Рецепт Галантин
У російських книгах часто зустрічається таке зрозумілий «кура безкостая» і «кура кові». Сьогодні ми називаємо таку курку фаршированої або, під впливом французької кухні, галантином.
опис приготування:
Готуємо курку для фарширування.
Для цього знімаємо з курки шкіру разом з крилами і ніжками.
З каркаса птиці знімаємо філе і злегка його відбиваємо.
Каркас птиці розрубуємо, заливаємо холодною водою і варимо бульйон.
Для фаршу м'якоть птиці і свинину подрібнюємо 2 рази через м'ясорубку, додаємо яєчні білки і збиваємо, поступово вливаючи молоко.
Якщо маса добре збита, то її шматочок, опущений в гарячу воду, спливе на поверхню.
Після цього додаємо сіль, перець, тертий мускатний горіх, сало шпик, нарізане дрібними кубиками (можна готувати і без нього), очищені від шкаралупи фісташки. все перемішуємо.
На шкіру укладаємо шар фаршу, потім відбите куряче філе, потім знову фарш і знову філе.
Краї шкіри сполучаємо і зшиваємо нитками, розправляємо крильця і ніжки, надаючи птахові вид цілої.
Шкіру можна натягувати, інакше під час варіння розмір фаршу збільшиться і, вона порветься.
Тепер загортаємо птицю в марлю і заливаємо охолодженим бульйоном. Доводимо до кипіння, потім варимо на маленькому вогні 1-1,5 годину.
На початку варіння додаємо в воду сіль, цибулину, морквину.
У готового галантіна при проколюванні повинен виділяти прозорий сік.
Коли галантин готовий, звільняємо його від марлі і кладемо під легкий прес, наприклад, кришку від каструлі, щоб зайва рідина скла.
Охолоджуємо в холодильнику.
При подачі прикрашаємо свіжими або маринованими овочами, зеленню. Окремо подаємо майонезний соус.
Смачного!
- курка ціла— 1 кілограм
- м'ясо свиняче— 200 грам
- сало шпик— 70 грам
- яйце— 1 штука
- fistashki— 120 грам
- молоко— 300 грам
- мускатний горіх— — За смаком
- перець мелений— — За смаком
- сіль— — За смаком
Для цього знімаємо з курки шкіру разом з крилами і ніжками.
З каркаса птиці знімаємо філе і злегка його відбиваємо.
Каркас птиці розрубуємо, заливаємо холодною водою і варимо бульйон.
Для фаршу м'якоть птиці і свинину подрібнюємо 2 рази через м'ясорубку, додаємо яєчні білки і збиваємо, поступово вливаючи молоко.
Якщо маса добре збита, то її шматочок, опущений в гарячу воду, спливе на поверхню.
Після цього додаємо сіль, перець, тертий мускатний горіх, сало шпик, нарізане дрібними кубиками (можна готувати і без нього), очищені від шкаралупи фісташки. все перемішуємо.
На шкіру укладаємо шар фаршу, потім відбите куряче філе, потім знову фарш і знову філе.
Краї шкіри сполучаємо і зшиваємо нитками, розправляємо крильця і ніжки, надаючи птахові вид цілої.
Шкіру можна натягувати, інакше під час варіння розмір фаршу збільшиться і, вона порветься.
Тепер загортаємо птицю в марлю і заливаємо охолодженим бульйоном. Доводимо до кипіння, потім варимо на маленькому вогні 1-1,5 годину.
На початку варіння додаємо в воду сіль, цибулину, морквину.
У готового галантіна при проколюванні повинен виділяти прозорий сік.
Коли галантин готовий, звільняємо його від марлі і кладемо під легкий прес, наприклад, кришку від каструлі, щоб зайва рідина скла.
Охолоджуємо в холодильнику.
При подачі прикрашаємо свіжими або маринованими овочами, зеленню. Окремо подаємо майонезний соус.
Смачного!
Подібні рецепти
Маринована яловичина з овочами і зеленню
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...