Рецепт Сморреброд
Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт сморреброда. Це традиційний датський бутерброд. Думаєте це занадто просто? Не робіть поспішних висновків, в Данії приготування такого бутерброда — ціле мистецтво.
опис приготування:
Приготування дуже популярною в скандинавських країнах закуски займе якийсь час, але результат точно порадує вас і захопить ваших гостей. Для початку потрібно приготувати закваску, а потім спекти справжній житній хліб, саме такий, який прийнято пекти в Данії. Потім замаринуйте рибу і можна готувати сморреброд. Прикраса сморреброда може бути будь-яким, використовуйте вашу фантазію. А детальніше, як приготувати сморреброд, я розповім вам в своєму рецепті.
- борошно житнє— 325 грам(100 г — для закваски, 225 г — для тіста)
- Борошно пшеничне цільнозернових— 175 грам
- вода— 360 мілілітрів(60 мл — для закваски, 300 мл — для тіста)
- солод рідкий— 20 грам
- Суміш з насіння— 40 грам
- цукор— 2 Ст. ложки(1 ст. L. — в тісто, 1 ст. L. — для маринаду)
- сіль— 2 Ст. ложки(1 ст. L. — в тісто, 1 ст. L. — для маринаду)
- Koriandr— 2 чайних ложки(1 немає. L. — в тісто, 1 немає. L. — для маринаду)
- сьомга філе— 300 грам
- Перець чорний мелений— 1 Чайна ложка
- кріп свіжий— 1 пучок
- Буряк— 1 штука
- ром— 1 Ст. ложка
- Sparzha— 50 грам
- Вершковий сир з хріном— 60 грам
- Будь-яка зелень— 2 грами
- кунжут— 1 Чайна ложка
Щоб спекти справжній житній хліб, потрібно підготувати закваску. Для цього в ємності з'єднайте 1 ст. л.ржаной борошна і 1 ст. L. води. розмішайте, накрийте рушником і залиште в темному місці на добу. На наступний день додайте в ту ж ємність ще 1 ст. L. муки і 1 ст. L. води. Так потрібно робити чотири дні поспіль. На п'ятий день житнє закваска буде готова.
На п'ятий день можна підготувати стартер для випічки хліба. Для цього беремо отриману закваску, додаємо в неї 150 мл теплої води (близько 37 градусів) і 50 г житнього борошна. розмішуємо, накриваємо рушником і прибираємо в темне місце без протягів. На наступний день можна буде випікати хліб.
Візьміть підготовлений стартер, додайте 150 мл теплої води, сіль і цукор. Розмішайте до розчинення солі та цукру.
Потім додайте рідкий солод.
Слідом додайте суміш з будь-яких насіння і злегка подрібнене насіння коріандру.
Потім по-черзі додайте житнє борошно і цельнозерновую пшеничну.
замісити тісто, накрийте вологим рушником і залиште в теплому місці на 2 годину. Відмінно підійде духовка, попередньо прогріта до 40 градусів.
Тісто, що підійшло викладіть на добре посипану борошном поверхню, посипте і саме тісто борошном, потім перекладіть в змащену маслом форму для випічки і залиште підходити на 4-6 годин.
Випікайте хліб в розігрітій до 175 градусів духовці протягом 60-70 хвилин. Готовому хлібу дайте повністю охолонути, прикривши злегка зволоженим рушником.
За два дні до випічки хліба можна підготувати рибу. Для цього знадобляться наступні інгредієнти. Буряк потрібно попередньо зварити.
У ступці розітріть сіль, Цукора koriandr. Додайте мелений чорний перець.
Філе риби помийте, просушіть і посипте розтертої сумішшю.
Відварну буряк натріть на крупній тертці і викладіть її поверх риби.
Кріп дрібно наріжте і посипте буряк.
Збризніть рибу ромом, накрийте харчовою плівкою і поставте під невеликий прес на 2 дня в холодильник.
Замариновану рибу очистіть від маринаду і наріжте тонкими смужками. Поверніть нарізану рибу в формі троянд.
Від спаржі відріжте саму ніжну її частина, підсмажте на сковороді-гриль.
Тепер можна збирати сморреброд. Шматочок хліба намажте вершковим сиром з хріном. Зверху викладіть спаржу, рибу, прикрасьте підсмаженим кунжутом і будь-якою зеленню на ваш смак.
Готові сморреброди подавайте в якості закуски. Смачного!
Подібні рецепти
Паштет з кільки
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...