Рецепт Хліб «черепашки»
Уже кілька років в моді кольоровий хліб. Що тільки не роблять умеліци з різнобарвного тесту! Пропоную зробити веселих черепашок - це зовсім не важко. З таким хлібом добре ходити в гості.
опис приготування:
Колір тесту надають за допомогою натуральних продуктів - такий варіант набагато краще використання барвників. Крім зазначених у рецепті какао, паприки і куркуми, можна підфарбовувати тісто шпинатом і чаєм матчу - в зелений колір, морквою і гарбузом - в жовтий, буряком і помідорами - в червоний, ягодами в різні відтінки синього, бузкового і рожевого. Фантазії є де розгулятися!
- сироватка— 300 мілілітрів
- цукор— 1 Ст. ложка(з гіркою)
- сіль— 1 Чайна ложка
- Масло рослинне— 4 Ст. ложки
- Борошно пшеничне в / сорт— 550 грам
- Висівки вівсяні— 3 Ст. ложки
- дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
- куркума— 1 Чайна ложка
- паприка мелена— 2 чайних ложки
- Какао-порошок— 3 Ст. ложки
Тісто розділяється на три частини. Одну змастіть маслом і приберіть під плівку в тепле місце підходити.
Другу частину посипте паприкою і куркумою, додайте пів столової ложки какао і пів ложки масла. замісити тісто.
Третю частину вимісити з какао і залишками масла. Дайте тісту підійти удвічі.
Застеліть деко пергаментом або килимком. З світлого тесту отщіпніте чотири невеликих шматочка і сформуйте лапки. З шматочка побільше скачайте голову.
Сформуйте невеликі кульки із жовтого та коричневого тесту. Викладіть тісто колом в два шари, чергуючи за кольором і створюючи панцир черепахи.
Другу черепашку зробити простіше — скачайте тісто джгутиками і викладіть по спіралі, спочатку коричневе, потім жовте тісто навколо лапок і голови. Зробіть ножном надрізи в шаховому порядку, імітуючи панцир. Надрежьте когти на лапках, вставте горошинки чорного перцю, імітуючи очі. Випікайте черепашок при 180 градусах. перші 10 хвилин печіть з парою, плеснув на дно духовки півсклянки гарячої води. Черепашок краще змастити просто молоком, від мастила жовтком скоринка занадто зарум'янилася і різнобарвність не дуже видно.
Готовий хліб змастіть вершковим маслом і накрийте серветкою до охолодження.
Подавати в якості батона або чайного хліба.
Подібні рецепти
Старовинний хліб
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Фаршировані макарони-черепашки
Рекомендую спробувати приготувати фаршировані макарони-черепашки. Доведеться трохи повозитися, але повірте — воно того варте! Цікавий факт, діти без розуму від цих незвичайних "; черепашок ";! опис приготування: Вже кілька років, як я готую фаршировані макарони-черепашки в домашніх умовах. блю...
Фаршировані макарони «черепашки» під соусом «бешамель»
Макарони давно вже є в кожній родині як популярне і просте блюдо. Завдяки цим рецептом ви зможете урізноманітнити звичний смак макаронів, що приємно здивує ваших близьких. Загалом, рекомендую! опис приготування: Врахуйте такі моменти в рецепті, як приготувати фаршировані макарони "; черепашки"...
Хліб дарницький в хлібопічці
Придивіться до цього цікавого рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати хліб дарницький в хлібопічці на власній кухні. такий смачний, з медовим ароматом, теплий і запашний може бути тільки вдома. опис приготування: Коли вдома печеться хліб, то його дух і аромат заповнює всю квартиру. Завдяки цьо...
Хліб Фугас
Рецепт приготування французького хліба Фугас з маслинами, оливками, петрушкою, чебрецем і розмарином. опис приготування: Фугас - традиційний прованський хліб, далекий родич італійської фокаччи. Варіації даного хліба різні, французька версія припускає використання в якості начинки оливок, сиру ...