Рецепт Фінська вуха «У Калакасі»
У Калакасі — карельське і фінське рибна страва, яке може зустрічатися з такою назвою як "; молочна вуха ";. Готується суп досить просто і з доступних продуктів.
опис приготування:
Щоб приготувати фінську вуха "; калакейтто" необхідна будь-яка риба з білим, бажано безкістковим філе. підійде така, як наприклад, сиг, лихоманка або камбала. Бульйон вариться з голови, плавників або хребтів. Після додається картопля, філе риби і в кінці вливається молоко, яке необхідно обов'язково згустити борошном. Набір прянощів у фінській кухні скромний, як правило, включає в себе тільки перець, цибуля і іноді петрушку або кріп. Однак існує ще й святковий варіант цієї страви — лохікейтто, в супі використовується лосось, а молоко замінюється на вершки. У будь-якому випадку рекомендую спробувати цей чудовий фінський суп. Здавалося б, вуха і молоко несумісні, але до цього швидко звикаєш! Виходить новий і цікавий смак, відмінне різноманітність повсякденного меню!
- риба— 500 грам(будь-яка з білим філе)
- вода— 1,5 L
- молоко— 0,5 L
- Картопля— 3-4 штук
- Цибуля— 2 штуки
- морква— 1 штука
- Лавровий лист— 2 штуки
- борошно— 1,5 Ст. ложки
- Перець горошок— За смаком
- Чорний мелений перець— За смаком
- сіль— За смаком
- петрушка— За смаком
Для того, щоб приготувати юшку, необхідно зварити наваристий і ароматний бульйон. Якщо ви використовуєте цілу тушку риби, то попатраєте її, почистіть якщо необхідно і промийте. відріжте голову, хвіст і плавники. Налийте в каструлю воду, додайте сіль, лавровий лист, перець горошком, одну цибулину з одним шаром лушпиння і нарізану моркву.
Поставте каструлю на вогонь і після закипання варіть на невеликому вогні до готовності риби. Тим часом підготуйте інші інгредієнти. Картопля наріжте кубиками.
Цибуля наріжте кубиками або пір'ям.
Рибу нарізати невеликими шматочками.
бульйон готовий. напружує его.
Поверніть бульйон назад в каструлю.
Доведіть бульйон до кипіння і додайте в нього картоплю, цибуля і нарізану рибу. Варіть з моменту закипання до готовності всіх інгредієнтів. Тим часом змішайте борошно з молоком до однорідної консистенції. Додайте за смаком чорний мелений перець.
Влийте молоко в суп і прогрійте на невеликому вогні. За бажанням в кінці додайте свіжу зелень.
Готову фінську вуха "; калакейтто" прийнято вживати тільки через добу після приготування, для того, щоб вона натоялась. Я подавала відразу ж і не пошкодувала. Суп вийшов ніжний, не жирний і дуже смачний! Смачного!
Подібні рецепти
Капуста з морквою на зиму
Рецепт приготування юшки з білої риби, морських гребінців, лука, макаронних виробів, рибного бульйону, білого вина і порошку чилі. опис приготування: Вуха - одне з найдавніших страв російської кухні, з'явилося приблизно в 11-12 століттях. В ті часи крім рибної існувала також куряча, лебяжа і г...
Суп «вуха»
багато хто погодиться, що вуха не готують на кухні. потрібен багаття, природа…але рецепт, як приготувати суп "; Юшку" в домашніх умовах підкаже вам, як приготувати максимально смачний суп на плиті. опис приготування: Після закладки риби, юшку краще не перемішувати і варити на повільному вогні....
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...