Рецепт Фахитас з яловичиною

Рецепт Фахитас з яловичиною
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 55 хв.
Фахитас з яловичиною — блюдо мексиканської кухні, в іншому випадку говорити, приготоване на грилі м'ясо, загорнуте в кукурудзяну коржик або тортилью. У приготуванні фахитас використовуються м'ясо, овочі та алкоголь.


опис приготування:

Фахитас з яловичиною готується зі свіжими сезонними овочами, сиром і, звичайно, відмінною яловичиною. Овочі можна вибрати на свій смак і по сезону. Яловичина можна маринувати тільки в лаймі, але полстаканчіка текіли творить чудеса! Болгарський і гіркий перець, помідори, koriandr (можна на петрушку замінити), цибуля — все це легкодоступною. Бути може, складніше буде знайти хороший стиглий авокадо, але фахитас без авокадо не особливо постраждає. А текілу можна замінити на вино або херес.

  • Говяжа вирізка— 650 грам
  • Лайми— 6-7 штук
  • гіркий перець (халапеньйо / тайський чилі)  — 2-3 штук(За смаком)
  • Koriandr (пучок)  — 1 штука
  • Оливкова олія— 1/4 склянки
  • часник— 3-4 зубчиків
  • Бела вино / херес / текіла— 1/2 склянки
  • цибулини— 2 штуки
  • Болгарський перець— 2-3 штук
  • авокадо— 1-2 штук(Можна не додавати.)
  • жовтий сир— 100-150 грам
  • тортилії— 3-5 штук(Коржі з кукурудзяного або пшеничного борошна)
Фахитас з яловичиною - фото крок 1 1. Яловичу вирізку промийте і зробіть надрізи на 3/4 глибини, товщина між надрізами повинна бути приблизно в палець.

Фахитас з яловичиною - фото крок 2 2. Промийте і дрібно наріжте гіркий перчик. Часник очистіть і подрібніть. З лаймов потрібно вичавити сік. Коріандр промийте і подрібніть.

Фахитас з яловичиною - фото крок 3 3. У мисочці змішайте подрібнений часник, гіркий перець, koriandr і сік лайма. У маринад додайте трохи алкоголю — білого сухого вина, хересу або текіли. Це ж Мексика!

Фахитас з яловичиною - фото крок 4 4. М'ясо покладіть в блюдо з високими краями. Залийте маринадом і поставте на пару годин в холодильник. Краще б, звичайно, залишити м'ясо в холодильнику на всю ніч.

Фахитас з яловичиною - фото крок 5 5. Приблизно за півгодини до закінчення маринування м'яса візьміться за овочі. Їх потрібно промити і нарізати. Ріжте такими шматочками або часточками, які потім зручно буде їсти в тортілья. Отже, ріжемо помідори. Багато подруги плодоніжки залишаються, але я завжди вирізаю її.

Фахитас з яловичиною - фото крок 6 6. Очистіть і наріжте смужками болгарський перець, цибуля — кільцями, вапно — часточками, авокадо (якщо використовуєте) — невеликими шматочками. Подрібніть трохи свіжого коріандру, на тертці натріть жовтий сир.

Фахитас з яловичиною - фото крок 7 7. Перед тим, як ваші вугілля вже ось-ось будуть готові для смаження яловичої вирізки, поставте на решітку сковороду з декількома ложками оливкової олії. Киньте в неї нарізану цибулю, обсмажте до м'якості протягом 2-3 хвилин, потім вкладете болгарський перець, він теж повинен стати м'яким. В самому кінці на кілька хвилин вкладіть до перці і цибулі помідори. перемішайте, потримайте на спеку 2-3 хвилинки і прибирайте в сторону.

Фахитас з яловичиною - фото крок 8 8. Випікайте вирізку на грилі до бажаного стану. Мені подобається м'ясо з соком або кров'ю, тому я смажу яловичину не більше 10 хвилин.

Фахитас з яловичиною - фото крок 9 9. У процесі смаження поливайте яловичину маринадом.

Фахитас з яловичиною - фото крок 10 10. Приготуйте "; бар" для "; масового виробництва" фахитас. Викладіть все овочі і м'ясо на стіл, підготуйте тортильи.

Фахитас з яловичиною - фото крок 11 11. Яловичину поріжте на шматочки.

Фахитас з яловичиною - фото крок 12 12. На тортилью покладіть кілька шматочків яловичини, болгарський перець, авокадо, помідори, цибуля, koriandr, сир, збризніть начинку лайма і загорніть тортилью.

Фахитас з яловичиною - фото крок 13 13. Фахитас з яловичиною — це бомба смаків. Насолоджуйтесь! Смачного!

Подібні рецепти

Фахитас з куркою і яловичиною

Суп «Xarco» з яловичиною (оригінальний рецепт)

Рецепт приготування мексиканського страви з загорнутої в м'яку пшеничне коржик начинки, що складається з філе яловичини, куряче філе, лука і болгарського перцю. опис приготування: Ситні фахитас з двома видами м'яса стануть відмінною річної закускою на пікніку. Фахитас добре подавати зі сметано...

Фахитас з креветками

Фахитас з креветками

Фахитас - мексиканське блюдо, основною складовою якого є коржик тортільяс. опис приготування: Нарізати кубиками перець (бажано використовувати і жовтий, і червоний, і зелений). Дрібно нарізати цибулю. Відварити креветки і потім обсмажити в глибокій сковороді разом з нарізаною цибулею і болгарс...

Фахитас з куркою і перцем

Фахитас з куркою і перцем

Фахитас з куркою і перцем східне гостре блюдо, яке я спробувала відтворити вдома. вийшло непогано, до речі можна і не робити його гострим. Теж непогано виходить, потрібно тільки постаратися. опис приготування: Фахитас з куркою і перцем дуже оригінальна, смачна закуска. Робити її можна на кукур...

Фахитас з куркою

Фахитас з куркою

Смачна страва техасько-мексиканської кухні. опис приготування: Блюдо техасько-мексиканської кухні, зазвичай біфштекс на грилі, зазвичай подається зі смаженою цибулею, солодким перцем і кукурудзяними коржами (бувають також фахитас з курятини, креветок і т. д.) Популярними приправами є салат-лат...

Гречка по-купецькому з яловичиною

Гречка по-купецькому з яловичиною

Дуже ситне і смачне блюдо. упевнений, навіть ті хто не любить гречку - спокусяться і обов'язково спробують. Адже встояти перед цим ароматом просто неможливо. пробуйте! опис приготування: Готуємо смачну і ароматну гречку по-купецькому з яловичиною в мультиварці. Для цього поріжте цибулю, м'ясо ...