Рецепт Солонина

Рецепт Солонина
Кількість порцій: 10 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування м'яса в соляному розчині.

опис приготування:

Солонина – мясо, отримане в результаті його тримання в соляному розчині. Сам процес називається послом м'яса. Раніше використовувався як єдино можливий спосіб тривалого зберігання м'яса при плюсовій температурі, але з появою холодильників цей метод став непопулярним. Зараз солонину готують в основному в селах. Сіль для засолу зазвичай прожарюють на сковороді. Якщо при посол використовувати селітру, м'ясо отримає гарний червонуватий колір. Селітру необхідно використовувати хімічно чисту, без сторонніх запахів. У порівнянні зі свіжим м'ясом в солонина зберігається набагато менше поживних речовин.

приготування:

Охолоджене м'ясо нарубати великими шматками і відокремити від кісток. Щоб приготувати посолочной суміш, змішати сіль з селітрою. Натерти посолочной сумішшю м'ясо з усіх боків.

Викласти шматки м'яса в дерев'яну бочку або діжку, щільно притискаючи їх один до одного. Зверху посипати сумішшю солі і селітри, потім викласти наступний шар м'яса і знову посипати посолочной сумішшю і так далі, поки не закінчиться все м'ясо. Накрити бочку дерев'яним кружком, на нього помістити вантаж. Бочку з м'ясом поставити в льох або прохолодне приміщення. через добу, залити м'ясо розчином, приготованим з кип'яченої води і солі, щоб він повністю покривав шматки м'яса. Температура розсолу повинна бути не вище 5 градусів.

через 3,5 тижні солонина готова до вживання. Для додання солонине пряного смаку, при викладанні шарів м'яса кожен ряд можна посипати меленим перцем і лавровим листом (з 1 кг солонини менш 1/4 чайної ложки перцю і 1-2 лаврові листки). Щоб приготувати перші і другі страви з солонини, потрібно замочити її, поклавши в посуд і заливши холодною водою з розрахунку на 1 кг м'яса — 2 л води. Потім поставити в холодильник на 12 годин. За цей час необхідно 3-4 рази поміняти воду.


  • м'яса— 10 кілограм
  • солі— 1 кілограм
  • химически чистой селитры— 10-15 грам
  • води— 10 літрів(розсіл)
  • солі— 2 кілограма(розсіл)
Солонина – мясо, отримане в результаті його тримання в соляному розчині. Сам процес називається послом м'яса. Раніше використовувався як єдино можливий спосіб тривалого зберігання м'яса при плюсовій температурі, але з появою холодильників цей метод став непопулярним. Зараз солонину готують в основному в селах. Сіль для засолу зазвичай прожарюють на сковороді. Якщо при посол використовувати селітру, м'ясо отримає гарний червонуватий колір. Селітру необхідно використовувати хімічно чисту, без сторонніх запахів. У порівнянні зі свіжим м'ясом в солонина зберігається набагато менше поживних речовин.

приготування:

Охолоджене м'ясо нарубати великими шматками і відокремити від кісток. Щоб приготувати посолочной суміш, змішати сіль з селітрою. Натерти посолочной сумішшю м'ясо з усіх боків.

Викласти шматки м'яса в дерев'яну бочку або діжку, щільно притискаючи їх один до одного. Зверху посипати сумішшю солі і селітри, потім викласти наступний шар м'яса і знову посипати посолочной сумішшю і так далі, поки не закінчиться все м'ясо. Накрити бочку дерев'яним кружком, на нього помістити вантаж. Бочку з м'ясом поставити в льох або прохолодне приміщення. через добу, залити м'ясо розчином, приготованим з кип'яченої води і солі, щоб він повністю покривав шматки м'яса. Температура розсолу повинна бути не вище 5 градусів.

через 3,5 тижні солонина готова до вживання. Для додання солонине пряного смаку, при викладанні шарів м'яса кожен ряд можна посипати меленим перцем і лавровим листом (з 1 кг солонини менш 1/4 чайної ложки перцю і 1-2 лаврові листки). Щоб приготувати перші і другі страви з солонини, потрібно замочити її, поклавши в посуд і заливши холодною водою з розрахунку на 1 кг м'яса — 2 л води. Потім поставити в холодильник на 12 годин. За цей час необхідно 3-4 рази поміняти воду.


Подібні рецепти

Солонина з яловичини

Чеддерскій крем-суп з брокколі

Використання селітри в рецепті (нітрату калію) дозволяє отримати м'ясо рожевого кольору. Без селітри м'ясо виходить пурпурно-сірим, як на фотокартці. опис приготування: Солонина вважалася основним видом столового м'яса в Росії аж до 19 століття, без неї складно було уявити традиційну кухню і б...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...