Рецепт Вершково-гарбузовий пиріг з арахісом
Вишуканий пиріг з яскравим поєднанням ароматів солодкої гарбуза і пряної кориці, який готується на основі згущеного вершків. У тісто для пирога входить арахіс, надає випічці легку крихкість.
опис приготування:
При відсутності згущеного вершків такий пиріг можна приготувати з згущеного молока, додавши в кінці замісу тіста 40-50 грам розтопленого вершкового масла. композицію прянощів (імбир, мускатний горіх, кардамон, кориця і т.д.) також можна складати згідно смаковим уподобанням або використовувати тільки одну з них.
- вершки згущеного— 350 грам
- м'якоть гарбуза (натерта) — 200 грам
- яйця курячі— 3 штуки
- заголовок Бондюель— 50 грам
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) — 100 грам
- борошно цільнозернове (пшеничне) — 70 грам
- арахіс— 70-80 грам
- розпушувач— 10 грам
- кориця мелена— 0,5 чайних ложки
- горіх мускатний— 0,5 чайних ложки
Злегка збийте яйця в глибокій мисці, додайте до них згущеного вершки і перемішайте.
Додайте в вершково-яєчну суміш терту гарбуз і знову добре перемішайте.
З'єднайте в окремій ємності три види борошна і розпушувач, помістіть суміш в сито.
Додайте в рідку масу мелені прянощі і просіяне борошняну суміш (порціями), ретельно розмішуючи тісто ложкою.
За допомогою блендера подрібніть арахіс в крихту і додайте в тісто, перемішайте.
Викладіть готове тісто в підготовлену форму для випічки і помістіть в розігріту до 170-180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
Залиште пиріг на 5-7 хвилин в вимкненому духовці, вийміть і дайте повністю охолонути, по бажанню, посипте верх готового виробу цукровою пудрою.
Вершково-гарбузовий пиріг з арахісом має яскравий сонячний колір, неповторний аромат і характерну пористість. Спробуйте спекти його для своїх близьких!
Подібні рецепти
Яблука з корицею, медом і арахісом
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати щербет з арахісом по-домашньому, подивіться цей рецепт. Ласощі з арахісовим ароматом не залишить байдужим нікого! Натуральний десерт в домашніх умовах. опис приготування: Зверніть увагу, що для приготування щербета необхідно взяти цукерки "; Корівка" з рідк...
Сливове варення з арахісом
Яке тільки варення я не варю! І це одне з найулюбленіших! дуже ароматне: з легким ароматом злив і тонкої ноткою шоколаду. Родзинку варення безсумнівно надає подрібнений арахіс. опис приготування: Пропоную зварити кілька баночок смачного варення. А для того, щоб воно було ще й ароматним, додайт...
Фетучіні з вершково-грибним соусом
Один з найсмачніших варіантів для швидкої вечері - це паста. Є сотні варіантів, з чим і як її можна подати. Поділюся одним з найулюбленіших, як приготувати фетучіні з вершково-грибним соусом. опис приготування: Ніжна вершкова паста - це смачно і швидко. Гриби готуються за лічені хвилини, в цей...
Соковиті вершково-курячі крокети
Соковиті вершково-курячі крокети - смачна закуска, яка прекрасно підійде як для святкового столу, так і для буденного. Крокети можна подати друзям, які забігли на п'ятничні посиденьки. опис приготування: рецепт, як приготувати соковиті вершково-курячі крокети, сподобається любителям смачних і ...
Спагеті з креветками в вершково-томатному соусі
Спагеті з креветками в вершково-томатному соусі — просте блюдо для буденного обіду або вечері. готується швидко, проте виходить смачно і навіть трохи святково. опис приготування: Смак цієї страви дуже хороший. Спагеті з креветками в вершково-томатному соусі мені подобається завдяки комбінації ...