Рецепт Суп «Şurpa» з баранини

Рецепт Суп «Şurpa» з баранини
Кількість порцій: 3 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Шурпа з баранини по-узбецьки вдає із себе густий суп з прозорого бульйону з яскравими великими шматочками овочів, півкільцями цибулі, шматочками кінзи і, звичайно, великою кількістю баранини.

опис приготування:

Приготування такого супу займає досить багато часу, але повірте, зусилля того варті і результат порадує вас неперевершеним ароматом і насиченим смаком. Шурпа є національним узбецьким стравою, але користується популярністю не тільки на своїй батьківщині, але і в інших регіонах. Багато господинь полюбили цей суп і успішно його готують. Хочу розповісти вам, як приготувати суп шурпу з баранини.

  • Баранина на кістки— 700 грам
  • морква— 1 штука
  • Цибуля— 1 штука
  • часник— 5 зубчиків
  • Болгарський перець червоний— 1 штука
  • Картопля— 4 штуки
  • помідори— 1 штука
  • Хміль-сунелі, гвоздика, перц чорний запашний, лавровий лист.  — За смаком
  • сіль, цукор— За смаком
  • Томатна паста— 1 Ст. ложка
  • Цибуля червоний і кінза— За смаком
1 Залийте м'ясо водою в каструлі. Води не багато. Ставте на вогонь.

2 Після того, як м'ясо закипить, зніміть піну. Покладіть в каструлю морква, цибуля і часник нечищені.

3 Варіть близько двох годин. Може бути більше, коли баранець у віці.

4 Коли м'ясо звариться, дістаньте його, відокремте його від кістки і поріжте на шматочки.

5 Дістаньте морквину і поріжте її кружками.

6 Цибуля варіть до готовності. Дістаньте цибулю і часник, очистіть і протріть через сито. Поверніть цю суміш назад в бульйон.

7 Болгарський перець наріжте півкільцями і також опустіть в суп.

8 Картопля поріжте великими кубиками і відправте в бульйон. Варіть до напівготовності.

9 Ближче до кінця варіння додайте порізану цибулю, помідор великими шматочками і томатну пасту.

10 додайте спеції, приправити сіллю, поперчіть і вимикайте.

11 Перед подачею прикрасьте суп цибулею і кінзою. Смачного!

Подібні рецепти

Şurpa

Суп з баранини і нуту

Рецепт приготування східного супу Шурпа з баранини, лука, болгарським перцем, морква, картоплі і зелені. опис приготування: Şurpa — популярний східний суп. Для страви характерна підвищена жирність і великий вміст зелені і спецій. Овочі для шурпи нарізаються крупно. Найчастіше страву готують з ...

Суп з баранини з баклажанами

Суп з баранини з баклажанами

Як добре, коли обід не тільки смачний, але ще і корисний, так що якщо ви ніколи не готували суп з баранини з баклажанами, то зараз дуже вдалий час зробити таке чудове блюдо. опис приготування: Напевно, у будь-якої господині є свій список улюблених супів, які вона день у день готує своїм домаш...

Грецькі фрикадельки з баранини

Грецькі фрикадельки з баранини

У Греції у кожної господині є свій власний рецепт цього чудового блюда. Хтось готує їх з баранини, хтось із свинини і яловичини. Пропоную приготувати фрикадельки за моїм рецептом. опис приготування: соковиті, ароматні, ніжні, м'які і неймовірно смачні грецькі фрикадельки з баранини. Рецепт дуж...

Хашлама з баранини на пиві

Хашлама з баранини на пиві

хашлама — це неймовірно смачне, ароматне і ситне блюдо кавказької кухні, в якому баранина тушкується протягом двох годин з овочами, завдяки чому м'ясо виходить дуже соковитим, ніжним і м'яким. опис приготування: Любителі кавказької кухні повинні оцінити цей рецепт приготування хашламу з барани...

Шашлик з баранини на реберцях

Шашлик з баранини на реберцях

відмінне ласощі — шашлик з баранини на реберцях. Його зовсім неважко робити, головне красиво нарізати ребра. Приготуйте маринад, вугілля, а головне доручіть весь процес приготування чоловікам. опис приготування: Шашлик з баранини на реберцях маринують в оцті з цибулею, зеленню і майонезом 12-...