Рецепт Şurpa
Рецепт приготування східного супу Шурпа з баранини, лука, болгарським перцем, морква, картоплі і зелені.
опис приготування:
Şurpa — популярний східний суп. Для страви характерна підвищена жирність і великий вміст зелені і спецій. Овочі для шурпи нарізаються крупно. Найчастіше страву готують з баранини бо бульйон зварений з справжньою курдючної баранини в поєднанні з такими травами як кінза і кріп, дає неймовірний аромат. Так само зустрічається рецепт супу Шурпа з риби і птиці. Як трав для шурпи зазвичай використовують кріп, петрушку, Kinzu. Узбецький варіант страви рясно приправляється базиліком і зирой.
- баранячої шийки— 1 кілограм
- ріпчастої цибулі— 100 грам
- червоний болгарський перець— 1 штука
- томатної пасти— 40 грам
- чорного перцю— 1/4 чайних ложки
- солі— 1 Чайна ложка
- петрушки— 10 грам
- морква— 260 грам
- картоплі— 200 грам
- вершкового масла— 60 грам
- часнику— 4 зубчики
- меленого чилі— 1/4 чайних ложки
- кінзи— 10 грам
- кропу— 10 грам
2. У каструлю додати 3-3,5 літра води і довести до кипіння. Викласти шматочки баранини в каструлю. Додати цілу цибулину і одну моркву. Варити на повільному вогні 2 годину. Витягти овочі з бульйону.
3. Частину, що залишилася моркву очистити, крупно нарізати і додати в суп. через 10 хвилин додати в каструлю очищений і нарізаний великими скибочками картопля.
4. Крупно нарізати болгарський перець і додати в каструлю. варити 15 хвилин.
5. У середній сковороді нагріти вершкове масло. Додати томатну пасту (або два великі помідори), подрібнений часник і обсмажити. Додати томатну суміш в суп.
Приправити суп сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Перед подачею на стіл додати в суп дрібно нарізану петрушку, кінзу й кріп.
Подібні рецепти
Рецепт картоплі в горщиках в духовці
Шурпа з баранини по-узбецьки вдає із себе густий суп з прозорого бульйону з яскравими великими шматочками овочів, півкільцями цибулі, шматочками кінзи і, звичайно, великою кількістю баранини. опис приготування: Приготування такого супу займає досить багато часу, але повірте, зусилля того варті...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...