Рецепт Тартар соус

Рецепт Тартар соус
Кількість порцій: 3 Час приготування: 15 хв.
Популярний у всьому світі соус тартар зазвичай подається до риби, але так само може бути хорошим доповненням до морепродуктів, овочам і м'ясу. До вашої уваги — простий рецепт соусу тартар.

опис приготування:

тартар (французький. Татарський соус) - класичний французький холодний соус, який подають до різних страв для додання особливого смаку.

Рецепт приготування соусу тартар був відкритий в XIX столітті французькими кухарями. вважається, що назва цього соусу було дано в період хрестових походів, в яких брав участь король Людовика IX. Соус був названий по імені кочового війська татар. На сьогоднішній день соус тартар входить в число найпопулярніших і широко поширених соусів поряд з соусом песто, ajoli, сальсою, кетчупом і соєвим соусом.

Соус тартар прийнято подавати до страв з риби і морепродуктів. Цей соус також дуже добре поєднується з м'ясними і овочевими стравами. Ним приправляють холодну спекотне, відварний язик, шинку і ростбіф.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу тартар яєчні жовтки розтирають з чорним перцем, сіллю, лимонним соком або винним оцтом. Потім в отриману суміш поступово вводять оливкова олія. В кінці приготування в соус додають подрібнений кріп (або зелену цибулю) і перемішують.

Соус тартар рекомендується подавати до смаженої риби, а також морепродуктів: креветки, кальмарам, восьминогам і лобстери.


  • яєчні жовтки— 2 штуки(варені)
  • яєчний жовток— 1 штука(сирої)
  • оливкова олія— 2/3 склянки
  • кріп— 1 Чайна ложка
  • винний оцет— 1 Ст. ложка
  • чорний перець— 1 штука(за смаком)
тартар (французький. Татарський соус) - класичний французький холодний соус, який подають до різних страв для додання особливого смаку.

Рецепт приготування соусу тартар був відкритий в XIX столітті французькими кухарями. вважається, що назва цього соусу було дано в період хрестових походів, в яких брав участь король Людовика IX. Соус був названий по імені кочового війська татар. На сьогоднішній день соус тартар входить в число найпопулярніших і широко поширених соусів поряд з соусом песто, ajoli, сальсою, кетчупом і соєвим соусом.

Соус тартар прийнято подавати до страв з риби і морепродуктів. Цей соус також дуже добре поєднується з м'ясними і овочевими стравами. Ним приправляють холодну спекотне, відварний язик, шинку і ростбіф.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу тартар яєчні жовтки розтирають з чорним перцем, сіллю, лимонним соком або винним оцтом. Потім в отриману суміш поступово вводять оливкова олія. В кінці приготування в соус додають подрібнений кріп (або зелену цибулю) і перемішують.

Соус тартар рекомендується подавати до смаженої риби, а також морепродуктів: креветки, кальмарам, восьминогам і лобстери.


Подібні рецепти

Соус «тартар» до м'яса

Chernichnaya паста

Якщо ви любите соуси, то обов'язково спробуйте "; Тартар ";. Він ідеально поєднується з будь-якими стравами, особливо з м'ясними. Готувати його просто, а смак обов'язково підкорить вас і всіх ваших гостей. опис приготування: 1. Візьміть глибоку миску, натріть в неї на дрібній тертці відвареної...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...