Рецепт Холодець новорічний
У нашій родині вже давно склалася традиція на Новий рік варити холодець. Новорічний холодець вариться з яловичини, він виходить нежирним і гідним подачі на святковий стіл.
опис приготування:
Напевно у вас виникає питання — ніж новорічний холодець відрізняється від звичайного?:)
звичайний холодець — більш буденне блюдо, не такої високої якості і рівня, як новорічний. він ситний, досить смачний, але слабенький з естетичної точки зору. Новорічний холодець, в свою чергу, готується тільки з дуже хорошого м'яса, виходить нежирним і абсолютно прозорим — це те, що треба для святкового столу.
Гарного вам новорічного застілля з справжнім домашнім новорічним холодцем!
- Голяшка говяжья с костью— 1500 грам
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- перець духмяний— 10 штук
- Лавровий лист— 2 штуки
- часник— 8 зубчиків
- ребра яловичі— 1 кілограм
- морква— 140 грам
- Перець чорний горошком— 10 штук
- сіль— 1 Чайна ложка
…и говяжьи ребрышки.
Беремо велику каструлю, кладем туда наше мясо, заливаємо водою (приблизно 3 L). Доводим это дело до кипения, затем сбавляем огонь до минимального и варим мясо 6 часов без крышки. Огонь должен быть очень маленьким — бульон должен не булькать. що, варим именно 6 годин, это не опечатка
Почистимо цибулю і моркву.
Когда до окончания варки мяса останется час, добавляем в кастрюлю морковь и лук (цілком), а також лавровий лист і запашний перець. Также на этом этапе мясо надо посолить по вкусу.
Отже, мясо сварилось. Перекладываем его на тарелку и отделяем от косточек (мясо варилось долго, поэтому косточки будут отставать легко).
Берем широкую форму с низкими бортиками, выкладываем в нее наше мясо, разобранное на волокна.
Посыпаем мясо мелко нарубленным чесноком (нарубленным, но не натертым на терке — чеснок должно чувствоваться).
бульйон, в якому варилося м'ясо, проціджуємо. Заливаем им наше мясо.
Якщо хочете, украсьте холодец кусочками отваренной вместе с мясом моркови. Остужаем холодец до комнатной температуры, затем ставим в холодильник еще на несколько часов до застывания.
Образовавшийся жир снимаем, холодец нарезаем на небольшие кусочки и подаем к столу с хреном или горчицей. приємного!
Подібні рецепти
Картопляне пюре для грудничка
У Греції на Новий рік і Різдво прийнято пекти спеціальний новорічний торт на честь святого Василя — Vasilopitta. Цей торт є невід'ємною частиною грецького новорічного свята. спробуємо? опис приготування: У Греції існує наступна новорічна і різдвяна традиція, яку, в принципі, можна запозичити і...
Листковий новорічний пиріг «ялинка»
Оригінально оформлений новорічний пиріг "; Ялинка" красиво виглядає на святковому столі. Спечіть такий пиріг на радість своїм рідним і близьким, щоб весело і цікаво зустріти Новий рік! опис приготування: Готується пиріг з листкового дріжджового тіста. Начинка може бути будь-який, як солодкою з...
Холодець домашній
Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом. опис приготування: Простий рецепт холодцю домашнього: 1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тіл...
Холодець з голови сома
Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...
Холодець з яловичих литок
холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...