Рецепт Соус песто

Рецепт Соус песто
Кількість порцій: 3 Час приготування: 10 хв.
песто (італ. Песто) - популярний італійський соус, який прийнято подавати з м'ясом, рибою і пастою. Класика італійської кухні. розповідаю, як приготувати соус песто в домашніх умовах.

опис приготування:

складові:

Оливкова олія, сир і базилік є головними інгредієнтами соусу песто. Класичний соус песто готують з базиліка, часнику, насіння пінії, сиру пекоріно, солі і оливкового масла. У дешевших варіантах рецептів песто замість насіння пінії використовують кешью або волоські горіхи, а сир пекоріно замінюють на грана падано або пармезан. Іноді в цей соус додають в'ялені на сонці томати.

Властивості і походження:

Рецепт приготування цього соусу був відкритий і розвивався в регіоні Лігурія, північна Італія. Назва соусу походить від слів «pestare», «Товчений», що в перекладі з італійської означає «розтирати, тиснути, топтати ». По всій видимості, соус був названий так за способом приготування. Французьку версію цього соусу називають «пісту» ("Пісту"), виробляють його в Провансі. У Німеччині в цей соус замість базиліка додають черемшу. В Австрії його готують з гарбузового насіння і називають «гарбузове песто». відомо, що виготовлення цього соусу почалося ще за часів Римської імперії. Але при цьому перші документальні згадки про нього датовані 1865 роком. У продаж соус песто надходить в невеликих баночках і найчастіше має зелений колір. Іноді роблять песто червоного кольору, в такий соус додають томати.

застосування:

Соус песто найчастіше згадується в якості заправки в рецептах супів. Його також використовують при приготуванні страв з риби, курки, а також макаронних виробів і пасти, особливо Феттучіні. До столу песто подають, намазав на хліб або крекери. Значно поліпшується смак страв з відвареної картоплі та м'яса, якщо їх приправити соусом песто.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу песто в домашніх умовах використовують спеціальну мармурову ступку, в якій розтирають все інгредієнти соусу до утворення густої однорідної маси.

Поради шеф-кухаря:

При приготуванні песто з пармезаном рекомендується не додавати в соус сіль, оскільки цей сир є досить солоним.


  • Базилік свіжий зелений (пучок)  — 1 штука
  • горіхи кедрові— 30 грам
  • Масло оливкове— 100 мілілітрів
  • пармезан— 30 грам
  • часник— 2 зубчики
  • сіль— 1/2 чайних ложки
Соус песто - фото крок 1 Для приготовления соуса нам понадобятся следующие ингредиенты. трохи, правда?

Соус песто - фото крок 2 Соус готується елементарно. Берем ступку с пестиком, кладем туда базилик и соль. Измельчаем до консистенции кашицы.

Соус песто - фото крок 3 Затем добавляем в ступку остальные ингредиенты — сир, горіхи, часник і оливкове масло. Толчем до однородности.

Соус песто - фото крок 4 Толчем до однородности. Как только станет однороднымсоус Песто готов и его можно подавать 5 хвилин — і майже!

Подібні рецепти

Соус «песто» з черемші

Закуска з хрону на зиму (простий рецепт)

Класичний соус «Песто» робиться з базиліка, а ось в цьому використовується більш доступна для нас черемша. Спробуйте зробити такий і ви, підкажу, як приготувати соус «Песто» з черемші. опис приготування: Соус подають до макаронних виробів, намазують на хліб, їдять з крекерами, додають в піцу, ...

Суп з курячими грудками, ньокки і соусом песто

Суп з курячими грудками, ньокки і соусом песто

Рецепт приготування італійського супу з запеченими курячими грудками, цибулею, часником, ньокки (галушками) і помідорами. опис приготування: Цей чудовий суп наповнений ароматом смаженої цибулі і часнику, а соус Песто ідеально поєднується з курячим бульйоном. курячі грудки— 3 штуки жовтий циб...

Спагеті з песто

Спагеті з песто

Соус «Песто» можна подати до столу окремо як закуску або доповнення до чіпсів, до м'яса. Сьогодні розповім про інше, Проте популярному, способі його застосування. ось, як приготувати спагетті з песто. опис приготування: Таким же способом можна приготувати не тільки спагетті, а й інші макаронні...

Спагеті з соусом песто

Спагеті з соусом песто

У нашій країні прийнято подавати макарони з томатним соусом або майонезом, мені до душі більш цікаві поєднання: наприклад, як приготувати спагетті з соусом песто. Блюдо здивує і порадує смаком. опис приготування: Песто готується на основі кедрових горішків і зелені, соус не тільки смачний, але...

Спаржа з ​​крабовим м'ясом і соусом песто

Спаржа з ​​крабовим м'ясом і соусом песто

Рецепт спаржі смаженої на грилі з кукурудзою, крабами і соусом песто з руколи. Популярна страва італійської кухні на вечерю. опис приготування: У великій каструлі, наповненою холодною водою, замочити кукурудзяні качани протягом 30 хвилин. Бланшувати спаржу в більшу каструлі з киплячою водою, п...