Рецепт Суп-пюре зелений з щавлю і шпинату

Рецепт Суп-пюре зелений з щавлю і шпинату
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Це старовинний російський рецепт, який допоможе вам здивувати домашніх чудовим смаком, наситить вас вітамінами і мікроелементами, і при цьому не особливо сильно вдарить по кишені. Отже, приступаємо!

опис приготування:

1. яловичину промити, зварити на ній бульйон. Коли бульйон буден майже готовий, в нього додати шинку, гриби, коріння, спеції, зелень і кріп. Прокип'ятити не менше 5-7 хвилин.

2. Отриманий бульйон процідити через дрібне сито.

3. Щавель і шпинат перебрати, промити, дати стекти воді. Дрібно посікти обидва компонента, але не змішувати їх.

4. Цибулю дрібно порубати і обсмажити в ложка масла до золотистого кольору.

5. Щавель викласти в каструлю і закип'ятити у власному соку. Отриману масу перетерти в пюре. Туди ж влити киплячий бульйон. Додати борошно, обсмажену цибулю і добре перемішати.

6. Шпинат опустити в окріп, проварити до м'якості. Відкинути на сито і протерти в загальну каструлю до стану пюре. Відразу ж додати масло, що залишилося в гарячу масу. Дати добре закипіти і знімати з вогню.

7. Суп подавати ще зовсім гарячим. Розлити його по тарілках, заправити щедро сметаною. Можна посипати зверху рубаними грибами, дрібно порізаної шинкою і яловичиною з бульйону. Суп відмінно йде з вареними яйцями, фрикадельками, пиріжками. Смачного!


  • щавель— 300 грам
  • шпинат— 300 грам
  • яловичина— 800-1000 грам
  • гриби— 2-3 штук(сушені, підійдуть і свіжі шампіньйони)
  • шинка— 200 грам
  • зелень— 1 Склянка(рубана )
  • кріп— 0,33 склянки(рубаний)
  • мука— 1 Ст. ложка
  • масло вершкове або рослинне— 1 Ст. ложка
  • цибуля ріпчаста— 1 штука(середній)
  • крем— 1-2 склянок
  • сода— 1/4 чайних ложки
  • коріння, спеції— 1 За смаком(ваші улюблені)
1. яловичину промити, зварити на ній бульйон. Коли бульйон буден майже готовий, в нього додати шинку, гриби, коріння, спеції, зелень і кріп. Прокип'ятити не менше 5-7 хвилин.

2. Отриманий бульйон процідити через дрібне сито.

3. Щавель і шпинат перебрати, промити, дати стекти воді. Дрібно посікти обидва компонента, але не змішувати їх.

4. Цибулю дрібно порубати і обсмажити в ложка масла до золотистого кольору.

5. Щавель викласти в каструлю і закип'ятити у власному соку. Отриману масу перетерти в пюре. Туди ж влити киплячий бульйон. Додати борошно, обсмажену цибулю і добре перемішати.

6. Шпинат опустити в окріп, проварити до м'якості. Відкинути на сито і протерти в загальну каструлю до стану пюре. Відразу ж додати масло, що залишилося в гарячу масу. Дати добре закипіти і знімати з вогню.

7. Суп подавати ще зовсім гарячим. Розлити його по тарілках, заправити щедро сметаною. Можна посипати зверху рубаними грибами, дрібно порізаної шинкою і яловичиною з бульйону. Суп відмінно йде з вареними яйцями, фрикадельками, пиріжками. Смачного!


Подібні рецепти

Суп з щавлю і шпинату

Салат зі шпинату і щавлю

Якщо ви любите легкі весняні овочеві супи, які прекрасно насичують, але не ускладнюють травлення, то суп з щавлю і шпинату вам обов'язково сподобається. Простий в приготуванні, легкий і смачний. опис приготування: Суп з щавлю і шпинату в домашніх умовах завжди готується дуже швидко, а з'їдаєть...

Суп з консервованого щавлю

Суп з консервованого щавлю

Смачний суп з щавлю, який взимку нагадає про весну і літо і допоможе нашому організму справлятися з авітамінозом. Приготувати такий суп простіше простого, він виходить ситним і смачним. опис приготування: У моїй родині дуже люблять щавель, тому на зиму я його завжди консервую. Взимку суп з щав...

Суп з консервованого щавлю з тушонкою

Суп з консервованого щавлю з тушонкою

Якщо у вас, як і в мене, збереглася з минулого року заготівля зелені, пропоную познайомитися з цим простим рецептом супу з консервованого щавлю з тушонкою. Смачне і ситне вийде блюдо! опис приготування: Ділюся простим рецептом супу з консервованого щавлю з тушонкою. Виходить дуже цікавий варіа...

Суп з щавлю консервованого

Суп з щавлю консервованого

Смачний і наваристий суп з консервованого щавлю зігріє, наситить і нагадає про літо в холодну зимову пору. Заради цього супу варто не полінуватися законсервувати трохи щавлю! опис приготування: Хороша господиня зварить суп зі щавлем в будь-який час року. Навесні і влітку — зі свіжого, а ось во...

Суп з солоного щавлю

Суп з солоного щавлю

солоний щавель — необхідна заготовка, адже з ним ви зможете зарядиться вітамінами в холодну пору, а вже про економію і говорити нема чого! Тому ось спосіб, як приготувати суп з солоного щавлю. опис приготування: По суті рецепт приготування супу з солоного щавлю нічим не відрізняється від тради...