Рецепт Холодець зі свинини
На моєму святковому столі завжди є місце холодцю зі свинини. Зазвичай я заливаю холодець в одну велику форму і кілька формочок для кексів. Прикрашаю горошком і морквою і подаю з вареною картоплею.
опис приготування:
Рекомендую варити холодець в скороварці, так ви заощадите час.
Отже, як приготувати холодець зі свинини?
1. Свинячу рульку і ніжки перед приготуванням очистіть, зріжте копита з ніжок і вимочіть у воді протягом 1,5 час. Потім зріжте м'ясо з кістки рульки великими шматками. шкіру залиште. Свинячі ніжки розріжте.
2. Вимочену свинину викладіть в каструлю, залийте 2-2,5 л води. Викладіть в воду очищені цибулини. Зніміть накип, додайте солі, перцю і лавровий лист. Як тільки закипить, понизьте вогонь до повільного.
3. Варіть свинину під кришкою на повільному вогні протягом 5-6 годин. Бульйон готового холодцю буде липким (разотрите в руках), а м'ясо відійде від кістки.
4. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.
5. Готову свинину відкиньте на друшляк (бульйон збережіть!). Відокремте м'ясо від кістки і шкурки, подрібніть за допомогою ножа або м'ясорубки. Змішайте з часником і викладіть в миску або форми.
6. Бульйон процідіть через подвійну марлю.
7. Залийте приготовлену свинину бульйоном.
9. Охолодіть холодець при кімнатній температурі, потім поставте його в холодильник або на балкон до застигання.
Холодець зі свинини готовий!
Смачного!
- рулька свиняча, ніжки свинячі— 2 кілограма
- цибулина— 3-4 штук
- часник— 3-4 зубчиків
- Чорний перець горошком— 1 Чайна ложка
- Лавровий лист— 4-5 штук
- сіль— 2 чайних ложки
Отже, як приготувати холодець зі свинини?
1. Свинячу рульку і ніжки перед приготуванням очистіть, зріжте копита з ніжок і вимочіть у воді протягом 1,5 час. Потім зріжте м'ясо з кістки рульки великими шматками. шкіру залиште. Свинячі ніжки розріжте.
2. Вимочену свинину викладіть в каструлю, залийте 2-2,5 л води. Викладіть в воду очищені цибулини. Зніміть накип, додайте солі, перцю і лавровий лист. Як тільки закипить, понизьте вогонь до повільного.
3. Варіть свинину під кришкою на повільному вогні протягом 5-6 годин. Бульйон готового холодцю буде липким (разотрите в руках), а м'ясо відійде від кістки.
4. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.
5. Готову свинину відкиньте на друшляк (бульйон збережіть!). Відокремте м'ясо від кістки і шкурки, подрібніть за допомогою ножа або м'ясорубки. Змішайте з часником і викладіть в миску або форми.
6. Бульйон процідіть через подвійну марлю.
7. Залийте приготовлену свинину бульйоном.
9. Охолодіть холодець при кімнатній температурі, потім поставте його в холодильник або на балкон до застигання.
Холодець зі свинини готовий!
Смачного!
Подібні рецепти
Холодець зі свинини і яловичини
Холодець зі свинини і курки я роблю з морквою. Виходить дуже смачно, холодець готується легко. опис приготування: 1. Для початку замочіть свинячі ніжки і курку в холодній воді. звичайно, в різних чашках. Потримайте їх у холодній воді близько однієї години. 2. Потім поставити варитися в різні к...
Холодець (швидкий рецепт)
Культ холодцю на наших столах - це не міф, а реальність, яка перестала носити винятково святковий характер. Сьогодні я розповім вам, як приготувати холодець і догодити своїй свекрусі. опис приготування: Готовий холодець подавайте в гірчицею або хріном. Якщо вам не подобається м'ясо свинячих ні...
Холодець домашній
Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом. опис приготування: Простий рецепт холодцю домашнього: 1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тіл...
Холодець з голови сома
Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...
Холодець з яловичих литок
холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...