Рецепт Соус Ткемалі

Рецепт Соус Ткемалі
Кількість порцій: 8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
ткемалі (Ткемалі) - традиційний грузинський соус, який подають до страв з птиці, м'яса і риби. Рецепт приготування соусу ткемалі згідно грузинськими традиціями — до вашої уваги.

опис приготування:

Властивості і походження:

Рецепт приготування соусу ткемалі був відкритий в Грузії і названий по імені головного інгредієнта сливи ткемалі (дорогий). Соус ткемалі виробляють також в Болгарії, Німеччини і Росії.

застосування:

Соус ткемалі добре поєднується з рибними та м'ясними стравами. Його подають до гарнірів з макаронних виробів і до страв з картоплі. Соус ткемалі використовують при запіканні м'яса і птиці на рожні. Цим соусом прийнято приправляти страви грузинської кухні: чанахи, купати, бугламу з баранини, чахохбілі, а також фаршированих курчат, смажених на рожні, каурму, шашлик і бастурму.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу ткемалі сливи проварюють у воді на слабкому вогні протягом 30-40 хвилин. Потім отриману суміш протирають через сито, видаляючи таким чином кісточки і шкірку плодів. Соус уварюють до густоти і додають в нього розтерті приправи: часник, червоний перець, кінзу і сіль.

Поради шеф-кухаря:

Соус ткемалі рекомендується подавати до столу холодним. Завдяки вмісту пектинів і дубильних речовин в ткемалі м'ясо з таким соусом засвоюється набагато краще. У соус ткемалі ніколи не додають оцет, оскільки сливи ткемалі кислі на смак. Зберігати його найкраще в холодильнику.


  • ткемалі (вуглеводи)  — 1 кілограм
  • Braai— 1 Чайна ложка
  • часник— 4 зубчики
  • перець мелений, сіль— — За смаком
Властивості і походження:

Рецепт приготування соусу ткемалі був відкритий в Грузії і названий по імені головного інгредієнта сливи ткемалі (дорогий). Соус ткемалі виробляють також в Болгарії, Німеччини і Росії.

застосування:

Соус ткемалі добре поєднується з рибними та м'ясними стравами. Його подають до гарнірів з макаронних виробів і до страв з картоплі. Соус ткемалі використовують при запіканні м'яса і птиці на рожні. Цим соусом прийнято приправляти страви грузинської кухні: чанахи, купати, бугламу з баранини, чахохбілі, а також фаршированих курчат, смажених на рожні, каурму, шашлик і бастурму.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу ткемалі сливи проварюють у воді на слабкому вогні протягом 30-40 хвилин. Потім отриману суміш протирають через сито, видаляючи таким чином кісточки і шкірку плодів. Соус уварюють до густоти і додають в нього розтерті приправи: часник, червоний перець, кінзу і сіль.

Поради шеф-кухаря:

Соус ткемалі рекомендується подавати до столу холодним. Завдяки вмісту пектинів і дубильних речовин в ткемалі м'ясо з таким соусом засвоюється набагато краще. У соус ткемалі ніколи не додають оцет, оскільки сливи ткемалі кислі на смак. Зберігати його найкраще в холодильнику.


Подібні рецепти

Соус ткемалі грузинський

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...