Рецепт Солонина з яловичини
Використання селітри в рецепті (нітрату калію) дозволяє отримати м'ясо рожевого кольору. Без селітри м'ясо виходить пурпурно-сірим, як на фотокартці.
опис приготування:
Солонина вважалася основним видом столового м'яса в Росії аж до 19 століття, без неї складно було уявити традиційну кухню і багато російські страви. В даний час солонину готують в основному в сільській місцевості, але якщо ви хочете здивувати своїх гостей, візьміть на замітку наш рецепт.
- коричневого сахара— 6 Ст. ложок
- селітри— 1 Ст. ложка(по бажанню)
- палички кориці— 1/2 штуки
- насіння гірчиці— 1 Чайна ложка
- чорного перцю горошком— 1 Чайна ложка
- гвоздики— 4 штуки
- горошини запашного перцю— 4 штуки
- ягід ялівцю— 6 штук
- лаврові листки— 2 штуки
- меленого імбиру— 1/4 чайних ложки
- льоду— 1,8 кілограма
- говяжья грудинка— 1 штука(1,8-2,2 кг)
2. Після того, як рідина стане холодної, помістити яловичину в закривається пластиковий пакет і додати розсіл. Закрити пакет і викласти в форму розміром 22х32 см. Поставити в холодильник на 5 днів, періодично перевертаючи. через 5 днів дістати м'ясо з маринаду і промити його під холодною водою. Далі солонину можна використовувати для приготування різноманітних страв.
3. Один з найпростіших варіантів - відварити м'ясо протягом кількох годин у воді до м'якості, а потім додати картоплю, моркву і капусту.
Подібні рецепти
Солонина з свинини в розсолі
Рецепт приготування м'яса в соляному розчині. опис приготування: Солонина – мясо, отримане в результаті його тримання в соляному розчині. Сам процес називається послом м'яса. Раніше використовувався як єдино можливий спосіб тривалого зберігання м'яса при плюсовій температурі, але з появою холо...
Гарнір до яловичини
Не хотілося готувати до яловичини щось банальне і звичайне. І ось, після невеликого сеансу фантазії, народився рецепт картопляного пюре з блакитним сиром і часниковим маслом. Вийшло дуже навіть смачно. опис приготування: Приступимо до приготування оригінального гарніру до яловичини. Очистіть і...
Гаряче з яловичини
Гаряче з яловичини — ця страва, яке готується в стилі китайської кухні. М'ясо обсмажуємо з овочами і подаємо в соєвому соусі. Виходить дуже пряно, смачно і апетитно! опис приготування: Приготувати гаряче з яловичини з даного рецептом досить просто. Хоча потрібно зазначити, що доведеться затрат...
Диван з яловичини
Рецепт приготування неймовірно апетитних і смачних канапе в кращих традиціях британських поціновувачів м'ясних страв. опис приготування: Навіть якщо ви не голодні, вид цих канапе змусить ваші ніздрі затрепетати, а шлунок стиснутися в радісному передчутті. Яловичі канапе однаково гарні, смачні ...
Гуляш з яловичини з грибами
Гуляш з яловичини з грибами — це справжнє осіннє блюдо, адже в ньому є все, щоб сімейна вечеря пройшов в теплій домашній обстановці: і соковите м'ясо, і ароматні грибочки, а також багато овочів. опис приготування: Я, звичайно, не знаю у кого як, але особисто мені холодними осінніми вечорами д...