Рецепт Яловичина у винному соусі

Рецепт Яловичина у винному соусі
Кількість порцій: 2 Час приготування: 40 хв.
Яловичина у винному соусі — фантастично смачна страва ресторанного рівня, яке готується всього лише 40 хвилин. Простий в приготуванні, але непростий у смакову плані вечерю для любителів м'яса.

опис приготування:

Нещодавно поставив перед собою непросту задачу — приготувати яловичину в винному соусі, причому не вирізку або шийку, а окіст. Як відомо, окіст досить жорсткий, але мені вдалося приготувати м'яким і соковитим навіть його. Ну, а якщо у вас м'якший шматок яловичого філе, то приготування цієї страви буде ще більш простим і простим. На мій погляд, рецепт яловичини у винному соусі — це відмінний рецепт, гідний уваги кожного, т.к. він дозволяє буквально за 40 хвилин приготувати не просто повноцінне, а дуже смачне і навіть вишукане блюдо рівня кращих ресторанів. А інгредієнтів потрібно всього-нічого. Виходить і дуже ніжне м'ясо, і відмінний соус (Котрий, до речі, вас виручить, якщо через недосвідченість ви зробите занадто сухе або жорстке м'ясо). Отже, розповідаю, як приготувати яловичину в винному соусі! Сподіваюся, вам сподобається цей рецепт.

  • філе яловичини— 400 грам
  • Бальзамічний оцет— 2 Ст. ложки
  • вустерширський соус— 1 Ст. ложка
  • мед— 1 Ст. ложка
  • Оливкова олія— 1 Ст. ложка
  • сіль, перець— — За смаком
  • Вино червоне— 100 мілілітрів
  • борошно— 1 Ст. ложка
  • Цибуля— 1 штука
  • бульйон м'ясний— 300 мілілітрів
Яловичина у винному соусі - фото крок 1 Натираємо шматок яловичого філе спеціями — у мене це були просто сіль і перець, більше нічого.

Яловичина у винному соусі - фото крок 2 Кладемо шматок яловичини в щільно закривається поліетиленовий харчової пакет, туди ж додаємо бальзамічний оцет, вустерширський соус, мед і оливкове масло. гарненько перемішуємо, щоб м'ясо рівномірно покрилося маринадом з ретельно змішалися інгредієнтів. Якщо одного з інгредієнтів для маринаду у вас немає — не впадай у відчай, можна обійтися і без нього (або замінити чимось, Що вам подобається). Відправляємо в холодильник маринуватися на пару годин (м'ясо треба замаринувати заздалегідь). Я маринував 8 годин.

Яловичина у винному соусі - фото крок 3 Замаринований шматок м'яса кладемо на розігріту сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажуємо на середньо-сильному вогні по 3-4 хвилини з обох сторін. М'ясо має покритися впевненою, але не дуже твердою кірочкою.

Яловичина у винному соусі - фото крок 4 Обсмажений шматок м'яса кладемо в форму для запікання і ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. Тепер найскладніше — не пересушити м'ясо. Точний час запікання м'яса залежить від величини шматка і від того, який ступінь готовності віддаєте перевагу. В середньому, шматок яловичини вагою 400 грамів потрібно запікати близько 10 хвилин при 190 градусах. Потім шматок м'яса дістаємо і даємо йому 10 хвилин постояти. Ні в якому разі не нарізаємо! М'ясо ще гаряче, температура всередині нього висока, тому м'ясо буде "; доходити" до готовності самостійно.

Яловичина у винному соусі - фото крок 5 А поки м'ясо запікається — приготуємо соус. У сковороду, де обсмажувалося м'ясо, кладемо нарізану кільцями цибулю і обсмажуємо до м'якості.

Яловичина у винному соусі - фото крок 6 Коли цибуля стане м'яким — додаємо в сковороду борошно і обсмажуємо, швидко перемішуючи. Коли мука добре перемішається з жирами і цибулею, додаємо в сковороду бульйон, вино і маринад, залишився після маринування м'яса. Перемішуємо і варимо на середньому вогні до загусання соусу.

Яловичина у винному соусі - фото крок 7 Тепер м'ясо можна нарізати на шматочки. як вид, у мене м'ясо покрилося апетитною скоринкою, а всередині залишилося злегка сируватим. Якщо ви любите повністю просмажене м'ясо — запікайте в духовці на пару хвилин довше.

Яловичина у винному соусі - фото крок 8 Подаємо м'ясо разом з винним соусом і гарніром (відмінно підходить картопля). Добре йде з червоним сухим вином. Смачного!

Подібні рецепти

Яловичі реберця в червоному винному соусі

Суп томатний з овочами і плавленим сиром

Рецепт приготування яловичих реберець з ріпою, морквою, селерою, в'яленими помідорами, чебрецем, шавлією і червоним вином. опис приготування: Ніжні яловичі реберця з овочами і зеленню в винному соусі оцінять справжні гурмани. яловичих ребер— 2.7 кілограма сіль і чорний перець— — За смаком бо...

Стейк у винному соусі

Стейк у винному соусі

Стейк у винному соусі готується на грилі в духовці. Не хвилюйтесь, в будь-який духовці можна спорудити мангал. Це зовсім нескладно! Соус ми приготуємо з червоного вина, винного оцту і хрону. смакота! опис приготування: Стейк у винному соусі готується в два етапи — маринування і запікання. Мари...

Фрукти в винному сиропі

Фрукти в винному сиропі

Смачний десерт їх фруктів. Цього разу у мене були під рукою груші, але таким же способом можна приготувати яблука або інші фрукти. опис приготування: Простий і одночасно вишуканий десерт. Для його приготування вимийте і бланшувати фрукти. видаліть шкірку, змішайте інгредієнти для сиропу. Довед...

Яловичина в білому соусі

Яловичина в білому соусі

Яловичина в білому соусі — це дуже смачне і ніжне м'ясо, яке можна подавати з будь-яким гарніром. дуже ситно, красиво і неймовірно апетитно! пробуємо? опис приготування: Готується яловичина в білому соусі просто, але досить довго. Щоб м'ясо вийшло соковитим, але м'яким, його потрібно маринуват...

Яловичина в болонському соусі

Яловичина в болонському соусі

Італійське м'ясне блюдо в густому томатному соусі. Покроковий рецепт приготування з фотографіями. кількість порцій: 8 Червона цибуля— 1 штука(нарізати) фарш із яловичини— 1 кілограм сушений орегано— 2 Ст. ложки петрушка— 2 Ст. ложки томатна паста— 170 грам часник— 5 зубчиків червоне вино— 1-2 с...