Рецепт Şurpa

Рецепт Şurpa
Кількість порцій: 8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Рецепт приготування східного супу Шурпа з баранини, лука, болгарським перцем, морква, картоплі і зелені.

опис приготування:

Şurpa — популярний східний суп. Для страви характерна підвищена жирність і великий вміст зелені і спецій. Овочі для шурпи нарізаються крупно. Найчастіше страву готують з баранини бо бульйон зварений з справжньою курдючної баранини в поєднанні з такими травами як кінза і кріп, дає неймовірний аромат. Так само зустрічається рецепт супу Шурпа з риби і птиці. Як трав для шурпи зазвичай використовують кріп, петрушку, Kinzu. Узбецький варіант страви рясно приправляється базиліком і зирой.

  • баранячої шийки— 1 кілограм
  • ріпчастої цибулі— 100 грам
  • червоний болгарський перець— 1 штука
  • томатної пасти— 40 грам
  • чорного перцю— 1/4 чайних ложки
  • солі— 1 Чайна ложка
  • петрушки— 10 грам
  • морква— 260 грам
  • картоплі— 200 грам
  • вершкового масла— 60 грам
  • часнику— 4 зубчики
  • меленого чилі— 1/4 чайних ложки
  • кінзи— 10 грам
  • кропу— 10 грам
Şurpa - фото крок 1 1. Нагріти велику сковороду на сильному вогні. Баранячу шийку нарізати шматочками і викласти в сковороду. Злегка обсмажити без додавання олії на сильному вогні.

Şurpa - фото крок 2 2. У каструлю додати 3-3,5 літра води і довести до кипіння. Викласти шматочки баранини в каструлю. Додати цілу цибулину і одну моркву. Варити на повільному вогні 2 годину. Витягти овочі з бульйону.

Şurpa - фото крок 3 3. Частину, що залишилася моркву очистити, крупно нарізати і додати в суп. через 10 хвилин додати в каструлю очищений і нарізаний великими скибочками картопля.

Şurpa - фото крок 4 4. Крупно нарізати болгарський перець і додати в каструлю. варити 15 хвилин.

Şurpa - фото крок 5 5. У середній сковороді нагріти вершкове масло. Додати томатну пасту (або два великі помідори), подрібнений часник і обсмажити. Додати томатну суміш в суп.
Приправити суп сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Перед подачею на стіл додати в суп дрібно нарізану петрушку, кінзу й кріп.

Подібні рецепти

Суп «Şurpa» з баранини

Рецепт картоплі в горщиках в духовці

Шурпа з баранини по-узбецьки вдає із себе густий суп з прозорого бульйону з яскравими великими шматочками овочів, півкільцями цибулі, шматочками кінзи і, звичайно, великою кількістю баранини. опис приготування: Приготування такого супу займає досить багато часу, але повірте, зусилля того варті...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...