець з голови сома

Холодець з голови сома

Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...

Холодець з яловичих литок

Холодець з яловичих литок

холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...