Рецепт Холодець новорічний

Рецепт Холодець новорічний
Кількість порцій: 12-13 Час приготування: 9 г. 10 хв.
У нашій родині вже давно склалася традиція на Новий рік варити холодець. Новорічний холодець вариться з яловичини, він виходить нежирним і гідним подачі на святковий стіл.

опис приготування:

Напевно у вас виникає питання — ніж новорічний холодець відрізняється від звичайного?:)

звичайний холодець — більш буденне блюдо, не такої високої якості і рівня, як новорічний. він ситний, досить смачний, але слабенький з естетичної точки зору. Новорічний холодець, в свою чергу, готується тільки з дуже хорошого м'яса, виходить нежирним і абсолютно прозорим — це те, що треба для святкового столу.

Гарного вам новорічного застілля з справжнім домашнім новорічним холодцем!


  • Голяшка говяжья с костью— 1500 грам
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • перець духмяний— 10 штук
  • Лавровий лист— 2 штуки
  • часник— 8 зубчиків
  • ребра яловичі— 1 кілограм
  • морква— 140 грам
  • Перець чорний горошком— 10 штук
  • сіль— 1 Чайна ложка
холодець новорічний - фото крок 1 Сразу обращаю ваше вниманиечтобы холодец получился вкусным, нужно свежее мясо. В данном рецепте для приготовления новогоднего холодца используется говяжья голяшка (з кісткою — це теж важливо)…

холодець новорічний - фото крок 2и говяжьи ребрышки.

холодець новорічний - фото крок 3 Беремо велику каструлю, кладем туда наше мясо, заливаємо водою (приблизно 3 L). Доводим это дело до кипения, затем сбавляем огонь до минимального и варим мясо 6 часов без крышки. Огонь должен быть очень маленькимбульон должен не булькать. що, варим именно 6 годин, это не опечатка

холодець новорічний - фото крок 4 Почистимо цибулю і моркву.

холодець новорічний - фото крок 5 Когда до окончания варки мяса останется час, добавляем в кастрюлю морковь и лук (цілком), а також лавровий лист і запашний перець. Также на этом этапе мясо надо посолить по вкусу.

холодець новорічний - фото крок 6 Отже, мясо сварилось. Перекладываем его на тарелку и отделяем от косточек (мясо варилось долго, поэтому косточки будут отставать легко).

холодець новорічний - фото крок 7 Берем широкую форму с низкими бортиками, выкладываем в нее наше мясо, разобранное на волокна.

холодець новорічний - фото крок 8 Посыпаем мясо мелко нарубленным чесноком (нарубленным, но не натертым на теркечеснок должно чувствоваться).

холодець новорічний - фото крок 9 бульйон, в якому варилося м'ясо, проціджуємо. Заливаем им наше мясо.

холодець новорічний - фото крок 10 Якщо хочете, украсьте холодец кусочками отваренной вместе с мясом моркови. Остужаем холодец до комнатной температуры, затем ставим в холодильник еще на несколько часов до застывания.

холодець новорічний - фото крок 11 Образовавшийся жир снимаем, холодец нарезаем на небольшие кусочки и подаем к столу с хреном или горчицей. приємного!

Подібні рецепти

Грецький новорічний торт

Картопляне пюре для грудничка

У Греції на Новий рік і Різдво прийнято пекти спеціальний новорічний торт на честь святого Василя — Vasilopitta. Цей торт є невід'ємною частиною грецького новорічного свята. спробуємо? опис приготування: У Греції існує наступна новорічна і різдвяна традиція, яку, в принципі, можна запозичити і...

Листковий новорічний пиріг «ялинка»

Листковий новорічний пиріг «ялинка»

Оригінально оформлений новорічний пиріг "; Ялинка" красиво виглядає на святковому столі. Спечіть такий пиріг на радість своїм рідним і близьким, щоб весело і цікаво зустріти Новий рік! опис приготування: Готується пиріг з листкового дріжджового тіста. Начинка може бути будь-який, як солодкою з...

Холодець домашній

Холодець домашній

Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом. опис приготування: Простий рецепт холодцю домашнього: 1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тіл...

Холодець з голови сома

Холодець з голови сома

Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...

Холодець з яловичих литок

Холодець з яловичих литок

холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...