Рецепт Греческий гирос
В разных странах есть свои национальные блюда, а также уличная еда. В Америке это гамбургеры и пончики, в Мексике – такос. розповім, как приготовить греческий гирос, что так популярен в Греции.
опис приготування:
Гирос – это смесь специй, которые придают мясу особый привкус. Вариант приготовления этого блюда немного проще, ніж в оригіналі. Для мяса нужен специальный вертел, як для шаурми, но за неимением такого я просто обжариваю его на сковороде. Подаю блюдо в лепешке с овощами.
- Свинина— 1 кілограм
- Оливкова олія— За смаком
- орегано— 2 Ст. ложки
- паприка— 1 Чайна ложка
- Koriandr— 1 Чайна ложка
- петрушка— 1 Чайна ложка
- часник— 1 Чайна ложка
- обкладинка— 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець— 1/2 чайних ложки
- чебрець— 1/2 чайних ложки
- кефір— 3 склянки(2 склянки для тіста, 1 для соусу)
- сіль— За смаком
- сода— 1 Чайна ложка
- борошно— 600-700 грам
- крем— 1 Склянка
- йогурт— 1 Склянка
- часник— 2-3 зубчиків
- помідор— 4 штуки
- огірок— 4 штуки
2. Для теста в миске смешиваю 2 стакана кефира с солью и содой, муку заранее просеиваю и порционно добавляю в кефир, замішую м'яке і еластичне тісто, накриваю його рушником і залишаю на 40-60 хвилин.
3. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю рослинне масло і розігріваю, обжариваю мясо на большом огне небольшими порциями, затем все складываю в миску и накрываю крышкой, чтобы оно оставалось горячим.
4. Из теста формирую небольшие кружочки, затем раскатываю их в круг и обжариваю на сковороде, получаются лепешки.
5. для соусу: в миску кладу 1 стакан сметани, 1 стакан йогурта и столько же кефира, додаю часник, пропущений через прес, і сіль, перемішую. Помідоры и огурцы мою и нарезаю тонко. На каждую лепешку выкладываю соус, затем овощи и мясо, сверху ставлю большую каплю соуса.
6. Заворачиваю лепешку, как кулечек для семечек, и добавляю еще немного соуса. Смачного!
Подібні рецепти
Пиріг з консервованих персиків
Перед вами простой рецепт греческого пирога с тыквой, і я вам з радістю розповім, как его надо готовить. У меня тесто было готовое, да и тыквенное пюре я купила, так что управилась за полчаса! опис приготування: Перед вами простой рецепт греческого пирога с тыквой. Это очень нежная и вкусная в...
Гирос з яловичиною та овочевим соусом
Рецепт приготування гіроса з яловичиною, помідором, сиром Фета, маслинами і соусом дзадзікі з грецького йогурту, лука, винного оцту і кропу. опис приготування: У Греції Гірос називається пита, начинена м'ясом, приготованим на вертикальному рожні. Гирос з вершковим огірковим соусом подарує вам ...
Гирос з картоплею і сиром Фета
Рецепт приготування гіроса з грецьким йогуртом, огірками, часником, картоплею, сиром Фета, цибулею, салатом і помідорами. опис приготування: Гирос - блюдо грецької кухні, російським аналогом якого є шаурма або шаверма. середній огірок— 1 штука часнику— 9 зубчиків(8 цілих, 1 подрібнений) олив...
Гирос з куркою
Рецепт приготування грецького гіроса з курячими грудками, червоною цибулею, болгарським перцем, огірком, помідором, сиром Фета і соусом дзадзікі. опис приготування: Гирос з куркою нагадує куряче фахітас - мариновану курку, загорнуту з овочами в коржик. оливкового масла— 2 Ст. ложки часнику— ...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...