Рецепт Шоколадна бабка
Рецепт приготування шоколадної бабки на дріжджах з цукровим посипанням.
опис приготування:
Шоколадна бабка може бути приготовлена заздалегідь (до кроку випікання в духовці) і заморожена на термін до 1 місяці. Перед приготуванням дати їй нагрітися протягом 5 годин до кімнатної температури.
- сухих дріжджів— 14 грам
- яйця— 3 штуки
- яєчних жовтки— 2 штуки
- солі— 1 Чайна ложка
- шоколаду— 1 кілограм(напівсолодкого )
- меленої кориці— 2 1/2 Ст. ложки
- густих вершків— 1 Ст. ложка
- вершкового масла— 12 Ст. ложок
У мисці збити 3/4 склянки цукру, 2 яйця і яєчні жовтки. Додати яєчну суміш в дріжджову суміш і збити. У миску електричному міксері з'єднати борошно і сіль. Додати яєчну суміш і збити на низькій швидкості, близько 30 секунд. Додати 2 палички масла і перемішати з допомогою гака для тесту, поки не вийде тісто гладкої консистенції, близько 10 хвилин.
Викласти тісто на злегка посипаною борошном поверхні і замісити. Змастити маслом велику миску. Покласти тісто в миску, щільно закрити поліетиленовою плівкою або кришкою і поставити підніматися в тепле місце, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі, приблизно на 1 час.
2. Додати шоколад, залишився стакан цукру і корицю у велику миску, перемішати. Додати нарізані 1 1/2 палички вершкового масла і акуратно перемішати. Залишити в сторону. Змастити маслом форму для випічки і вистелити пергаментним папером. Збити яйце, 1 столову ложку вершків і відставити убік. Щоб приготувати посипання, в мисці змішати цукор, борошно і масло виделкою до консистенції крихт.
3. Викласти тісто на чисту поверхню. дати постояти 5 хвилин. розрізати на 3 рівні частини. Працюючи з одним шматком, інші 2 тримайте під поліетиленовою плівкою. На посипаною борошном поверхні розкачати один шматок тіста в коло діаметром 40 см і товщиною 3 мм. Змастити краю сумішшю яйця і вершків.
4. викласти 1/3 шоколадної начинки, рівномірно розподіляючи по всьому тесту і залишаючи межі по краях на 6 мм. Знову змастити краю, якщо необхідно.
5. Загорнути тісто рулетом і запечатати краю. Змастити весь рулет яєчної сумішшю. Таким же чином підготувати 2 інших рулету.
6. Кілька разів перекрутити рулет по діагоналі.
7. Нагріти духовку до 175 градусів. Посипати кожен рулет 1/3 посипання. Вільно накрити форму поліетиленовою плівкою і дати постояти в теплому місці від 20 до 30 хвилин.
8. Випікати бабки до золотистого кольору, близько 55 хвилин. Знизити температуру духовки до 160 градусів і випікати до золотистого кольору, від 15 до 20 хвилин. Вийняти з духовки і дати охолонути перед подачею.
Подібні рецепти
Рагу (класичний рецепт)
Іноді хочеться відступити від традицій і приготувати що-небудь нове. Як вам ідея приготування глазурі для паски шоколадної? мені, наприклад, таке дуже до душі. У моїй родині шоколадне все люблять. опис приготування: Така шоколадна глазур підійде не тільки для пасок, але і для кексів і тортів. ...
Шоколадна «Кармеліта»
Ви ласун і любите вівсянку і страви з неї? Тоді ви обов'язково повинні приготувати цей чудовий пиріг-печиво. У класичному рецепті використовується звичайна карамель, а ми зробимо смачніше! опис приготування: Цей смачний вівсяний пиріг з карамельної начинкою і горішками сподобається всім ласуна...
Шоколадна «лава»
Тістечко "; шоколадна лава" або "; шоколадний фондан" — дуже популярний десерт у всьому світі, а його назва, з французького, перекладається як тане серце. приголомшливе ласощі! Спробуйте! опис приготування: Цей вишуканий десерт готується дуже швидко і просто. Дотримуйтесь покроковим рекомендац...
Шоколадна лазіння
Що таке лазіння ми все знаємо. Її головна фішка — це повторювані шари. Ситне гаряче блюдо має кілька варіацій, але з такою, як тут ви не стикалися. Адже в цей раз вона буде десертом! опис приготування: У цей блюді ми візьмемо за основу лише спосіб накладення шарів один на одного, а все інше бу...
Шоколадна сирна паска
Традиційний великодній десерт з новим смаком — шоколадний. Обов'язково приготуйте на святковий великодній стіл такий смачний десерт, всі гості і домочадці будуть задоволені. особливо дітки! опис приготування: Традиційно паску роблять із сиру з цукатам, горіхами і родзинками. А чому б не додати...