Рецепт Солонина з яловичини

Рецепт Солонина з яловичини
Кількість порцій: 8-10
Використання селітри в рецепті (нітрату калію) дозволяє отримати м'ясо рожевого кольору. Без селітри м'ясо виходить пурпурно-сірим, як на фотокартці.

опис приготування:

Солонина вважалася основним видом столового м'яса в Росії аж до 19 століття, без неї складно було уявити традиційну кухню і багато російські страви. В даний час солонину готують в основному в сільській місцевості, але якщо ви хочете здивувати своїх гостей, візьміть на замітку наш рецепт.

  • коричневого сахара— 6 Ст. ложок
  • селітри— 1 Ст. ложка(по бажанню)
  • палички кориці— 1/2 штуки
  • насіння гірчиці— 1 Чайна ложка
  • чорного перцю горошком— 1 Чайна ложка
  • гвоздики— 4 штуки
  • горошини запашного перцю— 4 штуки
  • ягід ялівцю— 6 штук
  • лаврові листки— 2 штуки
  • меленого імбиру— 1/4 чайних ложки
  • льоду— 1,8 кілограма
  • говяжья грудинка— 1 штука(1,8-2,2 кг)
Солонина з яловичини - фото крок 1 1. Розламати на декілька частин паличку кориці. Розкришити лавровий лист. Заповнити водою 2-літрову каструлю. Додати сіль, цукор, селітру (якщо використовується) і спеції. Варити на сильному вогні до тих пір, поки сіль і цукор не розчиняться. Додати лід і дати постояти до тих пір, поки лід здебільшого не розтане.

Солонина з яловичини - фото крок 2 2. Після того, як рідина стане холодної, помістити яловичину в закривається пластиковий пакет і додати розсіл. Закрити пакет і викласти в форму розміром 22х32 см. Поставити в холодильник на 5 днів, періодично перевертаючи. через 5 днів дістати м'ясо з маринаду і промити його під холодною водою. Далі солонину можна використовувати для приготування різноманітних страв.

Солонина з яловичини - фото крок 3 3. Один з найпростіших варіантів - відварити м'ясо протягом кількох годин у воді до м'якості, а потім додати картоплю, моркву і капусту.

Подібні рецепти

Солонина

Солонина з свинини в розсолі

Рецепт приготування м'яса в соляному розчині. опис приготування: Солонина – мясо, отримане в результаті його тримання в соляному розчині. Сам процес називається послом м'яса. Раніше використовувався як єдино можливий спосіб тривалого зберігання м'яса при плюсовій температурі, але з появою холо...

Гарнір до яловичини

Гарнір до яловичини

Не хотілося готувати до яловичини щось банальне і звичайне. І ось, після невеликого сеансу фантазії, народився рецепт картопляного пюре з блакитним сиром і часниковим маслом. Вийшло дуже навіть смачно. опис приготування: Приступимо до приготування оригінального гарніру до яловичини. Очистіть і...

Гаряче з яловичини

Гаряче з яловичини

Гаряче з яловичини — ця страва, яке готується в стилі китайської кухні. М'ясо обсмажуємо з овочами і подаємо в соєвому соусі. Виходить дуже пряно, смачно і апетитно! опис приготування: Приготувати гаряче з яловичини з даного рецептом досить просто. Хоча потрібно зазначити, що доведеться затрат...

Диван з яловичини

Диван з яловичини

Рецепт приготування неймовірно апетитних і смачних канапе в кращих традиціях британських поціновувачів м'ясних страв. опис приготування: Навіть якщо ви не голодні, вид цих канапе змусить ваші ніздрі затрепетати, а шлунок стиснутися в радісному передчутті. Яловичі канапе однаково гарні, смачні ...

Гуляш з яловичини з грибами

Гуляш з яловичини з грибами

Гуляш з яловичини з грибами — це справжнє осіннє блюдо, адже в ньому є все, щоб сімейна вечеря пройшов в теплій домашній обстановці: і соковите м'ясо, і ароматні грибочки, а також багато овочів. опис приготування: Я, звичайно, не знаю у кого як, але особисто мені холодними осінніми вечорами д...