Рецепт Соус для маринування курки
курка, маринована під таким соусом і запечена на шпажках, стане вашим улюбленим блюдом не тільки на свята, але і в звичайні дні!
опис приготування:
Маринад готуємо в мисці, змішуючи інгредієнти. Потім маринуємо в ньому куряче філе.
- кунжут білий— 2 Ст. ложки
- лимон— 0,5 штуки
- мед— 2 Ст. ложки
- часник— 1 зубчик
- Куряче філе— 900 грам
- Олія соняшникова— 4 Ст. ложки
- сіль— 1,5 чайних ложки
Куряче філе миємо, насухо витираємо паперовим рушником, нарізаємо вздовж довгими смужками. Краще нарізати їх в замороженому вигляді, тому як м'які курячі грудки погано будуть нарізатися на смужки.
Тепер прийшла пора приготувати маринад. У ємність виливаємо соняшникова рафінована олія, рідкий мед, вичавлюємо сік половини лимона, додаємо подрібнений часник і сіль. Все добре перемішуємо.
Викладаємо в маринад куряче філе, надягати 1 час в холодильник. За цей час потрібно буде пару раз перемішувати куряче філе, щоб воно промаринувалося рівномірно. Взагалі в ідеалі, маринуватися я ставлю на кілька годин, так м'ясо стає ніжне й ароматне. Після того, як м'ясо промаринувалося, воно готове до обсмажування.
Нанизуємо на кожну дерев'яну шпажку по дві смужки м'яса у вигляді гармошки.
Посипаємо кожен шампур білим кунжутом з двох сторін.
Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору в невеликій кількості соняшникової рафінованої олії. Завдяки медовому маринаду, м'ясо при обсмажуванні стає карамельно-золотистого кольору і набуває соковитість і пікантну солодкість! Подайте до «крученої» курці овочеву сальсу або свіжий салат! Також курку на шпажках можна і запекти, виходить нітрохи ні гірше, а навіть смачніше!
Подібні рецепти
Суп з пшоном і фрикадельками
Хочу розповісти вам рецепт соусу для курки. він універсальний. У ньому можна маринувати курку або його приготувати окремо і подати до столу, як доповнення до готового блюда. опис приготування: Не можна додавати в маринад для м'яса мед. При запіканні він горить. Ваше м'ясо обвуглиться зверху, а...
Соус для запікання курки
На приготування їжі витрачається багато часу, але є такі рецепти, які не вимагають довгого стояння біля плити. наприклад, запечені курячі крильця в меду. опис приготування: Тут представлений рецепт не тільки соусу, але і приготування всього блюда. Дивіться і повторюйте! Курячі крильця— 1 кіл...
Соус для курки в духовці
Курочка, приготована в духовці. - це вже само по собі дуже смачна страва. Але його можна зробити ще смачніше і яскравіше. Допоможе в цьому соус, який можна подати до готової курки. опис приготування: смажимо грибочки, цибуля, потім в блендері змішуємо їх, додавши зелень, спеції і сметану. Отри...
Соус з вершків для курки
Любите готувати не тільки прості, але і смачні страви? Тоді пропоную вам рецепт приготування соусу з вершків для курки, який доповнити смажене філе, тушковану птицю і будь-яке інше блюдо. опис приготування: Пропоную вам доповнити класичний рецепт соусу з вершків для курки одним цікавим інгреді...
Соус для тефтелей для дітей
Якщо готуєте тефтелі для дітей, спробуйте їх зробити саме з таким ось чудовим томатним соусом. Соус виходить дуже ніжним і приємним на смак, упевнений, що вашій дитині сподобається! опис приготування: Приготуємо соус для тефтелей для дітей в домашніх умовах. Подрібнюємо і обсмажуємо цибулю, до...