Рецепт Суп «Şurpa» з баранини
Шурпа з баранини по-узбецьки вдає із себе густий суп з прозорого бульйону з яскравими великими шматочками овочів, півкільцями цибулі, шматочками кінзи і, звичайно, великою кількістю баранини.
опис приготування:
Приготування такого супу займає досить багато часу, але повірте, зусилля того варті і результат порадує вас неперевершеним ароматом і насиченим смаком. Шурпа є національним узбецьким стравою, але користується популярністю не тільки на своїй батьківщині, але і в інших регіонах. Багато господинь полюбили цей суп і успішно його готують. Хочу розповісти вам, як приготувати суп шурпу з баранини.
- Баранина на кістки— 700 грам
- морква— 1 штука
- Цибуля— 1 штука
- часник— 5 зубчиків
- Болгарський перець червоний— 1 штука
- Картопля— 4 штуки
- помідори— 1 штука
- Хміль-сунелі, гвоздика, перц чорний запашний, лавровий лист. — За смаком
- сіль, цукор— За смаком
- Томатна паста— 1 Ст. ложка
- Цибуля червоний і кінза— За смаком
2 Після того, як м'ясо закипить, зніміть піну. Покладіть в каструлю морква, цибуля і часник нечищені.
3 Варіть близько двох годин. Може бути більше, коли баранець у віці.
4 Коли м'ясо звариться, дістаньте його, відокремте його від кістки і поріжте на шматочки.
5 Дістаньте морквину і поріжте її кружками.
6 Цибуля варіть до готовності. Дістаньте цибулю і часник, очистіть і протріть через сито. Поверніть цю суміш назад в бульйон.
7 Болгарський перець наріжте півкільцями і також опустіть в суп.
8 Картопля поріжте великими кубиками і відправте в бульйон. Варіть до напівготовності.
9 Ближче до кінця варіння додайте порізану цибулю, помідор великими шматочками і томатну пасту.
10 додайте спеції, приправити сіллю, поперчіть і вимикайте.
11 Перед подачею прикрасьте суп цибулею і кінзою. Смачного!
Подібні рецепти
Суп з баранини і нуту
Рецепт приготування східного супу Шурпа з баранини, лука, болгарським перцем, морква, картоплі і зелені. опис приготування: Şurpa — популярний східний суп. Для страви характерна підвищена жирність і великий вміст зелені і спецій. Овочі для шурпи нарізаються крупно. Найчастіше страву готують з ...
Суп з баранини з баклажанами
Як добре, коли обід не тільки смачний, але ще і корисний, так що якщо ви ніколи не готували суп з баранини з баклажанами, то зараз дуже вдалий час зробити таке чудове блюдо. опис приготування: Напевно, у будь-якої господині є свій список улюблених супів, які вона день у день готує своїм домаш...
Грецькі фрикадельки з баранини
У Греції у кожної господині є свій власний рецепт цього чудового блюда. Хтось готує їх з баранини, хтось із свинини і яловичини. Пропоную приготувати фрикадельки за моїм рецептом. опис приготування: соковиті, ароматні, ніжні, м'які і неймовірно смачні грецькі фрикадельки з баранини. Рецепт дуж...
Хашлама з баранини на пиві
хашлама — це неймовірно смачне, ароматне і ситне блюдо кавказької кухні, в якому баранина тушкується протягом двох годин з овочами, завдяки чому м'ясо виходить дуже соковитим, ніжним і м'яким. опис приготування: Любителі кавказької кухні повинні оцінити цей рецепт приготування хашламу з барани...
Шашлик з баранини на реберцях
відмінне ласощі — шашлик з баранини на реберцях. Його зовсім неважко робити, головне красиво нарізати ребра. Приготуйте маринад, вугілля, а головне доручіть весь процес приготування чоловікам. опис приготування: Шашлик з баранини на реберцях маринують в оцті з цибулею, зеленню і майонезом 12-...