Рецепт Шоколадна «Кармеліта»

Рецепт Шоколадна «Кармеліта»
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ви ласун і любите вівсянку і страви з неї? Тоді ви обов'язково повинні приготувати цей чудовий пиріг-печиво. У класичному рецепті використовується звичайна карамель, а ми зробимо смачніше!

опис приготування:

Цей смачний вівсяний пиріг з карамельної начинкою і горішками сподобається всім ласунам. Та й будь-якій господині не в тягар приготувати це солодке диво, адже рецепт дуже простий і готується пиріг досить швидко. правда, спробувати його можна буде лише через пару годинок, адже карамельна начинка повинна охолонути. Пиріг виходить калорійним, але навіть ті, хто стежить за фігурою, навряд чи відмовляться від шматочка цього дивовижного пирога.

  • Вівсяні пластівці— 2 склянки(швидкого приготування)
  • Борошно пшеничне— 2 склянки
  • Вершкове масло— 200 грам
  • цукор— 1.5 склянки(половина для тесту, половина для шоколадної карамелі)
  • горіхи— 100 грам
  • вершки 30%  — 150 мілілітрів
  • шоколад чорний— 150 грам
  • мед— 1 Ст. ложка
  • розпушувач— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1/2 чайних ложки
Шоколадна 1. Насипаємо в миску борошно, вівсяні пластівці, цукор (можна зменшити кількість цукру до 2/3 склянки), розпушувач і сіль.

Шоколадна 2. І змішуємо до однорідності. Розтоплюємо вершкове масло.

Шоколадна 3. Виливаємо масло в вівсяно-борошняну суміш і спочатку ложкою, а потім руками перемішуємо.

Шоколадна 4. І ось що у нас виходить: НЕ тісто, НЕ крихта

Шоколадна 5. Форму для випічки (у мене прямокутна 20 з 30 см) застилає пергаментом, змазаним вершковим маслом. викладаємо 2/3 крихти і утрамбовуємо рівним шаром. Відправимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10-15.

Шоколадна 6. Горіхи подрібнити качалкою. І зовсім не обов'язково подрібнювати їх до стану крихти, буде цікавіше, якщо шматочки горіхів будуть різного розміру.

Шоколадна 7. Приготуємо шоколадну карамель. В сотейник наливаем сливки, додаємо цукор, мед і шматочки шоколаду.

Шоколадна 8. помішуючи, доводимо до кипіння і розчинення цукру і шоколаду. Варимо на маленькому вогні ще хвилини 2-3, до загустіння.

Шоколадна 9. Дістаємо деко з основою пирога і заливаємо гарячою шоколадною карамеллю. розрівнюємо.

Шоколадна 10. посипаємо горіхами.

Шоколадна 11. І рівномірно розподіляємо тісто-крихту.

Шоколадна 12. Запікаємо ще хвилин 30-35, до золотистого верху. Потім пиріг повинен охолонути і постояти пару годин, щоб карамель в начинці загусла.

Шоколадна 13. Пригощайтеся

Подібні рецепти

Глазур для паски шоколадна

Гречка по-купецькому зі свининою в духовці

Іноді хочеться відступити від традицій і приготувати що-небудь нове. Як вам ідея приготування глазурі для паски шоколадної? мені, наприклад, таке дуже до душі. У моїй родині шоколадне все люблять. опис приготування: Така шоколадна глазур підійде не тільки для пасок, але і для кексів і тортів. ...

Шоколадна бабка

Шоколадна бабка

Рецепт приготування шоколадної бабки на дріжджах з цукровим посипанням. опис приготування: Шоколадна бабка може бути приготовлена ​​заздалегідь (до кроку випікання в духовці) і заморожена на термін до 1 місяці. Перед приготуванням дати їй нагрітися протягом 5 годин до кімнатної температури. ...

Шоколадна «лава»

Шоколадна «лава»

Тістечко "; шоколадна лава" або "; шоколадний фондан" — дуже популярний десерт у всьому світі, а його назва, з французького, перекладається як тане серце. приголомшливе ласощі! Спробуйте! опис приготування: Цей вишуканий десерт готується дуже швидко і просто. Дотримуйтесь покроковим рекомендац...

Шоколадна лазіння

Шоколадна лазіння

Що таке лазіння ми все знаємо. Її головна фішка — це повторювані шари. Ситне гаряче блюдо має кілька варіацій, але з такою, як тут ви не стикалися. Адже в цей раз вона буде десертом! опис приготування: У цей блюді ми візьмемо за основу лише спосіб накладення шарів один на одного, а все інше бу...

Шоколадна сирна паска

Шоколадна сирна паска

Традиційний великодній десерт з новим смаком — шоколадний. Обов'язково приготуйте на святковий великодній стіл такий смачний десерт, всі гості і домочадці будуть задоволені. особливо дітки! опис приготування: Традиційно паску роблять із сиру з цукатам, горіхами і родзинками. А чому б не додати...