Рецепт Соус песто
песто (італ. Песто) - популярний італійський соус, який прийнято подавати з м'ясом, рибою і пастою. Класика італійської кухні. розповідаю, як приготувати соус песто в домашніх умовах.
опис приготування:
складові:
Оливкова олія, сир і базилік є головними інгредієнтами соусу песто. Класичний соус песто готують з базиліка, часнику, насіння пінії, сиру пекоріно, солі і оливкового масла. У дешевших варіантах рецептів песто замість насіння пінії використовують кешью або волоські горіхи, а сир пекоріно замінюють на грана падано або пармезан. Іноді в цей соус додають в'ялені на сонці томати.
Властивості і походження:
Рецепт приготування цього соусу був відкритий і розвивався в регіоні Лігурія, північна Італія. Назва соусу походить від слів «pestare», «Товчений», що в перекладі з італійської означає «розтирати, тиснути, топтати ». По всій видимості, соус був названий так за способом приготування. Французьку версію цього соусу називають «пісту» ("Пісту"), виробляють його в Провансі. У Німеччині в цей соус замість базиліка додають черемшу. В Австрії його готують з гарбузового насіння і називають «гарбузове песто». відомо, що виготовлення цього соусу почалося ще за часів Римської імперії. Але при цьому перші документальні згадки про нього датовані 1865 роком. У продаж соус песто надходить в невеликих баночках і найчастіше має зелений колір. Іноді роблять песто червоного кольору, в такий соус додають томати.
застосування:
Соус песто найчастіше згадується в якості заправки в рецептах супів. Його також використовують при приготуванні страв з риби, курки, а також макаронних виробів і пасти, особливо Феттучіні. До столу песто подають, намазав на хліб або крекери. Значно поліпшується смак страв з відвареної картоплі та м'яса, якщо їх приправити соусом песто.
Рецепт приготування:
Для приготування соусу песто в домашніх умовах використовують спеціальну мармурову ступку, в якій розтирають все інгредієнти соусу до утворення густої однорідної маси.
Поради шеф-кухаря:
При приготуванні песто з пармезаном рекомендується не додавати в соус сіль, оскільки цей сир є досить солоним.
- Базилік свіжий зелений (пучок) — 1 штука
- горіхи кедрові— 30 грам
- Масло оливкове— 100 мілілітрів
- пармезан— 30 грам
- часник— 2 зубчики
- сіль— 1/2 чайних ложки
Соус готується елементарно. Берем ступку с пестиком, кладем туда базилик и соль. Измельчаем до консистенции кашицы.
Затем добавляем в ступку остальные ингредиенты — сир, горіхи, часник і оливкове масло. Толчем до однородности.
Толчем до однородности. Как только станет однородным — соус Песто готов и его можно подавать 5 хвилин — і майже!
Подібні рецепти
Закуска з хрону на зиму (простий рецепт)
Класичний соус «Песто» робиться з базиліка, а ось в цьому використовується більш доступна для нас черемша. Спробуйте зробити такий і ви, підкажу, як приготувати соус «Песто» з черемші. опис приготування: Соус подають до макаронних виробів, намазують на хліб, їдять з крекерами, додають в піцу, ...
Суп з курячими грудками, ньокки і соусом песто
Рецепт приготування італійського супу з запеченими курячими грудками, цибулею, часником, ньокки (галушками) і помідорами. опис приготування: Цей чудовий суп наповнений ароматом смаженої цибулі і часнику, а соус Песто ідеально поєднується з курячим бульйоном. курячі грудки— 3 штуки жовтий циб...
Спагеті з песто
Соус «Песто» можна подати до столу окремо як закуску або доповнення до чіпсів, до м'яса. Сьогодні розповім про інше, Проте популярному, способі його застосування. ось, як приготувати спагетті з песто. опис приготування: Таким же способом можна приготувати не тільки спагетті, а й інші макаронні...
Спагеті з соусом песто
У нашій країні прийнято подавати макарони з томатним соусом або майонезом, мені до душі більш цікаві поєднання: наприклад, як приготувати спагетті з соусом песто. Блюдо здивує і порадує смаком. опис приготування: Песто готується на основі кедрових горішків і зелені, соус не тільки смачний, але...
Спаржа з крабовим м'ясом і соусом песто
Рецепт спаржі смаженої на грилі з кукурудзою, крабами і соусом песто з руколи. Популярна страва італійської кухні на вечерю. опис приготування: У великій каструлі, наповненою холодною водою, замочити кукурудзяні качани протягом 30 хвилин. Бланшувати спаржу в більшу каструлі з киплячою водою, п...