Рецепт Фахитас з яловичиною
Фахитас з яловичиною — блюдо мексиканської кухні, в іншому випадку говорити, приготоване на грилі м'ясо, загорнуте в кукурудзяну коржик або тортилью. У приготуванні фахитас використовуються м'ясо, овочі та алкоголь.
опис приготування:
Фахитас з яловичиною готується зі свіжими сезонними овочами, сиром і, звичайно, відмінною яловичиною. Овочі можна вибрати на свій смак і по сезону. Яловичина можна маринувати тільки в лаймі, але полстаканчіка текіли творить чудеса! Болгарський і гіркий перець, помідори, koriandr (можна на петрушку замінити), цибуля — все це легкодоступною. Бути може, складніше буде знайти хороший стиглий авокадо, але фахитас без авокадо не особливо постраждає. А текілу можна замінити на вино або херес.
- Говяжа вирізка— 650 грам
- Лайми— 6-7 штук
- гіркий перець (халапеньйо / тайський чилі) — 2-3 штук(За смаком)
- Koriandr (пучок) — 1 штука
- Оливкова олія— 1/4 склянки
- часник— 3-4 зубчиків
- Бела вино / херес / текіла— 1/2 склянки
- цибулини— 2 штуки
- Болгарський перець— 2-3 штук
- авокадо— 1-2 штук(Можна не додавати.)
- жовтий сир— 100-150 грам
- тортилії— 3-5 штук(Коржі з кукурудзяного або пшеничного борошна)
2. Промийте і дрібно наріжте гіркий перчик. Часник очистіть і подрібніть. З лаймов потрібно вичавити сік. Коріандр промийте і подрібніть.
3. У мисочці змішайте подрібнений часник, гіркий перець, koriandr і сік лайма. У маринад додайте трохи алкоголю — білого сухого вина, хересу або текіли. Це ж Мексика!
4. М'ясо покладіть в блюдо з високими краями. Залийте маринадом і поставте на пару годин в холодильник. Краще б, звичайно, залишити м'ясо в холодильнику на всю ніч.
5. Приблизно за півгодини до закінчення маринування м'яса візьміться за овочі. Їх потрібно промити і нарізати. Ріжте такими шматочками або часточками, які потім зручно буде їсти в тортілья. Отже, ріжемо помідори. Багато подруги плодоніжки залишаються, але я завжди вирізаю її.
6. Очистіть і наріжте смужками болгарський перець, цибуля — кільцями, вапно — часточками, авокадо (якщо використовуєте) — невеликими шматочками. Подрібніть трохи свіжого коріандру, на тертці натріть жовтий сир.
7. Перед тим, як ваші вугілля вже ось-ось будуть готові для смаження яловичої вирізки, поставте на решітку сковороду з декількома ложками оливкової олії. Киньте в неї нарізану цибулю, обсмажте до м'якості протягом 2-3 хвилин, потім вкладете болгарський перець, він теж повинен стати м'яким. В самому кінці на кілька хвилин вкладіть до перці і цибулі помідори. перемішайте, потримайте на спеку 2-3 хвилинки і прибирайте в сторону.
8. Випікайте вирізку на грилі до бажаного стану. Мені подобається м'ясо з соком або кров'ю, тому я смажу яловичину не більше 10 хвилин.
9. У процесі смаження поливайте яловичину маринадом.
10. Приготуйте "; бар" для "; масового виробництва" фахитас. Викладіть все овочі і м'ясо на стіл, підготуйте тортильи.
11. Яловичину поріжте на шматочки.
12. На тортилью покладіть кілька шматочків яловичини, болгарський перець, авокадо, помідори, цибуля, koriandr, сир, збризніть начинку лайма і загорніть тортилью.
13. Фахитас з яловичиною — це бомба смаків. Насолоджуйтесь! Смачного!
Подібні рецепти
Суп «Xarco» з яловичиною (оригінальний рецепт)
Рецепт приготування мексиканського страви з загорнутої в м'яку пшеничне коржик начинки, що складається з філе яловичини, куряче філе, лука і болгарського перцю. опис приготування: Ситні фахитас з двома видами м'яса стануть відмінною річної закускою на пікніку. Фахитас добре подавати зі сметано...
Фахитас з креветками
Фахитас - мексиканське блюдо, основною складовою якого є коржик тортільяс. опис приготування: Нарізати кубиками перець (бажано використовувати і жовтий, і червоний, і зелений). Дрібно нарізати цибулю. Відварити креветки і потім обсмажити в глибокій сковороді разом з нарізаною цибулею і болгарс...
Фахитас з куркою і перцем
Фахитас з куркою і перцем східне гостре блюдо, яке я спробувала відтворити вдома. вийшло непогано, до речі можна і не робити його гострим. Теж непогано виходить, потрібно тільки постаратися. опис приготування: Фахитас з куркою і перцем дуже оригінальна, смачна закуска. Робити її можна на кукур...
Фахитас з куркою
Смачна страва техасько-мексиканської кухні. опис приготування: Блюдо техасько-мексиканської кухні, зазвичай біфштекс на грилі, зазвичай подається зі смаженою цибулею, солодким перцем і кукурудзяними коржами (бувають також фахитас з курятини, креветок і т. д.) Популярними приправами є салат-лат...
Гречка по-купецькому з яловичиною
Дуже ситне і смачне блюдо. упевнений, навіть ті хто не любить гречку - спокусяться і обов'язково спробують. Адже встояти перед цим ароматом просто неможливо. пробуйте! опис приготування: Готуємо смачну і ароматну гречку по-купецькому з яловичиною в мультиварці. Для цього поріжте цибулю, м'ясо ...