Рецепт Суп-пюре зелений з щавлю і шпинату
Це старовинний російський рецепт, який допоможе вам здивувати домашніх чудовим смаком, наситить вас вітамінами і мікроелементами, і при цьому не особливо сильно вдарить по кишені. Отже, приступаємо!
опис приготування:
1. яловичину промити, зварити на ній бульйон. Коли бульйон буден майже готовий, в нього додати шинку, гриби, коріння, спеції, зелень і кріп. Прокип'ятити не менше 5-7 хвилин.
2. Отриманий бульйон процідити через дрібне сито.
3. Щавель і шпинат перебрати, промити, дати стекти воді. Дрібно посікти обидва компонента, але не змішувати їх.
4. Цибулю дрібно порубати і обсмажити в ложка масла до золотистого кольору.
5. Щавель викласти в каструлю і закип'ятити у власному соку. Отриману масу перетерти в пюре. Туди ж влити киплячий бульйон. Додати борошно, обсмажену цибулю і добре перемішати.
6. Шпинат опустити в окріп, проварити до м'якості. Відкинути на сито і протерти в загальну каструлю до стану пюре. Відразу ж додати масло, що залишилося в гарячу масу. Дати добре закипіти і знімати з вогню.
7. Суп подавати ще зовсім гарячим. Розлити його по тарілках, заправити щедро сметаною. Можна посипати зверху рубаними грибами, дрібно порізаної шинкою і яловичиною з бульйону. Суп відмінно йде з вареними яйцями, фрикадельками, пиріжками. Смачного!
- щавель— 300 грам
- шпинат— 300 грам
- яловичина— 800-1000 грам
- гриби— 2-3 штук(сушені, підійдуть і свіжі шампіньйони)
- шинка— 200 грам
- зелень— 1 Склянка(рубана )
- кріп— 0,33 склянки(рубаний)
- мука— 1 Ст. ложка
- масло вершкове або рослинне— 1 Ст. ложка
- цибуля ріпчаста— 1 штука(середній)
- крем— 1-2 склянок
- сода— 1/4 чайних ложки
- коріння, спеції— 1 За смаком(ваші улюблені)
2. Отриманий бульйон процідити через дрібне сито.
3. Щавель і шпинат перебрати, промити, дати стекти воді. Дрібно посікти обидва компонента, але не змішувати їх.
4. Цибулю дрібно порубати і обсмажити в ложка масла до золотистого кольору.
5. Щавель викласти в каструлю і закип'ятити у власному соку. Отриману масу перетерти в пюре. Туди ж влити киплячий бульйон. Додати борошно, обсмажену цибулю і добре перемішати.
6. Шпинат опустити в окріп, проварити до м'якості. Відкинути на сито і протерти в загальну каструлю до стану пюре. Відразу ж додати масло, що залишилося в гарячу масу. Дати добре закипіти і знімати з вогню.
7. Суп подавати ще зовсім гарячим. Розлити його по тарілках, заправити щедро сметаною. Можна посипати зверху рубаними грибами, дрібно порізаної шинкою і яловичиною з бульйону. Суп відмінно йде з вареними яйцями, фрикадельками, пиріжками. Смачного!
Подібні рецепти
Салат зі шпинату і щавлю
Якщо ви любите легкі весняні овочеві супи, які прекрасно насичують, але не ускладнюють травлення, то суп з щавлю і шпинату вам обов'язково сподобається. Простий в приготуванні, легкий і смачний. опис приготування: Суп з щавлю і шпинату в домашніх умовах завжди готується дуже швидко, а з'їдаєть...
Суп з консервованого щавлю
Смачний суп з щавлю, який взимку нагадає про весну і літо і допоможе нашому організму справлятися з авітамінозом. Приготувати такий суп простіше простого, він виходить ситним і смачним. опис приготування: У моїй родині дуже люблять щавель, тому на зиму я його завжди консервую. Взимку суп з щав...
Суп з консервованого щавлю з тушонкою
Якщо у вас, як і в мене, збереглася з минулого року заготівля зелені, пропоную познайомитися з цим простим рецептом супу з консервованого щавлю з тушонкою. Смачне і ситне вийде блюдо! опис приготування: Ділюся простим рецептом супу з консервованого щавлю з тушонкою. Виходить дуже цікавий варіа...
Суп з щавлю консервованого
Смачний і наваристий суп з консервованого щавлю зігріє, наситить і нагадає про літо в холодну зимову пору. Заради цього супу варто не полінуватися законсервувати трохи щавлю! опис приготування: Хороша господиня зварить суп зі щавлем в будь-який час року. Навесні і влітку — зі свіжого, а ось во...
Суп з солоного щавлю
солоний щавель — необхідна заготовка, адже з ним ви зможете зарядиться вітамінами в холодну пору, а вже про економію і говорити нема чого! Тому ось спосіб, як приготувати суп з солоного щавлю. опис приготування: По суті рецепт приготування супу з солоного щавлю нічим не відрізняється від тради...