Рецепт Гирос з куркою
Рецепт приготування грецького гіроса з курячими грудками, червоною цибулею, болгарським перцем, огірком, помідором, сиром Фета і соусом дзадзікі.
опис приготування:
Гирос з куркою нагадує куряче фахітас - мариновану курку, загорнуту з овочами в коржик.
- оливкового масла— 2 Ст. ложки
- часнику— 3 зубчики(середніх)
- червоного винного оцту— 1 Ст. ложка
- цукру— 1 Чайна ложка
- сіль і чорний мелений перець— За смаком
- звичайного йогурту— 2 Ст. ложки
- курячі грудки— 3 штуки(близько 650 г)
- огірка— 1/2 штуки(соус)
- солі— 1/2 чайних ложки(соус)
- грецького йогурту— 200 грам(соус)
- свіжовичавленого лимонного соку— 1 Ст. ложка(соус)
- білого винного оцту— 1/2 Ст. ложки(соус)
- свіжого кропу— 1/2 Ст. ложки(по бажанню) соус)
- часнику— 1 зубчик(соус)
- свежемолотого чорного перцю— 1/4 чайних ложки(соус)
- червоної цибулини— 1/2 штуки(додатково)
- червоний болгарський перець— 1 штука(великий) додатково)
- огірка— 1/2 штуки(додатково)
- помідор— 1 штука(або 1 чашка помідорів чері) додатково)
- піти— 4-6 штук(20 см в діаметрі) додатково)
2. розігріти гриль. Змастити маслом грати. Ви також можете використовувати газовий гриль.
Зробити соус дзадзікі. натерти огірок, викласти в миску і додати сіль. відкласти на 15 хвилин, потім процідити і видалити рідину. Викласти огірок на чистий кухонний рушник і віджати. Змішати огцрец з йогуртом, соком лимона, винним оцтом, подрібненим кропом, пропущеним через прес часником і чорним перцем. Дрібно нарізати червоний лук, болгарський перець і огірок. нарізати помідори, розкришити сир Фета. Якщо ви використовуєте помідори черрі, розріжте їх навпіл. Додати 2 столові ложки зарезервованого маринаду в миску разом з нарізаною цибулею. Дати трохи постояти. Додати всі овочі і сир Фета в миску з цибулею.
3. Вийняти курку з маринаду і обсмажити на грилі, поки вона добре не підрум'яниться, 4-5 хвилин. Потім перевернути щипцями і продовжувати смажити з іншого боку 4-5 хвилин. Викласти курку в тарілку. Обсмажити піту на грилі, поки вона не нагріється і злегка не підрум'яниться, близько 20 секунд з кожної сторони. Чи не смажте пиита занадто довго, інакше вона стане ламанням. Готову піту загорнути в кухонний рушник або великий аркуш фольги. Нарізати курку смужками товщиною 6 мм і перемішати з залишилася 1 столовою ложкою зарезервованого маринаду. Викласти курку з овочами на велике блюдо і подавати з теплою питою.
Подібні рецепти
Щука на грилі
Рецепт приготування гіроса з яловичиною, помідором, сиром Фета, маслинами і соусом дзадзікі з грецького йогурту, лука, винного оцту і кропу. опис приготування: У Греції Гірос називається пита, начинена м'ясом, приготованим на вертикальному рожні. Гирос з вершковим огірковим соусом подарує вам ...
Гирос з картоплею і сиром Фета
Рецепт приготування гіроса з грецьким йогуртом, огірками, часником, картоплею, сиром Фета, цибулею, салатом і помідорами. опис приготування: Гирос - блюдо грецької кухні, російським аналогом якого є шаурма або шаверма. середній огірок— 1 штука часнику— 9 зубчиків(8 цілих, 1 подрібнений) олив...
Греческий гирос
В разных странах есть свои национальные блюда, а также уличная еда. В Америке это гамбургеры и пончики, в Мексике – такос. розповім, как приготовить греческий гирос, что так популярен в Греции. опис приготування: Гирос – это смесь специй, которые придают мясу особый привкус. Вариант приготовле...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...