Рецепт Хліб «черепашки»

Рецепт Хліб «черепашки»
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Уже кілька років в моді кольоровий хліб. Що тільки не роблять умеліци з різнобарвного тесту! Пропоную зробити веселих черепашок - це зовсім не важко. З таким хлібом добре ходити в гості.

опис приготування:

Колір тесту надають за допомогою натуральних продуктів - такий варіант набагато краще використання барвників. Крім зазначених у рецепті какао, паприки і куркуми, можна підфарбовувати тісто шпинатом і чаєм матчу - в зелений колір, морквою і гарбузом - в жовтий, буряком і помідорами - в червоний, ягодами в різні відтінки синього, бузкового і рожевого. Фантазії є де розгулятися!

  • сироватка— 300 мілілітрів
  • цукор— 1 Ст. ложка(з гіркою)
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне— 4 Ст. ложки
  • Борошно пшеничне в / сорт— 550 грам
  • Висівки вівсяні— 3 Ст. ложки
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
  • куркума— 1 Чайна ложка
  • паприка мелена— 2 чайних ложки
  • Какао-порошок— 3 Ст. ложки
Хліб Теплу сироватку змішайте з цукром і сіллю, додайте жовтки і 3 столових ложки масла. Добре перемішайте і поступово введіть змішану з дріжджами і висівками борошно. Замісити пружне тісто. Я замішую в хлібопічці.

Хліб Тісто розділяється на три частини. Одну змастіть маслом і приберіть під плівку в тепле місце підходити.

Хліб Другу частину посипте паприкою і куркумою, додайте пів столової ложки какао і пів ложки масла. замісити тісто.

Хліб Третю частину вимісити з какао і залишками масла. Дайте тісту підійти удвічі.

Хліб Застеліть деко пергаментом або килимком. З світлого тесту отщіпніте чотири невеликих шматочка і сформуйте лапки. З шматочка побільше скачайте голову.

Хліб Сформуйте невеликі кульки із жовтого та коричневого тесту. Викладіть тісто колом в два шари, чергуючи за кольором і створюючи панцир черепахи.

Хліб Другу черепашку зробити простіше — скачайте тісто джгутиками і викладіть по спіралі, спочатку коричневе, потім жовте тісто навколо лапок і голови. Зробіть ножном надрізи в шаховому порядку, імітуючи панцир. Надрежьте когти на лапках, вставте горошинки чорного перцю, імітуючи очі. Випікайте черепашок при 180 градусах. перші 10 хвилин печіть з парою, плеснув на дно духовки півсклянки гарячої води. Черепашок краще змастити просто молоком, від мастила жовтком скоринка занадто зарум'янилася і різнобарвність не дуже видно.

Хліб Готовий хліб змастіть вершковим маслом і накрийте серветкою до охолодження.

Хліб Подавати в якості батона або чайного хліба.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Старовинний хліб

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Фаршировані макарони-черепашки

Фаршировані макарони-черепашки

Рекомендую спробувати приготувати фаршировані макарони-черепашки. Доведеться трохи повозитися, але повірте — воно того варте! Цікавий факт, діти без розуму від цих незвичайних "; черепашок ";! опис приготування: Вже кілька років, як я готую фаршировані макарони-черепашки в домашніх умовах. блю...

Фаршировані макарони «черепашки» під соусом «бешамель»

Фаршировані макарони «черепашки» під соусом «бешамель»

Макарони давно вже є в кожній родині як популярне і просте блюдо. Завдяки цим рецептом ви зможете урізноманітнити звичний смак макаронів, що приємно здивує ваших близьких. Загалом, рекомендую! опис приготування: Врахуйте такі моменти в рецепті, як приготувати фаршировані макарони "; черепашки"...

Хліб дарницький в хлібопічці

Хліб дарницький в хлібопічці

Придивіться до цього цікавого рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати хліб дарницький в хлібопічці на власній кухні. такий смачний, з медовим ароматом, теплий і запашний може бути тільки вдома. опис приготування: Коли вдома печеться хліб, то його дух і аромат заповнює всю квартиру. Завдяки цьо...

Хліб Фугас

Хліб Фугас

Рецепт приготування французького хліба Фугас з маслинами, оливками, петрушкою, чебрецем і розмарином. опис приготування: Фугас - традиційний прованський хліб, далекий родич італійської фокаччи. Варіації даного хліба різні, французька версія припускає використання в якості начинки оливок, сиру ...