Рецепт Гриссини з пармской шинкою

Рецепт Гриссини з пармской шинкою
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Сьогодні ми будемо готувати вишукану і неймовірно смачну закуску, яка відмінно підійде для урочистостей, а так само для фуршету. З цим чудовим італійським рецептом ваше свято вдасться на славу.

опис приготування:

Така закуска поширена в італійській кухні, але і на нашій території вона зустрічається досить часто, і зараз я розповім вам, як зробити гриссини з пармской шинкою. Це дуже ароматні й хрусткі палички, які ми приготуємо з дріжджового тіста і обгорнемо в сиров'ялені шинку (prosçutto) — це відмінне поєднання, тому гриссини не тільки порадують ваших гостей відмінним смаком, але і прикрасять святковий стіл своїм зовнішнім виглядом. Обов'язково візьміть це блюдо собі на замітку, адже з цим рецептом приготування гриссини з пармской шинкою ви зробите будь-яке свято яскравішим і цікавішим.

1) Воду нагріваємо до 40 градусів і розводимо в ній дріжджі, цукор і сіль до повного розчинення гранул. Додаємо до цієї суміші оливкова олія і поступово всипаємо борошно, замішуємо м'яке і еластичне тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в тепло на 40 минути, після закінчення часу обминали його і знову залишаємо підніматися ще на 30-40 хвилин.

2) Тепер посипаємо рівну поверхню семолой, викладаємо на неї тісто і розгортаємо його в пласт товщиною близько 2-3 см. Нарізаємо пласт на смужки і з кожної смужки скачуємо ковбаску.

3) Деко застилає пергаментним папером і викладаємо на неї гриссини, залишаємо їх хвилин на 15-20 піднятися. Потім відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, і випікаємо 15 хвилин.

4) Коли на паличках утворюється рум'яна кірочка, витягаємо їх з духовки і ставимо остигати. Потім загортаємо кожну гриссини в скибочку шинки пармської.

Ось така досить проста в приготуванні і неймовірно вишукана закуска, яку ви з легкістю зробите у себе вдома. Удачі вам!


  • Борошно пшеничне— 500 грам
  • вода— 250 мілілітрів
  • дріжджі сухі— 10 грам
  • Масло оливкове— 50 мілілітрів
  • Семола— 50 грам(мука из твердых сортов пшеницы )
  • сіль— 10 грам
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • шинка пармская— 200 грам
Така закуска поширена в італійській кухні, але і на нашій території вона зустрічається досить часто, і зараз я розповім вам, як зробити гриссини з пармской шинкою. Це дуже ароматні й хрусткі палички, які ми приготуємо з дріжджового тіста і обгорнемо в сиров'ялені шинку (prosçutto) — це відмінне поєднання, тому гриссини не тільки порадують ваших гостей відмінним смаком, але і прикрасять святковий стіл своїм зовнішнім виглядом. Обов'язково візьміть це блюдо собі на замітку, адже з цим рецептом приготування гриссини з пармской шинкою ви зробите будь-яке свято яскравішим і цікавішим.

1) Воду нагріваємо до 40 градусів і розводимо в ній дріжджі, цукор і сіль до повного розчинення гранул. Додаємо до цієї суміші оливкова олія і поступово всипаємо борошно, замішуємо м'яке і еластичне тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в тепло на 40 минути, після закінчення часу обминали його і знову залишаємо підніматися ще на 30-40 хвилин.

2) Тепер посипаємо рівну поверхню семолой, викладаємо на неї тісто і розгортаємо його в пласт товщиною близько 2-3 см. Нарізаємо пласт на смужки і з кожної смужки скачуємо ковбаску.

3) Деко застилає пергаментним папером і викладаємо на неї гриссини, залишаємо їх хвилин на 15-20 піднятися. Потім відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, і випікаємо 15 хвилин.

4) Коли на паличках утворюється рум'яна кірочка, витягаємо їх з духовки і ставимо остигати. Потім загортаємо кожну гриссини в скибочку шинки пармської.

Ось така досить проста в приготуванні і неймовірно вишукана закуска, яку ви з легкістю зробите у себе вдома. Удачі вам!


Подібні рецепти

Ескалоп з пармской шинкою

Кава з пломбіром

Ескалоп - це тонкий шматочок м'яса, обсмажений до хрусткої скоринки. Він може бути з будь-якого м'яса: свинини, яловичини, телятини і навіть курки. У нас ескалоп зі свинини з чебрецем і пармской шинкою. опис приготування: Трави при приготуванні цього рецепта можна брати будь-які: шавлія, розма...

Феттучині з sparzheм, зеленим горошком і шинкою

Феттучині з sparzheм, зеленим горошком і шинкою

Рецепт приготування пасти Феттучіні зі спаржею, шматочками шинки, часником, грибами кремини, зеленим горошком, вершками, помідорами чері, сиром Пармезан і зеленою цибулею. опис приготування: Ніжна вершкова паста з шинкою, спаржею, грибами і помідорами дуже ситна і смачна. тонкої спаржі— 240...

Вершкова паста з шинкою

Вершкова паста з шинкою

Рецепт вершкової пасти з шинкою кожна італійська домогосподарка знає як "; отче наш ";. це — одне з базових страв італійської кухні, які одночасно і смачні, і прості в приготуванні. опис приготування: цікаво, що в Італії вершкова паста з шинкою подається не як основне блюдо, а як перше. Тобто,...

Листкові палички з шинкою

Листкові палички з шинкою

Листкові палички з шинкою — дуже оригінальна, красива і смачна випічка. Побачивши такий апетитною палички буквально течуть слинки. Приготування листкових паличок, до речі, не займе багато часу. опис приготування: Листкові палички з шинкою — дуже просте блюдо, вимагає лише трохи спритності рук,...

Солянка з шинкою і грудинкою

Солянка з шинкою і грудинкою

Рецепт приготування солянки з шинкою і грудинкою. Для рекомендацій дієтологів це блюдо підійде як не можна краще. опис приготування: Рецептів приготування солянки дуже багато. Але є одна незмінна особливість: блюдо це має складатися з різних сортів риби і м'яса. Солянка - страва рідке і гаряче...