Рецепт Гирос з картоплею і сиром Фета
Рецепт приготування гіроса з грецьким йогуртом, огірками, часником, картоплею, сиром Фета, цибулею, салатом і помідорами.
опис приготування:
Гирос - блюдо грецької кухні, російським аналогом якого є шаурма або шаверма.
- середній огірок— 1 штука
- часнику— 9 зубчиків(8 цілих, 1 подрібнений)
- оливкового масла— 2 Ст. ложки(плюс 2 чайні ложки )
- свіжого лимонного соку— 2 чайних ложки
- сіль і чорний мелений перець— За смаком
- маленького червоного картоплі— 330 грам
- сиру Фета— 1 Склянка
- середнього червоної цибулі— 1/4 штуки
- лаваш— 4 штуки
- салат Romеn— 2 склянки
- помідорів— 1 Склянка
2. змішати йогурт, нарізаний огірок, подрібнений часник, 2 чайні ложки оливкової олії, лимонний сік, сіль і перець в мисці. Відкласти в сторону.
3. Викласти картоплю в каструлю і залити водою. Накрити кришкою і довести до кипіння на сильному вогні. Зменшити вогонь і варити на повільному вогні до готовності, від 15 до 20 хвилин.
Між іншим, розмістити залишилися 8 зубчиків часнику і залишилися 2 столові ложки масла в маленькій сковороді. Готувати часник на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
4. злити картоплю, відклавши в сторону 1/4 склянки картопляного води. Повернути картоплю в каструлю. Додати часник з маслом, сир Фета і подрібнену цибулю.
5. Розім'яти виделкою до консистенції пюре. Накрити кришкою і тримати теплим.
6. Обернути піту у фольгу і розігріти в духовці близько 10 хвилин.
7. Викласти на кожну піту 2 столові ложки огіркової суміші. Розділити половину салату і нарізаних помідорів між 4-ма пітамі. викласти зверху 1/4 картопляної суміші. Розділити залишилася огіркову суміш, салат і помідори між пітамі, згорнути і подавати.
Подібні рецепти
Запечена паста з сиром Фета і креветками
Рецепт приготування гіроса з яловичиною, помідором, сиром Фета, маслинами і соусом дзадзікі з грецького йогурту, лука, винного оцту і кропу. опис приготування: У Греції Гірос називається пита, начинена м'ясом, приготованим на вертикальному рожні. Гирос з вершковим огірковим соусом подарує вам ...
Гирос з куркою
Рецепт приготування грецького гіроса з курячими грудками, червоною цибулею, болгарським перцем, огірком, помідором, сиром Фета і соусом дзадзікі. опис приготування: Гирос з куркою нагадує куряче фахітас - мариновану курку, загорнуту з овочами в коржик. оливкового масла— 2 Ст. ложки часнику— ...
Греческий гирос
В разных странах есть свои национальные блюда, а также уличная еда. В Америке это гамбургеры и пончики, в Мексике – такос. розповім, как приготовить греческий гирос, что так популярен в Греции. опис приготування: Гирос – это смесь специй, которые придают мясу особый привкус. Вариант приготовле...
Яловичий стейк з блакитним сиром і картоплею
Рецепт приготування стейка з яловичини на грилі з блакитним сиром, картоплею, часником і розмарином. опис приготування: Розігріти гриль до високої температури. перемішати часник, розмарин, Вустерширський соус і масло в мисці, приправить перцем. Викласти стейк в блюдо, нарізати, якщо це необхід...
Яловичина з картоплею, сиром і кінзою
Рецепт яловичина з картоплею і сиром — приготування святкової вечері з смажених яловичих стейків Рибай запечених з картоплею в хрусткою сирній скоринці. опис приготування: Розігріти духовку до 190 градусів. змішати масло, 1 столову ложку кінзи і 1/2 чайної ложки часнику в невеликій мисці. Накр...