Рецепт Шоколадна бабка

Рецепт Шоколадна бабка
Кількість порцій: 8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецепт приготування шоколадної бабки на дріжджах з цукровим посипанням.

опис приготування:

Шоколадна бабка може бути приготовлена ​​заздалегідь (до кроку випікання в духовці) і заморожена на термін до 1 місяці. Перед приготуванням дати їй нагрітися протягом 5 годин до кімнатної температури.

  • сухих дріжджів— 14 грам
  • яйця— 3 штуки
  • яєчних жовтки— 2 штуки
  • солі— 1 Чайна ложка
  • шоколаду— 1 кілограм(напівсолодкого )
  • меленої кориці— 2 1/2  Ст. ложки
  • густих вершків— 1 Ст. ложка
  • вершкового масла— 12 Ст. ложок
шоколадна бабка - фото крок 1 1. Вершкове масло нарізати на шматки. Дрібно нарізати шоколад. Влити тепле молоко в миску. засипати дріжджі, дрібку цукру і дати постояти близько 5 хвилин.
У мисці збити 3/4 склянки цукру, 2 яйця і яєчні жовтки. Додати яєчну суміш в дріжджову суміш і збити. У миску електричному міксері з'єднати борошно і сіль. Додати яєчну суміш і збити на низькій швидкості, близько 30 секунд. Додати 2 палички масла і перемішати з допомогою гака для тесту, поки не вийде тісто гладкої консистенції, близько 10 хвилин.
Викласти тісто на злегка посипаною борошном поверхні і замісити. Змастити маслом велику миску. Покласти тісто в миску, щільно закрити поліетиленовою плівкою або кришкою і поставити підніматися в тепле місце, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі, приблизно на 1 час.

шоколадна бабка - фото крок 2 2. Додати шоколад, залишився стакан цукру і корицю у велику миску, перемішати. Додати нарізані 1 1/2 палички вершкового масла і акуратно перемішати. Залишити в сторону. Змастити маслом форму для випічки і вистелити пергаментним папером. Збити яйце, 1 столову ложку вершків і відставити убік. Щоб приготувати посипання, в мисці змішати цукор, борошно і масло виделкою до консистенції крихт.

шоколадна бабка - фото крок 3 3. Викласти тісто на чисту поверхню. дати постояти 5 хвилин. розрізати на 3 рівні частини. Працюючи з одним шматком, інші 2 тримайте під поліетиленовою плівкою. На посипаною борошном поверхні розкачати один шматок тіста в коло діаметром 40 см і товщиною 3 мм. Змастити краю сумішшю яйця і вершків.

шоколадна бабка - фото крок 4 4. викласти 1/3 шоколадної начинки, рівномірно розподіляючи по всьому тесту і залишаючи межі по краях на 6 мм. Знову змастити краю, якщо необхідно.

шоколадна бабка - фото крок 5 5. Загорнути тісто рулетом і запечатати краю. Змастити весь рулет яєчної сумішшю. Таким же чином підготувати 2 інших рулету.

шоколадна бабка - фото крок 6 6. Кілька разів перекрутити рулет по діагоналі.

шоколадна бабка - фото крок 7 7. Нагріти духовку до 175 градусів. Посипати кожен рулет 1/3 посипання. Вільно накрити форму поліетиленовою плівкою і дати постояти в теплому місці від 20 до 30 хвилин.

шоколадна бабка - фото крок 8 8. Випікати бабки до золотистого кольору, близько 55 хвилин. Знизити температуру духовки до 160 градусів і випікати до золотистого кольору, від 15 до 20 хвилин. Вийняти з духовки і дати охолонути перед подачею.

Подібні рецепти

Глазур для паски шоколадна

Рагу (класичний рецепт)

Іноді хочеться відступити від традицій і приготувати що-небудь нове. Як вам ідея приготування глазурі для паски шоколадної? мені, наприклад, таке дуже до душі. У моїй родині шоколадне все люблять. опис приготування: Така шоколадна глазур підійде не тільки для пасок, але і для кексів і тортів. ...

Шоколадна «Кармеліта»

Шоколадна «Кармеліта»

Ви ласун і любите вівсянку і страви з неї? Тоді ви обов'язково повинні приготувати цей чудовий пиріг-печиво. У класичному рецепті використовується звичайна карамель, а ми зробимо смачніше! опис приготування: Цей смачний вівсяний пиріг з карамельної начинкою і горішками сподобається всім ласуна...

Шоколадна «лава»

Шоколадна «лава»

Тістечко "; шоколадна лава" або "; шоколадний фондан" — дуже популярний десерт у всьому світі, а його назва, з французького, перекладається як тане серце. приголомшливе ласощі! Спробуйте! опис приготування: Цей вишуканий десерт готується дуже швидко і просто. Дотримуйтесь покроковим рекомендац...

Шоколадна лазіння

Шоколадна лазіння

Що таке лазіння ми все знаємо. Її головна фішка — це повторювані шари. Ситне гаряче блюдо має кілька варіацій, але з такою, як тут ви не стикалися. Адже в цей раз вона буде десертом! опис приготування: У цей блюді ми візьмемо за основу лише спосіб накладення шарів один на одного, а все інше бу...

Шоколадна сирна паска

Шоколадна сирна паска

Традиційний великодній десерт з новим смаком — шоколадний. Обов'язково приготуйте на святковий великодній стіл такий смачний десерт, всі гості і домочадці будуть задоволені. особливо дітки! опис приготування: Традиційно паску роблять із сиру з цукатам, горіхами і родзинками. А чому б не додати...