Рецепт Гоголь-моголь на пасху

Рецепт Гоголь-моголь на пасху
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 30 хв.
Знаете ли вы что такое гоголь-моголь? Якщо в двох словах, то это смесь яичного белка и сахара. И сегодня мы будем готовить пасхальный гоголь-моголь, которым украшают пасхальные куличи.

опис приготування:

Долгое время я даже и не подозревала, что белая глазурь, которой покрыта вся пасхальная выпечка, это и есть тот самый знаменитый гоголь-моголь. взагалі, в первоначальном варианте в русской кухне это блюдо выглядело как взбитый яйцо с добавлением соли и батона, однако со временем оно претерпело значительные изменения и у него появилось множество вариаций, одна из которых и есть наш сегодняшний простой рецепт гоголя-моголя на пасху. Вот такой небольшой исторический экскурс, но вернемся к нашему рецепту. скажу відразу, что приготовить такую глазурь довольно легко, і я думаю, вы не раз уже ее делали, але просто не знали, як вона називається, но теперь вы полностью подготовлены, а я розповім вам, как приготовить гоголь-моголь на пасху.

  • яйце— 3 штуки(нам знадобиться тільки білок)
  • Цукор або цукрова пудра— 1 Склянка
  • Лимонний сік— 1 Ст. ложка
Гоголь-моголь на пасху - фото крок 1 Для начала мы отделаем желтки от белков и ставим белки в холодильник на несколько минут.

Гоголь-моголь на пасху - фото крок 2 Когда белки охладятся, всыпаем к ним стакан сахара.

Гоголь-моголь на пасху - фото крок 3 Хорошенько взбиваем до образования густой пены, затем добавляем сок лимона. продовжуємо збивати.

Гоголь-моголь на пасху - фото крок 4 Когда пена станет достаточно плотной, обмакиваем в ней макушку остывшего кулича и посыпаем посыпкой. Теперь остается подождать, пока гоголь-моголь подсохнет.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Булочки «кролики» на Пасху

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...